Instagram Höjdpunkter (Highlights) En Komplett Guide 2023

Instagram Höjdpunkter (Highlights) En Komplett Guide 2023

Innan vi börjar förklara vad Instagram höjdpunkter, eller highlights på engelska, är, bör vi först granska vad en Instagram-berättelse (story) är.

Instagram händelse Definition

Instagram Stories/händelser är korta publikationer som finns publicerade på din profil i 24 timmar.

Dessa publikationer kan vara:

 • foton
 • Videor inte längre än 10 sekunder
 • Bomerang

Dessutom kan du lägga till ritningar, klistermärken, emojis, effekter etc. för att smycka de publikationer som delas i dina Instagram-berättelser.

Vad höjdpunkter på Instagram är

Instagram har inkluderat en ny funktion under en längre tid: möjligheten att permanent fästa berättelser i en profil på obestämd tid så att användare kan komma tillbaka till dem när de vill.

Höjdpunkter som du lägger upp varar mer än 24 timmar. De kommer att visas tills du tar bort dem.

Det spelar ingen roll om den ursprungliga storien som du lagt upp har försvunnit. Alla användare kan se din Instagram höjdpunkt på din profil.

Instagram Highlights är ett verktyg som låter dig samla dina Instagram Stories på en specifik plats på din profilsida, så att de fortsätter att vara synliga efter att de har varit uppe i 24 timmar. Detta innebär att användare kan se dina Instagram Stories även efter att de har försvunnit från din profil.

Du kan skapa olika höjdpunkter för olika kategorier av innehåll, till exempel en höjdpunkt för resor, en annan för mat och en annan för mode. Du kan också ge höjdpunkterna olika namn och lägga till ett omslagsbild för varje höjdpunkt.

För att skapa en höjdpunkt, gå till din profil, tryck på plustecknet i cirkeln under dina senaste händelser och välj de händelser du vill lägga till i höjdpunkten. Du kan också skapa en ny höjdpunkt genom att trycka på plustecknet på din profilsida.

Höjdpunkter är ett bra sätt att ge besökare en snabb överblick över ditt innehåll och låter dem lätt hitta det som intresserar dem. Det gör det också enklare för dig att organisera och presentera ditt innehåll på ett mer professionellt och attraktivt sätt.

Du kan också välja vem som kan se dina höjdpunkter genom att ändra inställningarna för varje höjdpunkt. Du kan göra höjdpunkten synlig för alla, för dina följare eller för specifika personer. Detta gör det möjligt för dig att dela mer personligt eller känsligt innehåll med en begränsad grupp människor.

Höjdpunkter är också ett bra sätt att öka engagemanget på din profil, eftersom det gör det lättare för besökare att hitta och interagera med ditt innehåll. Det kan också hjälpa till att öka ditt varumärkesmedvetenhet och attrahera nya följare.

Så sammanfattningsvis så är Instagram höjdpunkter ett bra verktyg för att organisera och presentera ditt innehåll på en professionell och attraktiv sätt, samtidigt som det gör det enklare för besökare att hitta och interagera med ditt innehåll.

Hur du skapar höjdpunkt på din Instagram-profil

Om du vill lägga upp en berättelse som en höjdpunkt och permanent presentera den i din profil, följ följande steg:

 1. Gå till din Instagram-profil och tryck på cirkeln med en ➕ precis under din bio. En lista med berättelserna kommer att visas: tryck på den story eller dem stories som du vill markera.
 2. Tryck sedan på Nästa längst upp till höger och välj en titel, bild eller ikon som ett omslagsfoto för din berättelse.
 3. Klicka sedan på Lägg till eller klarat i det övre högra hörnet och det är allt.

Hur du redigerar en Instagram höjdpunkt

När du har skapat din berättelse kan du fortsätta lägga till gamla eller nya berättelser. Hur?
Tryck helt enkelt på och håll den berättelse som du vill redigera, gå till arkivet och välj den berättelse du vill lägga till.

Hur man tar bort stories från dina höjdpunkter

Denna process är också ganska enkel. Håll bara berättelsen markerad och tryck på radera.

Fördelar med att använda Instagram-berättelser för företag

Instagram-berättelser är avsedda som innehåll men inte nödvändigtvis av hög kvalitet eftersom de bara är synliga för allmänheten under 24 timmar. Instagram har emellertid ändrat reglerna och nu tillåter det användare att fästa och markera sina berättelser så att de blir kvar hela tiden. För företag och influencers är höjdpunkter speciellt bra då de tillåter dessa konton att snabbt och tydligt presentera vem de är och vad de gör, för att uppmuntra folk att börja följa.

Detta ger vissa fördelar. Vill du veta vilka?

Berätta din historia: Vem du är och vad du gör

Highlights är en fantastisk möjlighet att presentera ditt företag. Om en användare går in i din profil och inte känner dig ännu, kommer det att vara en bra introduktion att ha sådana historier där du förklarar vad du gör och hur du kan hjälpa dina användare.

Svarar på vanliga frågor

Varje varumärke vet att det är avgörande att svara på ofta frågor från dina fans och följare, detta visar ditt engagemang med dina kunder och uppmuntrar de att bli lojala kunder.
Dessutom finns det en Instagram-funktion som låter följare formulera frågor till något specifikt konto som kommer att publiceras med svaren efteråt.

Tips

Du kan inkludera tips eller tricks i dessa berättelser för att hjälpa ditt community. Det kommer att öka antalet kunder.

Handledning om din produkt

Om ditt företag säljer produkter kan du skapa självstudier där du kort förklarar delar av din produkt, nya funktioner eller uppgraderingar.

Produktfoton

Användare behöver ofta något annat än att bara se produkten på Internet. Med tanke på detta laddar vissa företag upp bilder av köpare med sina produkter. Detta är ett sätt att visa potentiella kunder hur till exempel en specifik kläder passar andra köpare.
De använder också självstudier eller berättelser som förklarar hur man använder en specifik produkt.

Varumärkesresultat

Att kommunicera dina framsteg är en bra teknik för att aktivera autoritetsprincipen och gå framgångsrikt på marknaden. Höjdpunkter kan hjälpa dig att skapa förtroende bland dina användare och dela dina prestationer.

Det finns många fördelar med att använda Instagram-berättelser för företag, här är några fler exempel:

 1. Ökad exponering: Instagram-berättelser visas på toppen av flödet på Instagram, vilket gör det lättare för dina följare att se och interagera med ditt innehåll. Det kan också hjälpa till att nå en ny publik genom att dina berättelser visas för användare som inte följer dig än.
 2. Engagemang: Instagram-berättelser ger möjlighet för användare att interagera med ditt innehåll genom att svara på frågor, delta i tävlingar eller svara på enkäter. Detta kan öka engagemanget och bygga ett starkare förhållande till dina följare.
 3. Ökad kreativitet: Instagram-berättelser ger möjlighet till en mängd olika format, inklusive bilder, videor, text, GIF:er och mycket mer. Detta gör det enklare att skapa ett mer varierat och kreativt innehåll.
 4. Möjlighet till målinriktning: Instagram-berättelser ger möjlighet till målinriktning, vilket gör det möjlig

Hur ändrar man bild på höjdpunkter (Highlights) Instagram?

För att ändra bilden på en höjdpunkt på Instagram, följ dessa steg:

 1. Öppna Instagram-appen och logga in på ditt konto.
 2. Gå till din profilsida genom att klicka på din profilbild i det övre högra hörnet.
 3. Tryck på den höjdpunkt som du vill ändra bilden på.
 4. Tryck på den bild som du vill byta ut i höjdpunkten.
 5. Tryck på “Redigera” eller “Pencil” icon som är till höger om bilden.
 6. Tryck på “Byt foto” och välj en ny bild från dina bilder eller ta en ny bild.
 7. Tryck på “Spara” eller “Klar” knappen för att spara ändringen.
 8. När ändringen är sparad, gå tillbaka till din profilsida och kontrollera att den nya bilden visas på höjdpunkten.

Vem kan se mina höjdpunkter?

Instagram Highlights är ett sätt att spara dina Instagram Stories så att de fortsätter att vara synliga på din profilsida, även efter att de har varit uppe i 24 timmar. När du skapar en höjdpunkt på Instagram kan du välja vem som kan se den. Din höjdpunkt kan ses av följande grupper:

 1. Alla: Din höjdpunkt är synlig för alla dina följare och kan också visas i sökningar och på din profil.
 2. Följare: Din höjdpunkt är endast synlig för dina följare.
 3. Specifika personer: Du kan välja att visa din höjdpunkt för specifika personer, även om de inte följer dig.

Det är också viktigt att notera att om du har en privat profil på Instagram, så kan bara dina godkända följare se din höjdpunkt.

Du kan alltid ändra vem som kan se din höjdpunkt genom att redigera eller radera höjdpunkten och välja en annan inställning. Det är också viktigt att notera att om du väljer att göra din höjdpunkt synlig för alla, så kan den delas av andra användare, vilket kan leda till att höjdpunkten visas för en större publik än vad du hade tänkt.

Kan inte se höjdpunkter Instagram?

Det finns ett par olika skäl till varför du inte kan se någons höjdpunkter på Instagram:

 1. Kontot är privat: Om kontot som du försöker se höjdpunkterna på är privat, måste du först följa kontot för att kunna se deras höjdpunkter.
 2. Ingen höjdpunkt har skapats: Om kontot inte har skapat några höjdpunkter ännu, kommer du inte att kunna se några.
 3. Höjdpunkten är inte synlig för alla: Kontot kan ha valt att göra höjdpunkten endast synlig för vissa personer eller följare, så om du inte tillhör den gruppen kan du inte se höjdpunkten.
 4. Kontot är inaktivt: Om kontot som du försöker se höjdpunkterna på inte har postat något på ett tag, kan det vara inaktivt.
 5. Tekniska problem: Om du inte kan se höjdpunkterna på Instagram kan det bero på tekniska problem, som exempelvis problem med din internetanslutning eller problem med Instagram-appen.

Om det är ett tekniskt problem kan du försöka starta om din enhet och kontrollera din internetanslut

Leave a Reply

Related Posts