We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “OK, I Agree”, you consent to the use of cookies.

Hur Växlar man Till Personligt Konto på Instagram?

Hur Växlar man Till Personligt Konto på Instagram?

Instagram har många praktiska funktioner för dig som använder plattformen för affärsändamål. Under de senare åren har Instagram jobbat hårt med att göra Instagram mer attraktivt för företag att använda. Det är trots allt företag som använder Instagram som finansierar plattformen när de köper reklam.

En av funktionerna som Instagram presenterade för företag var “Analtytics” eller “Insights” vilken helt enkelt låter dig mäta statistik på Instagram för att bättre förstå de resultat du genererar. Denna funktion, till exempel är bara tillgänglig om du har ett företagskonto på Instagram.

Men vad händer om du inte vill använda ditt konto som företag längre? Vad händer om du inte längre behöver statistiken och alla de andra delarna som kommer med ett företagskonto och vill byta tillbaka till ett personligt konto? Det är ganska enkelt att göra det – följ bara anvisningarna i den här artikeln.

Växla till Personligt Konto på Instagram

Om du har ett företagskonto på Instagram och nu vill byta tillbaka till ett personligt konto går det bra att göra det. Faktum är att det är väldigt enkelt, enligt stegen nedan:

  • Starta Instagram på din mobila enhet.
  • Klicka på din profilbild i skärmens nedre högra hörn.
  • Dra åt vänster för att se menyraden till höger. Du kan också komma åt dessa inställningar genom att knacka på ikonen i det övre vänstra hörnet på skärmen.
  • Välj Inställningar längst ner i listan.
  • Om du använder en skapartyp av kontot, klicka på Konto och bläddra till botten. Välj sedan det blå alternativet Byt till personligt konto.
  • Om du använder ett affärstypskonto väljer du Konto på menyn Inställningar och väljer Byt till personligt konto längst ner.
  • I ett popup-fönster, bekräfta ditt val genom att trycka på den blå knappen för att växla tillbaka.
  • Du kommer att se ett byte tillbaka till personligt kontomeddelande på skärmen.

Innan du byter tillbaka till ett personligt konto måste du vara säker på att du verkligen vill göra det. Du förlorar alla alternativ som hjälper dig att växa din Instagram och spåra din tillväxt och dina resultat. Dessutom kommer all tidigare statistik att raderas, och du kan inte hämta tillbaka dem, även om du byter tillbaka till ett professionellt konto.

Varför byta till personligt konto på Instagram?

Nu vet du att du kommer att förlora åtkomst till insikter om du använder ett personligt konto på Instagram. Men finns det någon fördel med att byta till ett icke-professionellt, personligt konto på Instagram?

Till skillnad från företagskonton på den här plattformen har du på ett personligt konto möjlighet att låsa profilen och bara låta utvalda användare se innehåll. Så det bästa du får när du byter till ett personligt konto är sekretess. Du får kontrollera vem som ska följa dig genom att tillåta eller blockera någons efterfrågan.

Så gör du din Instagram-profil privat

  • Öppna Instagram och tryck på din profilbild för att öppna din profil.
  • Klicka på hamburgareikonen eller dra åt vänster för att öppna huvudmenyn.
  • Klicka på Inställningar.
  • Välj sekretessavsnittet och klicka på Kontos integritet under Anslutningar.
  • Växla för att göra din profil privat och bekräfta genom att trycka på OK. Du kan följa samma steg om du vill offentliggöra den igen.

Om du väljer en affärsprofil ser du att du till exempel kan kontrollera analysen av dina inlägg och din community. Dessutom kan du marknadsföra inlägg och stories som annonser och slutligen sluta använda din bio för att dela länkar med dina följare. Som företagskonto kan du lägga till länkar i dina stories med alternativet Se mer.

Om ditt konto är inställt på företag kan dina vänner använda klistermärket Support för små företag för att tagga dig i deras berättelser och hjälpa dig att marknadsföra dina produkter och tjänster. Och du kan använda tredjepartsappar för att schemalägga dina inlägg, så att du inte behöver vara online vid en viss tidpunkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts