Messenger Utan Facebook -är det Möjligt?

Messenger Utan Facebook -är det Möjligt?

Har du någonsin undrat om du kan använda Messenger utan Facebook-konto eller logga in på Facebook.com? Lyckligtvis är det möjligt. Du kan använda den underbara Messenger-appen utan att ha ett aktivt Facebook-konto. Detta är en ganska användbar sak för människor som gillar att chatta med Messenger men inte litar på Facebook med deras integritet.

I det här inlägget kommer vi att förklara hur man använder Messenger utan Facebook-konto i en detaljerad guide. Gå bara igenom det här inlägget så kan du chatta på Messenger utan att behöva logga in på ditt Facebook-konto.

Vi pratade med e-handel företaget Xenonkungen.com som regelbundet håller kontakten med sina kunder via just Facebook messenger och som tycker att det är en bra lösning. 

”Det har fungerat relativt bra att kunna kommunicera med kunderna på resande fot” säger företagets VD. 

Hur du använder Facebook Messenger utan ett Facebookkonto

Messenger är en av de mest använda snabbmeddelandeprogrammen över hela världen. Facebook-användare litar på Messenger för att interagera med varandra. Med de senaste integritetsintrången från Facebook väljer fler och fler människor att sluta och flytta till andra plattformar. Det finns också andra skäl till varför människor inte vill använda Facebook. Men, Messenger är fortfarande en mycket använd app bland alla. Det är inte många som vet att du kan använda Messenger utan att ha ett Facebook-konto nu.

Facebook introducerade den här funktionen 2015 där du kan registrera dig på Messenger med ditt telefonnummer och använda den för att chatta med dina vänner eller någon du vill.

Först lanserades denna tjänst i USA, Kanada, Peru i Venezuela, men sedan lanserades den över hela världen. Den här funktionen är väldigt bekväm nu för personer som inte vill fortsätta använda Facebook men ändå vill använda Messenger. Vi förklarar hur du kan göra det.

Följ dessa steg för att använda Messenger utan att behöva logga in med ditt Facebook-konto. Du behöver ett aktivt telefonnummer för detta.

Ladda ner och installera Messenger-appen på din smartphone. Du kan ladda ner den från Play Store på Android och från App Store på iPhone. Messenger är installerat som standard i vissa Android-enheter.

 • När appen är installerad startar du den.
 • Nu ser du inloggningsfönstret där du ber dig logga in med ditt Facebook-konto. Klicka här på alternativet Skapa nytt konto.
 • Därefter anger du ditt telefonnummer och trycker på Nästa.
 • Du får en bekräftelsekod på sex siffror för att kontrollera att telefonnumret är aktivt och ditt. Ange det i snabbskärmen och tryck på Nästa.
 • Messenger kommer då att be dig om vissa “behörigheter” som åtkomst till kontakter, åtkomst till mikrofon, åtkomst till kamera etc. Tillåt dem därefter.
 • Du kommer också att uppmanas att ställa in en profilbild för din. Gör det, eller så kan du hoppa över det och göra det senare.
 • Du kan trycka på Hitta dina telefonkontakter på Messenger för att automatiskt få personer som använder Messenger från din kontaktlista i appen. Eller så kan du göra det manuellt genom att söka i dem från sökfältet och lägga till dem.
 • När allt är inställt kan du börja använda Messenger utan att ansluta till ditt Facebook-konto.

Det är allt. Nu kan du chatta med vem du vill med Messenger och du behöver inte ens ditt Facebook-konto för det.

Deaktivera Facebook konto

Om du inte litar på Facebook eller har någon annan anledning att inte använda Facebook kan du bara avaktivera den just nu. Men det betyder inte att du också måste sluta använda Messenger, annars förlorar du dina Messenger-chattar. Är det inte fantastiskt? Läs vidare för att veta hur du avaktiverar ett Facebook-konto och sedan använder Messenger med det.

 • På Desktop går du till Facebook.com och loggar in med användarnamnet och lösenordet för ditt konto. Du kan också göra det via mobil men du måste använda webbläsaren Puffin och komma åt skrivbordsversionen av Facebook.
 • Gå nu över till menyn Inställningar.
 • Här, hitta och klicka på din Facebook-information.
 • Klicka sedan på Avaktivera och ta bort.
 • Välj Inaktivera konto och klicka sedan på Fortsätt till Konto-inaktivering.
 • Följ bara instruktionerna på skärmen och slutför proceduren.
 • När du väl har avaktiverat ditt Facebook-konto startar du Messenger-appen på din mobil.
 • Logga in med ditt Facebook-användarnamn och lösenord. Alternativt kan du också logga in med ditt telefonnummer som nämnts ovan.

Det är allt. På detta sätt kan du ha ett avaktiverat Facebook-konto men du kan fortfarande använda Messenger-appen och chatta med dina Facebook-vänner och kontakter. Om du inaktiverar ett Facebook-konto blir det osynligt för alla på Facebook, men om du loggar in med det på Messenger kan människor bara skicka meddelanden till dig där. För att återaktivera ditt Facebook-konto behöver du bara logga in en gång på Facebook.com.

Messenger lite

Messenger Lite är den lätta versionen av Messenger. Det är en snabb, enkel och lättanvänd app. Om du bara är en avslappnad användare som använder Messenger för snabbmeddelanden rekommenderar vi att du provar Messenger lite. Det finns många fördelar med att använda den som mindre strömförbrukning, mindre dataanvändning, färre lagringskrav och snabbare drift. Du kan också Messenger Lite utan att behöva ditt Facebook-konto.

Följ stegen nedan för att veta vad du behöver göra.

 • Ladda ner och installera Messenger Lite-appen från Play Store.
 • När den är installerad loggar du in med ditt inaktiverade Facebook-konto eller använder ditt telefonnummer.
 • Efter inloggningen går du igenom den ursprungliga installationen och börjar använda den.
 • Det är allt. Så här kan du använda Messenger Lite utan att ha ett aktivt Facebook-konto.

Nyckeltips: Byt till Facebook Lite och Messenger Lite om du vill att din smartphones batteri ska hålla längre. Dessa appar är lätta och förbrukar därmed mindre ström och internet samtidigt som de ger dig en mycket liknande upplevelse som de viktigaste apparna. De viktigaste apparna förbrukar för mycket ström, lagring och batteri vilket gör din telefon långsammare och slö.

Leave a Reply

Related Posts