Så tar du Bort Dela Funktionen på Facebook?

Facebook ger dig de nödvändiga sekretessreglerna för att justera delningen i din profil. Du kan begränsa hur människor taggar dig i foton och videor, ange hur människor kommenterar eller delar dina inlägg och begränsar möjligheten att dela innehåll eller göra inlägg till din Facebook-vägg.

Dessutom kan du förhindra att människor avslöjar din plats via Facebook Places, vilket är särskilt viktigt när du inte vill att alla dina vänner ska veta var du är. Med Facebook plats-funktionen kan du eller dina vänner checka in på olika platser och dela var du befinner dig med bekvämligheten med en mobiltelefon.

Men hur tar du bort dela funktionen på Facebook för att begränsa hur folk delar dina inlägg och delar inlägg på din profil? Såhär tar du bort dela funktionen på Facebook samt styr äver hur saker delas.

1.Logga in på ditt Facebook-konto, gå till menyn “Konto” och välj “Sekretessinställningar”.

2. Gå till avsnittet “Dela på Facebook” och klicka på länken “Anpassa inställningar” längst ner.

3.Gå till avsnittet “Saker som andra delar” och redigera de inställningar du vill ändra.

4. Klicka på knappen “Redigera inställningar” för “Foton och videor du är taggade i” om du vill begränsa vem som kan se de foton och videor du befinner dig i.

5. Markera kryssrutan för “Vänner kan posta på min vägg” för att avmarkera objektet. När du gör detta kan dina vänner inte skicka eller dela objekt till din Facebook-vägg.

6. Klicka på “Redigera inställningar” för alternativet “Vänner kan checka in mig på platser”. På nästa skärm väljer du “Enabled” -knappen och växlar till “Disabled”. Klicka på knappen “Okej” när du är klar. Nu kan dina vänner inte dela din plats.

Hur tar du bort dela funktionen från dina inlägg?

Skapa dina standardinställningar för delning

Med Facebooks säkerhetsinställningar kan du bestämma vem som får se dina statusuppdateringar som standard. Du kan välja Public (alla), Friends (de du har accepterat som vänner på Facebook) eller “bara jag”. Du kan också välja en viss lista, t.ex. familj eller nära vänner. Om du verkligen vill vara specifik kan du skapa en anpassad lista över specifika personer som du har vänat på Facebook.

Eftersom det här är standardinställningarna bör du ställa in dem för den minsta publiken så att du vill se alla dina inlägg. Du kan utöka inlägg individuellt till en större publik. För att ställa in dina standardinställningar för delning, klicka på säkerhetsikonen i det övre högra hörnet på startskärmen. Det ser ut – lämpligt nog – som ett hänglås. Klicka på “Vem kan se mina saker?” Klicka på nedåtpilen under Vem kan se mina framtida inlägg och välj din standardmålgrupp.

Välja din publik för specifika inlägg

När du delar en statusuppdatering på Facebook delas den automatiskt med din standardpublik. Såvida du inte väljer Public som standardmålgrupp kan de som ser inlägget inte dela det längre än din ursprungliga specifikation.

Om du till exempel ställer in din standardmålgrupp som Endast jag, kommer ingen att se inlägget förutom du. Om du expanderar publiken för ett visst inlägg till Familj, är det bara de i din familjegrupp som kan se inlägget. De kan inte dela inlägget med sina vänner som inte ingår i din familjegrupp.

Att ta bort aktieoptionen

I allmänhet finns det alternativ att gilla, kommentera eller dela när du ser ett inlägg i ditt nyhetsflöde. Om du inte vill att delningsalternativet ska vara tillgängligt, ställ in “Endast mig” som standardmålgrupp och expandera sedan ditt inlägg till en anpassad lista över specifika individer.

Klicka på målväljarikonen till höger om tiden för ditt inlägg. (Om du ställer in din standardmålgrupp till Endast jag kommer det att se ut som ett hänglås.) Välj det anpassade alternativet och välj “Specifika personer eller listor.” Ange de personer du vill få uppdateringen. Facebook kommer att börja visa en lista över dina vänner så snart du börjar skriva. Dessa individer kommer att se ditt inlägg i deras nyhetsflöde utan delningsalternativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts