Hur Gör Man en Omröstning på Facebook?

Hur Gör Man en Omröstning på Facebook?

Att skapa en enkät på Facebook, vare sig det är för ditt företag eller för att interagera med din familj och vänner, är inte bara roligt utan också ett snabbt sätt att samla in information som annars kanske skulle vara svår att få tag på.

Det finns många olika typer av omröstningar som du kan skapa på Facebook för en rad olika syften. Företag, kan till exempel skapa omröstningar för att bättre förstå vilken produkt kunder gillar mest och privatpersoner kan göra en omröstning för skojs skull för att vänner och familj ska kunna tycka till om någonting.

Omröstningar är ett slags interaktivt innehåll som sker för att skapa användarengagemang med hjälp av opinionsbaserade frågor som inte har några specifika rätt eller fel svar. Det kan finnas opinionsbaserade, omröstningar, produkt- och funktionsmätningar.

Omröstningar används både av privatpersoner och företag på Facebook, och de kan vara extremtl användbara för båda parterna.

Fördelarna med Facebook omröstningar

Facebook-undersökningar är en slags frågesport som hjälper varumärken att engagera följare. Det finns så många fördelar med att skapa undersökningar på en social medieplattform såsom att få kundernas feedback, bygga community, engagera kunder, generera innehåll och mycket mer.

Produkter och tjänster feedback

Företag brukar spendera mycket pengar när det kommer till marknadsundersökningar med mera för att kontrollera vad folk säger om deras varumärke och produkter.

Varför inte därför skapa en enkät, vara direkt till kunderna och fråga dem om produkterna på en social mediekanal?

Om användaren följer ditt varumärke på alla sociala medieplattformar, finns det en chans att de du är din produkt och tänker mycket på ditt varumärke. Du kan få lite långa och ärliga feedback med dessa människor, eftersom de gärna gör det. Feedback hjälper märkena att förbättra sina produkter.

Djup förståelse för kunderna i realtid

Undersökningar hjälper dig att få uppmaningar som kan hjälpa dig att förstå kunderna och samhället på ett bättre sätt. Du kommer att kunna ta reda på vilka produkter de tycker om att använda. Det ger djup insikt i dina kunder och läsare som kan förbättra utvecklingen av reklam- och marknadsföringskampanjer.

Ta reda på om dina kunder gillar Samsung mer än Apple eller om de är stora fans av VM.

Användare delar sina tankar om specifika ämnen, olika produkter och tjänster relaterade till din bransch.

Innehållsgenerering

En annan faktor som förskönar polling på sociala medier är att den skapar innehåll. Det första innehållet är det i själva omröstningen och det andra är när du förklarar resultaten. Du kan också få användarnas åsikt om det redan genererade innehållet och samla in insikter.

Det finns flera sätt att få ett innehåll genererat. Till exempel kan du i början använda undersökningar för att bedöma användarnas tankar om någon av dina produkter eller en ny förändring i branschen, där du i mitten kan undersöka dem om befintliga problem som de står inför.

Så skapar du en omröstning på Facebook

Undersökningar är ett fantastiskt sätt att skapa relationer med din publik. Genom att skapa undersökningar kan du visa användarna att deras åsikt gör en skillnad och att vi bryr oss om det. Du kan lägga till kreativa idéer och bilder för att göra din enkät effektivare.

Till exempel har du en restaurang och du ber din publik, om du borde lägga till några fler veganalternativ på menyn och svaret är överväldigande “Ja”, bör du söka fler grönsaker, i så fall.

Ett annat exempel är om du äger en skorbutik, fråga kvinnorna, klackarna eller lägenheterna och kolla om svaret.

Undersökningar hjälper dig att känna till dina publikers insikter. De blir mycket framgångsrika på de sociala medieplattformarna nuförtiden.

Några enkla steg för att skapa en undersökning på en Facebook företagssida är:

Logga in på ditt konto
Logga in på ditt Facebook-företagskonto för att starta processen att skapa en undersökning.

Expandera avsnittet Skapa inlägg
Expandera avsnittet Skapa inläggstyp på din kontors hemsida och välj enkät från de olika inläggstyperna.

Skriv fråga och selektiva svar
Bredvid din profilbild i avsnittet Posttyp skriver du din fråga och selektiva svar.

Varaktighet för undersökningen
Det finns fyra alternativ för varaktigheten – 1 dag, 1 vecka, aldrig och anpassad. Ställ in varaktigheten för hur länge du vill att omröstningen ska pågå. Välj datum om du har valt anpassad.

När du har konfigurerat din enkät klickar du på Publicera den för att dela den med din publik.

Kontrollera vilken typ av undersökning som får bättre svar och glöm inte att ha kul! Detta är bara ett annat sätt att förstå din publik bättre så bara luta dig tillbaka och njuta av processen.

Hur man skapar en omröstning på en händelsesida

Du kan också skapa en enkät på en sida för ett Facebook-evenemang som du har skapat eller hanterar.

 1. Logga in på ditt Facebook-konto.
 2. Klicka på Händelser i den vänstra rutan. I Facebook-appen trycker du på fliken Händelser längst upp på sidan.
 3. Välj det evenemang du vill göra en enkät på Facebook för.
 4. Välj Skapa en undersökning högst upp i rutan Skapa inlägg.
 5. Ange alternativ i varje Lägg till alternativ-ruta.
 6. Välj + Lägg till alternativ för att lägga till fler valmöjligheter.
 7. Välj omröstningsalternativ.
 8. Rensa Tillåt alla att lägga till alternativ om du inte vill att evenemangsinbjudare ska kunna lägga till fler val. (Som standard är det här alternativet aktiverat.)
 9. Rensa Tillåt människor att välja flera alternativ om du inte vill att evenemangsinbjudare ska kunna välja flera alternativ. (Som standard är det här alternativet aktiverat.)
 10. Skriv en fråga eller uttalande i textrutan.
 11. Klicka på dela.

Hur man skapar en undersökning i Facebook Messenger

 1. Om du är en del av en gruppkonversation med Facebook Messenger kan du skapa en omröstning för dina vänner.
 2. Öppna gruppkonversationen i Facebook Messenger.
 3. Klicka på Skapa en omröstning-ikon (den finns längst ner i messenger-fönstret om du kommer åt Facebook med en webbläsare).
 4. Klicka på + knappen längst ner i messenger-fönstret om du använder Facebook Messenger-appen och svep åt vänster för att hitta omröstningar.
 5. Skriv en fråga eller uttalande i rutan fråga något.
 6. Välj + Lägg till alternativ för att lägga till valmöjligheter.
 7. Välj Skapa omröstning för att dela enkäten med din grupp.

Slutsats

Avslutningsvis kan vi säga att undersökningar är ett fantastiskt effektivt sätt att få produktåterkoppling och en djup förståelse av vad konsumenterna vill ha. Omröstningar hjälper till att generera innehålle, öka sidtrafiken, samla data, och engagera din publik.

Leave a Reply

Related Posts