Hur Länka på Instagram? Så Delar du en Länk på Instagram!

Hur Länka på Instagram? Så Delar du en Länk på Instagram!

Om du använder Instagram har du säkert någon gång velat dela en länk på plattformen av olika anledningar. Du kanske vill dela med dig av en rolig video, eller en intressant nyhetsartikel. Eller kanske vill du länka till din senaste nysläppta produkt.

Till skillnad på Facebook är det svårare att dela en länk på Instagram, och det finns ett antal begränsningar. Men det är inte omöjligt. Du måste bara se till att göra det på rätt sätt. I denna artikel går vi igenom de olika sätten som du kan länka på Instagram.

Lägg till en länk i din profil

Det mest populära och enklaste sättet att dela en länk på Instagram är via din profil (bio). Oavsett om du har ett personligt eller privat konto kan du alltid dela en klickbar länk här. Många företag delar sin hemsida i sin profil, andra uppdaterar sin länk mer regelbundet, till exempel i samband med kampanjer etc.

Lägg till en länk till bildtexten

Tyvärr är det fortfarande inte möjligt att inkludera klickbara länkar i inlägg på Instagram. Med detta menas klickbara länkar i beskrivningen av ett inlägg. Det är fullt möjligt att dela en länk men problemet är att de inte blir klickbara. Men om du vill göra det lättare för dina följare kan du skapa korta länkar som är lätta att söka efter. Antingen kan du se till att länkarna blir korta när du skapar dem, eller så kan du använda en länkförkortningstjänst som Bit.ly. Dessa tjänster gör det lättare för dina följare att komma ihåg och besöka länken du delat.

Lägg till en länk till din Story

Vissa företag kan använda en så kallad “swipe up”-länk till deras Instagram-stories. Stories är synliga i 24 timmar, vilket gör dem bra för att dela länkar till tidskänsligt innehåll om tillfälliga kampanjer, giveaways, evenemang osv. Notera dock att för att kunna dela en “swipe up” länk behöver du ha minst 10.000 följare samt ha ditt konto inställt som företagskonto.

Lägg till en länk till produkter

Instagram har introducerat “shopping” funktionen vilken tillåter dig att länka till produkter i dina bilder genom att “tagga” dem.

Varje länk i ditt inlägg leder till en specifik produkt. Observera att produkten måste vara fysisk! Att använda dessa länkar kräver en produktkatalog i Facebook, och du behöver en företagsprofil på både Instagram och Facebook.

Klickbara länkar i sponsrade inlägg och stories

Om du har en Instagram-profil är det möjligt att marknadsföra inlägg och berättelser. Alltså att du marknadsför inläggen via Instagram annonser.

Detta ger dig inte bara möjlighet att nå en större publik, du kan också lägga till en klickbar länk till bildtexten för dina inlägg eller berättelse. Något som inte är möjligt med organiska inlägg eller berättelser.

Leave a Reply

Related Posts