Så Vet du om Någon har Blockerat dig på Facebook!

Så Vet du om Någon har Blockerat dig på Facebook!

Vem blockerade mig på Facebook? Det är en fråga som många av oss kommer att ha ställt sedan vi gick med på Facebook. Tack och lov är det mycket du gör om du misstänker att någon har blockerat dig på Facebook.
Kanske har en god vän plötsligt börjat ignorera dig. Eller kanske har du slutat se deras inlägg på ditt flöde. Är de bara upptagna? Eller har du gjort något fel och blivit blockerad?

Hur du ser om någon har blockerat dig på Facebook

Du kan inte exakt se vem som blockerade dig på Facebook, men det finns några indikatorer och tecken som du kan hålla koll på.

Låt oss säga att du har hittat en bild som du vill visa en vän. Normalt skulle du helt enkelt tagga dem genom att skriva deras namn och sedan klicka på den relevanta länken till deras profil för att de ska få en notis.

Men om du har blockerats av den personen kan du inte tagga dem i några inlägg. Om du inte kan tagga en person betyder det antingen att de inte är vän med dig, eller har blockerat dig. Det beror också på deras inställningar. Om namnet kommer upp när du ska tagga är det en stark signal.

Använd Facebook-sökfunktionen för att se om du har blockerats

Sök efter din vän på Facebook. Logga bara in så ser du sökrutan högst upp på sidan. På samma sätt, om du vill veta vem som blockerade dig i Facebook-appen, är det högst upp i ditt flöde.
En lista med profiler och sidor kommer att visas. Växla resultaten genom att klicka på personer. Om du har blockerats visas inte deras profil under den här inställningen. Men om du söker på alla finns det en chans att du kommer att se dem, även om de har blockerat dig.

Om du ser profilbilden av personen du söker klickar du på den. Du kommer att kunna se profilen delvis (beroende på deras integritetsinställningar) om de inte är vän med dig. Men om du har blivit blockerad kommer du inte att få åtkomst till någonting. Använd en ömsesidig väns profil för att kontrollera vem som blockerade dig.

Du kan sedan leta efter ytterligare tecken. Det enklaste sättet är att gå till profilen via ett konto som du och den som potentiellt har blockerat känner. Du kan se en kort lista över deras vänner; Klicka på Se alla. Detta bör berätta hur många kontakter du har gemensamt.

Du kan bläddra igenom deras kontakter eller bara skriva in fältet som “Sök vänner”.

Om du kan se deras namn och profilbild har de inte har blockerat dig.

Om du inte kan se dem finns det en annan potentiell anledning till detta, vilket är att de kan ha inaktiverat sitt konto. Vi kommer tillbaka till det senare.

Kan du läsa tidigare Facebook-meddelanden efter att du har blockerats?

Här är ett annat trick, även om detta är beroende av att du faktiskt har kommunicerat med personen tidigare. Detta hjälper alltså inte när det gäller relativa främlingar.

Försök att komma ihåg något som denna kontakt har skrivit på din profil eller – om du har hindrat andra från att publicera på din tidslinje – en gemensam väns profil. Detta kan vara ett födelsedagsmeddelande, en festlig hälsning eller något annat.

Dessa kommer fortfarande att vara synliga oavsett din vänskapsstatus. Men om du har blockerats visas inte den andra personens profilbild, eller kommer den att ersättas av ett frågetecken. Deras namn kan också täckas av svarta rutor.

Om du tidigare har pratat med den här personen med Facebook Messenger är detta en annan indikator. Men du måste göra detta via Facebook-webbplatsen eftersom appen fortfarande ibland visar blockerade konton.

De finns inte i din vänlista

Om du är vän med personen och de har försvunnit från din vänlista, betyder det antingen att de inte har blivit vän med dig eller blockerat dig. För att kontrollera, gå till din egen profilsida (på webben, klicka på ditt namn längst upp på skärmen eller på telefonen, tryck på de tre horisontella linjerna för att öppna menyn och tryck på ditt namn. Kontrollera sedan dina vänner).

Du kan inte se personens profilsida

Om du försöker navigera direkt till personens profilsida (t.ex. genom att klicka på deras namn i ett Facebook Messenger-fönster), kommer Facebook att visa ett fel som säger att användaren inte är tillgänglig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts