Instagram Höjdpunkter (Highlights) En Komplett Guide

Instagram Höjdpunkter (Highlights) En Komplett Guide

Innan vi börjar förklara vad Instagram höjdpunkter, eller highlights på engelska, är, bör vi först granska vad en Instagram-berättelse (story) är.

Instagram händelse Definition

Instagram Stories/händelser är korta publikationer som finns publicerade på din profil i 24 timmar.

Dessa publikationer kan vara:

  • foton
  • Videor inte längre än 10 sekunder
  • Bomerang

Dessutom kan du lägga till ritningar, klistermärken, emojis, effekter etc. för att smycka de publikationer som delas i dina Instagram-berättelser.

Vad höjdpunkter på Instagram är

Instagram har inkluderat en ny funktion under en längre tid: möjligheten att permanent fästa berättelser i en profil på obestämd tid så att användare kan komma tillbaka till dem när de vill.

Höjdpunkter som du lägger upp varar mer än 24 timmar. De kommer att visas tills du tar bort dem.

Det spelar ingen roll om den ursprungliga storien som du lagt upp har försvunnit. Alla användare kan se din Instagram höjdpunkt på din profil.

Hur du skapar höjdpunkt på din Instagram-profil

Om du vill lägga upp en berättelse som en höjdpunkt och permanent presentera den i din profil, följ följande steg:

  1. Gå till din Instagram-profil och tryck på cirkeln med en ➕ precis under din bio. En lista med berättelserna kommer att visas: tryck på den story eller dem stories som du vill markera.
  2. Tryck sedan på Nästa längst upp till höger och välj en titel, bild eller ikon som ett omslagsfoto för din berättelse.
  3. Klicka sedan på Lägg till eller klarat i det övre högra hörnet och det är allt.

Hur du redigerar en Instagram höjdpunkt

När du har skapat din berättelse kan du fortsätta lägga till gamla eller nya berättelser. Hur?
Tryck helt enkelt på och håll den berättelse som du vill redigera, gå till arkivet och välj den berättelse du vill lägga till.

Hur man tar bort stories från dina höjdpunkter

Denna process är också ganska enkel. Håll bara berättelsen markerad och tryck på radera.

Fördelar med att använda Instagram-berättelser för företag

Instagram-berättelser är avsedda som innehåll men inte nödvändigtvis av hög kvalitet eftersom de bara är synliga för allmänheten under 24 timmar. Instagram har emellertid ändrat reglerna och nu tillåter det användare att fästa och markera sina berättelser så att de blir kvar hela tiden. För företag och influencers är höjdpunkter speciellt bra då de tillåter dessa konton att snabbt och tydligt presentera vem de är och vad de gör, för att uppmuntra folk att börja följa.

Detta ger vissa fördelar. Vill du veta vilka?

Berätta din historia: Vem du är och vad du gör

Highlights är en fantastisk möjlighet att presentera ditt företag. Om en användare går in i din profil och inte känner dig ännu, kommer det att vara en bra introduktion att ha sådana historier där du förklarar vad du gör och hur du kan hjälpa dina användare.

Svarar på vanliga frågor

Varje varumärke vet att det är avgörande att svara på ofta frågor från dina fans och följare, detta visar ditt engagemang med dina kunder och uppmuntrar de att bli lojala kunder.
Dessutom finns det en Instagram-funktion som låter följare formulera frågor till något specifikt konto som kommer att publiceras med svaren efteråt.

Tips

Du kan inkludera tips eller tricks i dessa berättelser för att hjälpa ditt community. Det kommer att öka antalet kunder.

Handledning om din produkt

Om ditt företag säljer produkter kan du skapa självstudier där du kort förklarar delar av din produkt, nya funktioner eller uppgraderingar.

Produktfoton

Användare behöver ofta något annat än att bara se produkten på Internet. Med tanke på detta laddar vissa företag upp bilder av köpare med sina produkter. Detta är ett sätt att visa potentiella kunder hur till exempel en specifik kläder passar andra köpare.
De använder också självstudier eller berättelser som förklarar hur man använder en specifik produkt.

Varumärkesresultat

Att kommunicera dina framsteg är en bra teknik för att aktivera autoritetsprincipen och gå framgångsrikt på marknaden. Höjdpunkter kan hjälpa dig att skapa förtroende bland dina användare och dela dina prestationer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts