Facebook Privat Profil – Så Gör du Din Profil Privat

Facebook Privat Profil – Så Gör du Din Profil Privat

Via offentliga konton på Facebook kan människor enkelt hitta oss från vår e-post. Alla kan se våra statusuppdateringar, vänner, kan tagga oss i sitt inlägg. Det privata kontot har vissa begränsningar såsom vem som kan se våra statusuppdateringar, vänner, e-post-id osv. Public, Friends och Only me är tre alternativ för integritet.

I dessa tre alternativ är det säkraste “Endast jag”. Sekretessalternativet “Endast jag” används för att visa nummer, e-post och vänlista.

För statusuppdateringar och vänlista kan vi använda alternativet “Vänner”. Vi kan begränsa vår aktivitets- och profilinformation när det gäller våra vänner och allmänheten. Det tar kortare tid att säkra vårt konto och det kan vara väldigt enkelt att göra. Dessa är följande steg för att säkra ditt Facebook-konto och bestämma hur privat du vill att det ska vara.

På datorn


1) Logga in på Facebook-konto

Öppna först Facebooks officiella webbplats genom att besöka https://www.facebook.com/. Om vi ​​redan loggat in på Facebook kommer vi direkt till sidan Nyhetsflöde. Men om du inte är inloggad, ange användarnamn, telefonnummer och e-postadress följt av lösenordet i den angivna fliken.

2) Klicka på rullgardinsmenyn.

Efter framgångsrik inloggning klickar vi på rullgardinsmenyn längst upp till höger på skärmen. En lista med alternativ öppnas som svar på det här klicket.

3) Öppna inställningen

Öppna nu inställningssidan på Facebook. Vi gör detta genom att klicka på inställningsalternativet i rullgardinsmenyn.

4) Klicka på Sekretess

På vänster sida av skärmen ser vi en lång lista med menyalternativ. Från dessa alternativ väljer vi alternativet “Sekretess”. Alternativet “Sekretess” kommer att vara det fjärde objektet nedifrån och upp.

5) Ändra integritetselementen

Vi klickar på alternativet “Redigera” till höger om varje avsnitt för att ändra specifika sekretesselement. Detta klick utvidgar avsnittet och relevant information kommer att synas.

6) Tidslinje och märkning

Vi kan ändra alternativet Tidslinje och märkning, till exempel vem som kan dela inläggen, vem som kan tagga dig i inlägget och vem som kan posta på din tidslinje för att göra vårt Facebook-konto mer privat. Dessa alternativ finns i avsnittet Tidslinje och märkning till vänster på skärmen.

Mobil:


1) Logga in på Facebook-konto

För det första, starta Facebook-appen och gör detta, så kommer vi direkt till sidan Nyhetsflöde. Men om vi inte är inloggade, ange användarnamn, telefonnummer och e-postadress följt av lösenordet i den angivna fliken.

2) Klicka på de tre horisontella linjerna.

Efter inloggning framgångsrikt klickar du på de tre horisontella linjerna längst ned till höger på skärmen. En lista med alternativ öppnas som svar på det här klicket.

3) Öppna alternativet “Sekretessgenvägar”

Nu öppnar vi alternativet “Sekretessgenvägar” i “Inställning och sekretess”. Vi klickar på alternativet “Inställningar och sekretess” och som svar på detta klick kommer flera alternativ att visas. Från dessa alternativ väljer vi “Sekretessgenvägar”.

4) Klicka på inställningen Se mer sekretess.

En lista med flera alternativ kommer att visas på skärmen “Sekretessgenvägar”. Vi kommer att se en lista med alternativ längst ner i sekretessrubriken och trycka på det nedre alternativet, dvs. se mer sekretessinställning. Som svar på detta klick kommer fler sekretessalternativ att visas där vi kan ändra och granska vår nuvarande inställning.

5) Klicka på relevant alternativ

Nu kommer vi att trycka på det relevanta alternativet under “Din aktivitet” för att ändra vem som kan se våra sidor, tidigare inlägg, aktiviteter inklusive framtida inlägg, liksom personer och listor du följer. I rullgardinsmenyn väljer vi alternativet “Endast jag” för att göra det helt privat.

6) Upprepa steg 5

Nu upprepar vi samma process som vi har gjort i steg 5 för vart och ett av alternativen under “Hur människor kan hitta och kontakta dig” för att slutföra processen av att göra din profil privat.

Facebook är ett fantastiskt verktyg för att hålla kontakten med gamla vänner, familj och andra du vill prata med. Men den digitala friheten kan kosta din integritet. Lyckligtvis finns det sätt att se till att bara de personer du vill se din Facebook-profil kan – om inte naturligtvis någon vet ditt lösenord.

Om det finns ett inlägg som du vill begränsa synligheten för, kan du göra inställningarna “Granska alla dina inlägg och saker du är taggade i” nedan. Klicka på “aktivitetslogg” -knappen och du kan sedan använda pennredigeringsknappen för att radera specifika poster som du inte längre vill dela.

Vem kan kontakta dig?

Om du vill sluta få inkorgsmeddelanden från personer du inte är Facebookvänner med kan du använda alternativet för meddelandefiltrering under “Vem kan kontakta mig?”. Byt det från grundläggande filtrering till strikt filtrering för att bara se meddelanden från vänner i din inkorg. Om du gör det bör du hålla slumpmässiga meddelanden från främlingar borta.

Vem kan söka upp dig?

Ibland kanske du vill begränsa vem som kan söka upp din Facebook-profil. “Vem kan söka upp mig?” alternativgrupp kan du skräddarsy din integritet i detta avseende. Med aktiverade vänner kan bara vänner leta upp dig med din e-postadress.

Samma alternativ kan anges för ditt telefonnummer (om du skrev in ett på Facebook). Återigen, välj alternativet vänner för den strängaste integritetsnivån.

Slutligen kan du välja om sökmotorer som Bing och Google kan länka till din tidslinje. Ett enkelt kryssrutalternativ är allt som krävs för att verkligen stänga av din Facebook-profil från internet. Som Facebook säger kan det här ta ett tag att träda i kraft så det får ingen panik om det verkar som om du fortfarande kommer upp på sökmotorer.

För att verkligen säkerställa din integritet finns det alltid möjlighet att lämna Facebook helt. Naturligtvis är detta en drastisk åtgärd men något som mobbning online kan tvinga din hand (i vilket fall bör du söka stöd). Eller kanske är du bara trött på att dela allt så offentligt.

Oavsett vad du resonerar klickar du på inställningarna högst upp till höger och väljer sedan Säkerhet till vänster (strax under Allmänt). Längst ner ser du blå text som säger “inaktivera ditt konto”. Tryck här och du kommer att uppmanas att ange en anledning till att lämna samt en varning om att dina vänner inte längre kommer att kunna kontakta dig. Klicka på bekräfta så är du Facebook-fri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts