Facebook Messenger på Datorn – Så Gör Du!

Facebook Messenger på Datorn – Så Gör Du!

Facebook Messenger är en populär plattform för människor att hålla kontakten med de människor som är viktiga för dem. Du kanske inte ens är medveten om att det finns andra sätt att använda Messenger på Windows- och Mac-datorsystem istället för på din telefon. Här är några enkla steg som hjälper dig att använda Facebook Messenger på datorn.

Du kan avsevärt förbättra hastigheten och den totala meddelandeupplevelsen genom att använda Facebook Messenger via din dator istället för att alltid behöva ta ut din smarta telefon.

Ännu bättre, precis som den hyllade WhatsApp-webben, har Facebook faktiskt en onlinetjänst för chatt via Messenger som inte kräver nedladdning eller installation av programvara till din dator.

Det finns en massa funktioner som kommer med den här kostnadsfria Messenger-tjänsten som publiceras officiellt från Facebook-utvecklingsteam. Du kan använda emojis, ringa videosamtal, ringa röstsamtal, ändra ditt smeknamn och till och med färg i de enskilda chatten för att passera lite tid.

Varför inte bara använda ditt sociala mediekonto? Med den här separata tjänsten effektiviseras meddelandeupplevelsen och lämpar sig inte för andra distraktioner och saker som kan dra dig bort från engagerande konversation.

Så hur får du detta på din Windows- eller Mac-baserade dator?

Här är vad du behöver veta.

Använda Facebook Messenger på datorn utan nedladdning

  • Öppna din stationära webbläsare och mata in www.messenger.com
  • Använd ditt Facebook-konto / telefonnummer och lösenord för att logga in
  • När du väl är ansluten kan du se tidigare och aktiva chattar visas.
  • För att starta en konversation, öppna en gammal tråd eller sök i en vän via sökfönstret längst upp till vänster. Klicka bara på deras namn för att öppna en ny tråd.
  • Längst ner kan du välja bland många alternativ som traditionell text, emojis, klistermärken, GIF och mer.
  • Du kommer att upptäcka att den här tjänsten är ett utmärkt sätt att direkt ansluta till dina vänner på ett snabbt och effektivt sätt.
  • Du kan använda den här tjänsten för att söka efter nya meddelanden och svara på dem utan att behöva komma in på ditt faktiska Facebook Social Media-konto för att göra det.

Vissa människor föredrar den fristående (nedladdningsbara) Messenger-applikationen för sina stationära datorer.

Facebook separerade meddelanden från resten av sin mobilapp för några år sedan och gjorde sedan detsamma för bärbara och stationära datorer med lanseringen av Messenger.com. Nu kan du komma åt dina Facebook-meddelanden på webben utan att bli distraherad av ditt nyhetsflöde och resten av Facebook. Det bör visa sig vara en produktivitetsökning för alla som använder Facebook Messenger alltmer som ett komplement till e-post eller snabbmeddelanden.

Efter att ha loggat in på ditt Facebook-konto på Messenger.com välkomnas du av ett välbekant gränssnitt. Designen efterliknar den för Messenger-mobilappen men använder en trekolonslayout. Till vänster finns en lista över dina konversationer tillsammans med en inställningsknapp och en knapp för att skriva ett nytt meddelande.

Den mellersta kolumnen visar din aktuella eller valda konversation. Personen eller personerna som ingår i konversationen du tittar på visas till höger med en kryssruta för att stänga av meddelanden för den konversationen. I inställningarna kan du inaktivera alla aviseringar och alla ljud. När du skriver ett meddelande kan du lägga till emoji, klistermärken, foton och tummen upp, precis som du kan med Messenger-mobilappen.

För Mac-användare som inte vill binda upp en webbläsarflik för Messenger finns appen Messenger för Mac. Det kommer inte från Facebook utan ett open source-projekt av självutnämnda fans av Messenger. Det är bara en Mac-appomslag runt Facebooks Messenger-app, så de två ser ut och agerar på samma sätt.

Leave a Reply

Related Posts