Så Döljer du Inlägg för Vissa Vänner på Facebook

Så Döljer du Inlägg för Vissa Vänner på Facebook

Facebook är en enorm plattform som används av miljarder människor varje månad. Med det sagt har integritet och personlig integritet blivit ett alltmer vanligt diskuterat ämne. Facebook har infört en rad olika funktioner och liknande för att hjälpa dig att bestämma över din integritet och hur öppet eller privat din profil och det du delar ska vara.

Det finns ett antal olika orsaker till varför du kanske vill begränsa vem som kan se dina inlägg, antingen bara dela till vissa personer eller begränsa vissa personer.

I denna artikel går vi igenom hur du kan göra för att dölja inlägg som du gör från vissa personer.

1. Blockera människor

Det första alternativet du har är helt enkelt att blockera personer som du inte vill ska se dina inlägg. Detta är dock bara en del av en heltäckande lösning.

Om du blockerar någon förhindras den personen från att se inlägg du gör, såväl som kommentarer du lämnar på andra inlägg. De kan inte se dina inlägg, och du kan inte se deras, oavsett hur inlägget delas med dem. Även om de får en direktlänk kommer det helt inte att fungera.

Men om den här användaren loggar ut eller skapar en sekundär Facebook-profil, kan de se inlägget, så länge din profil inte också är inställd på privat. Därför måste du ställa in dina sekretessinställningar för att dölja allt från icke-vänner.

När det gäller att blockera människor måste du gå till profilen för personen du vill blockera. De kommer att ha nedrullningsbara alternativ under deras omslagsfoto, som du kan använda för att blockera dem. Om de har trakasserat dig eller på annat sätt är värda att rapportera till Facebook, gör det först.

Du kan också gå till inställningsmenyn för blockering och skriva in namnet på en användare som ska blockeras. Du måste fortfarande se till att du hittat rätt användare, men det är lättare än att gå direkt till deras profil om de har något stötande på omslagsbilden tex.

2. Justera dina inställningar för delning av inlägg

Du kan kontrollera vem som kan se ett inlägg precis när du ska publicera det. När du klickar för att skapa ett nytt inlägg kan du  begränsa vilka som ska se det. Som standard är dina inlägg öppna för alla, såvida du inte har gjort din profil privat

Nyhetsflödet är vanligtvis standard, men du kan ha dina stories kontrollerade istället eller dessutom. Kom ihåg att de båda har olika sekretessinställningar, men stories är som standard bara inställda på vänner.

Du har ett antal olika lternativ för vem som ska se och inte se dina inlägg på Facebook. Du kan välja offentligt, vänner, exkludering av vissa vänner , specifika vänner, endast jag, anpassade.

Alla dessa alternativ gör att du kan styra dina inställningar av vilka inlägg du ska dölja för vilka, och vilka du inte behöver dölja.

Med dessa inställningar har du möjlighet att ställa in så att ett inlägg endast är synlig på en specifik, förhandsgodkänd lista över dina vänner. Facebook är väldigt bra vid publicering av inlägg för att bestämma just hur många eller hur få du vill begränsa från att se dina inlägg.

Du finner denna meny genom att klicka på pilen nedåt precis när du ska publicera ett inlägg.

3. Gör din profil privat

Det bästa sättet för offentliga profiler att kontrollera vem som kan se de inlägg de gör är att justera sekretessinställningarna på profilsidan.

För att konfigurera detta måste du först gå till dina Facebook-inställningar. Listrutan uppe till höger leder dig till en alternativmeny, så klicka på inställningar där. Till vänster ser du Sekretess.

Under “Din aktivitet” bör du se “vem kan se dina framtida inlägg?” Ställ in detta till ett av de andra alternativen än “alla”. “Vänner” gör att alla som du lägger till som en vän kan se dina inlägg. Med “Vänner förutomutom” kan du bygga en specifik lista över personer som inte kan se dina inlägg. “Specifika vänner” låter dig bygga det omvända, en lista med specifika personer som KAN se dina inlägg. “Only me” visar dina inlägg till ingen annan än dig själv, vilket såklart kan vara lite konstigt med tanke på att det är en sociala medie plattform.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts