Så Skapar du ett Facebook Evenemang – Komplett Guide

Så Skapar du ett Facebook Evenemang – Komplett Guide

Facebook-evenemang har blivit ett effektivt och enkelt sätt att bjuda in någon till något. Oavsett om det är födelsedagsfester, hembygdssammanträden, examensfirande med mera.

Oavsett ditt evenemang är det sant att Facebook är ett snabbt och kostnadsfritt sätt att göra en stor eller liten grupp människor medvetna om ett kommande evenemang. Den sociala medieplattformen har eliminerat behovet av att skicka ut irriterande grupptexter och har gjort det enkelt att ta reda på vem som planerar att komma.

Hur man skapar ett evenemang på Facebook

  1. Klicka på “Händelser” under “Utforska” och sedan “Skapa”
  2. Fyll i detaljerna om ev evenemanget  såsom namn, plats, tid, datum och beskrivning
  3. Beteckna händelsen som offentlig eller privat
  4. Bjud in gäster och skicka inbjudningar

Om du har något event kanske du vill du spara lite pengar på frimärken och effektivisera inbjudningsprocessen och skapa en Facebook-sida istället. Du kan skicka inbjudningar till alla dina vänner och till och med konfigurera inställningarna till vänner där du kan bjuda in sina vänner (om du vill).

Det finns många andra skäl att föredra att skapa ett evenemang på Facebook i motsats till att skicka ut fysiska inbjudningar. För det första blir Facebook aldrig adressen fel! Vid en digital händelse returneras ingen inbjudan till avsändaren eller inte når mottagaren.

Gästerna kan också ändra sig när som helst, så att du får den mest exakta personalantalet som planerar att komma på evenemanget. Du kan lägga till bilder på händelsessidan, ytterligare märka händelsen och göra själva sidan roligare att titta på.

Hur man skapar ett evenemang på Facebook

Men innan vi går igenom alla snygga detaljer, låt oss prata om hur man skapar ett evenemang på Facebook.

Skapa Facebook-evenemang

Det finns ett par olika sätt att skapa en händelse på Facebook. Det första och enklaste är att använda plattformens nya “skapa” -knapp i det övre högra hörnet på skärmen.

När du klickar på skapa har du ett antal alternativ att välja mellan. I den här artikeln kommer du att klicka på “händelse”.

Skapa-facebook-händelse

Ett annat sätt att skapa en händelse är att navigera till sidofältet på hemsidan. Under nyhetsflöden och genvägar finns det en annan flik med namnet “utforska”. Klicka på “händelser.” Skapa-ny-händelse-facebook. Gå till botten av listan och klicka på “skapa händelse.”

Offentliga kontra privata Facebook-evenemang

Härifrån får du besluta om evenemanget är privat eller offentligt. Offentliga evenemang betyder att vem som helst kan se evenemanget, oavsett om de blev inbjudna eller inte. Detta är ett bra alternativ för stora, öppna inbjudna evenemang som kvartersfester, konserter, gatufestivaler eller något du inte bryr dig om att låta vem som helst delta.

Händelser bör vara privata när du har ett begränsat antal inbjudningar att dela ut. Till exempel vill du förmodligen inte att hela staden dyker upp till dit bröllopp eller dop. I det här fallet skulle du göra händelsen privat och skicka ut inbjudningar bara till de du vill ska komma.

Något att tänka på: Användare kan skapa händelser från sin personliga Facebook-sida eller från en Facebook-företagssida (dvs. en sida du hanterar). Om du gör ett Facebook-evenemang från din personliga sida kan du bara inkludera ett datum. Om du skapar ett Facebook-evenemang från en sida som du hanterar kan du inkludera flera, och till och med återkommande, datum.

Händelser som skapas via en sida som du hanterar har också potential att kategoriseras med beskrivningar såsom barnvänliga, kan läggas till co-hosts och kan innehålla nyckelord. Nyckelord är användbara eftersom de hjälper offentliga evenemang att nå Facebook-användare i närheten som har betecknat liknande intressen.

Inställningar för Facebook-inbjudan

Om du vill ha ett privat evenemang men fortfarande har plats för några extra deltagare, kryssa i rutan längst ner i rutan “privatevenemang” där “gäster kan bjuda in vänner.” Om det redan är avstängt, behöver du inte göra någonting! Detta gör att de personer du bjuder in också bjuda in sina vänner.

Uppenbarligen gör du bara detta om du litar på dina vänner och familj att inte bli galen med inbjudningarna. Du vill inte vara värd för 100 extra gäster bara för att du gav några personer möjligheten att bjuda in vänner!

Skapa privat Facebook-evenemang

Vad funktionen “gäster kan bjuda in vänner” tillåter dig är att behålla kontrollen över kärngästlistan samtidigt som du ger vänner och familj möjlighet att lägga till vem som helst du har förbisett eller personer du inte är personliga vänner med på Facebook. Den här funktionen är särskilt bra för att säga, ett släktkalas när relationer kan gå tillbaka längre än du vet.

Kom ihåg att många människor kan titta på en händelse en gång, lägga den i sin personliga kalender och kolla tillbaka på Facebook-sidan ofta. Det är viktigt att försöka få detaljerna listade på ett korrekt sätt så att det inte finns några plats-, tid- eller datummissar.

Teman för Facebook-evenemang

Som ovanstående bild antyder kan användare ge sitt evenemang ett tema. Dessa teman är endast tillgängliga för privata evenemang eftersom bilderna är licensierade av Facebook. Eventfotot kan tas på allvar eller kan vara roligt och fånigt. Facebook ger ett par färdiga foton som kan vara relevanta för ditt tema. Tänk på att händelsefotot är som Facebook-omslagsfotot på din evenemangssida!

Ett exempel är detta foto av fyrverkerier, som kan vara en rolig ikon för nyårsafton.

Dessutom är du välkommen att ladda upp ditt eget foto eller välja från dina Facebook-uppladdningar. Du kan välja en grafik som du har skapat specifikt för evenemanget.

Namnge evenemanget

När du har valt ett tema eller en bild måste du namnge händelsen. Gör namnet kort och informativt. Det ska vara tydligt vad evenemanget handlar om och vad det firar.

Längre händelsnamn är inte lika kompatibla med mobila enheter så håll titeln kort och spara resten av informationen till beskrivningen av evenemanget.

Ge vänner en plats för evenemanget

När du har valt ett namn listar du platsen. Om du väljer att skriva in namnet på en plats, kan det dyka upp i en rullgardinslista som du kan välja mellan. Om du skriver in en adress kan det också visas i en rullgardinslista. Om platsen inte finns på en karta, till exempel kan du välja från rullgardinsmenyn för att bara ange platsen.

Se till att inkludera datum och tid också. Om din plats inte hämtades av Facebooks geografiska funktioner kommer du att bli ombedd att manuellt namnge staden du är i så att tidszonen är korrekt.

Beskriv Facebook-evenemanget

Inkludera en beskrivning som visar de återstående detaljerna om ditt evenemang. Beskrivningen bör förklara vad evenemanget gäller, vilka kläder som gästerna ska bära och vad de förväntas ta med.

Om det är ett offentligt evenemang kan beskrivningen också innehålla saker som inträdespriset eller en länk till webbplatsen där människor kan köpa biljetter. På samma sätt som en fysisk inbjudan skulle Facebook-evenemangssidor fungera som en alltomfattande information om vad gäster behöver veta. Några exempel på saker att inkludera i händelsebeskrivningen:

Facebook-händelsetidslinje

En annan användbar aspekt av Facebook-evenemang är deras förmåga att vara värd för samtal mellan gäster och värdar. Precis som om du har möjlighet att posta på dina vänners profiler, eller inom din egen tidslinje, så kan du också skapa inlägg på evenemangssidor.

Den här funktionen kan användas av flera orsaker. Kanske har någon en fråga om klädseln. Vad är egentligen casual? Kanske någon inte kan delta och vill uttrycka sin ånger. Kanske vill en vän ta med något men är osäker på vad värden eller den firade gästen föredrar.

Inläggsfunktionen hjälper till att förvandla själva händelsessidan till en slags anslagstavla för händelsen. Människor kan diskutera vilken tid de ska dyka upp, om värden behöver hjälp med installationen, vilken typ av musik alla vill ha på spellistan, matallergier och mer.

Den här funktionen tar bort en hel del av den fram och tillbaka konversationen som är associerad med traditionell marknadsföring och hantering av evenemang, till exempel med e-post eller pappersinbjudningar. Med händelseväggen kan frågor besvaras omedelbart så att alla gäster kan se.

Leave a Reply

Related Posts