Företagsprofil Instagram Kostnad – Allt du Bör Veta

Företagsprofil Instagram Kostnad – Allt du Bör Veta

Instagram Business-konto eller Instagram företagsprofil är en gratis tjänst som tillhandahålls av Instagram för innehållsskapare eller marknadsförare som vill marknadsföra sin produkt och företag.

Detta tillhandahålls gratis i inställningarna för Instagram.

Varumärken kan med en affärsprofil välja hur de vill att deras kunder ska komma i kontakt med dem: ring, sms eller maila med ett tryck på kontaktknappen samt få vägbeskrivningar.

Affärsprofiler är endast öppna för dem som redan har en Facebook-sida för sitt företag.

Steg 1: Ladda ner och starta appen

Ladda ner Instagram-appen för iOS från App Store, Android från Google Play Store eller Windows Phone från Windows Phone Store. När appen är installerad på din mobiltelefon, tryck för att öppna den.

Steg 2: Registrera dig

Tryck på Registrera dig, ange sedan din e-postadress och tryck på Nästa eller tryck lätt på Logga in med Facebook för att registrera dig med ditt Facebook-konto.

Steg 3: Skapa en gratis företagsprofil

I appen hittar du Inställningar och bläddrar sedan ner till Växla till ett företagskonto. När du har ett företagskonto kan du lägga till relevant affärsinformation som öppettider, en företagsadress eller ett telefonnummer. Skapa en affärsprofil

Steg 4: Lägg upp och följ användare

Börja lägga upp innehåll som du vill se i ditt flöde med relevanta hashtags och börja följa liknande konton. Gå till Instagram för att komma igång.

Varför skapa en Instagram-affärsprofil?

Om du är ett varumärke som vill skapa följande på Instagram och använda plattformen strategiskt, behöver du en Instagram-företagsprofil.

Det beror på att det finns så många extra förmåner som förbättrar användbarheten som varumärke. Låt oss dyka in i några av de största fördelarna med att använda en affärsprofil kontra en grundläggande personlig profil.

1. Du tas mer på allvar

Skillnaderna mellan personligt konto och företagsprofil är stora.

Företagsprofiler delar varumärkets bransch, en adress och en kontaktknapp direkt på profilen.

Att ha möjlighet att erbjuda ännu mer information på förhand, samt ytterligare kontaktinformation, ger din affärsprofil ett mer professionellt utseende. Att erbjuda ännu fler sätt för din publik att komma i kontakt med dig har aldrig varit en dålig sak.
Eftersom skillnaderna mellan de två typerna är så uppenbara kan Instagram-användare automatiskt se när en profil är för ett företag, och det ger en större känsla av förtroende.

2. Du får tillgång till statistik

Det här är en stor fördel med Instagram företagsprofiler. Att byta till ett företagskonto ger dig möjlighet att få inbyggd insikt om ditt konto och dess prestanda.

Du kan titta på dina inläggsresultat, följarinteraktioner och följarinsikter. Även om dessa insikter inte är mycket djupgående, är det en fantastisk blick på ditt kontos framgång och kan ge dig en grundläggande förståelse för hur bra ditt innehåll presterar.

3. Du kan lägga till länkar till dina Instagram-berättelser

Instagram är ökänt för sin oförmåga att länka direkt till inlägg och målsidor från dina inlägg, därav populariteten för “länk i bio” och verktyg som är utformade för att samla alla dina senaste eller viktiga länkar på en Instagram-tillgänglig sida. Konton som har mer än 10 000 följare får dock åtkomst till att “swipe up” länkar på Instagram Stories, men bara om kontot är en Instagram-affärsprofil.

Det kan ta ett tag att få ditt Instagram-konto till 10 000 följare, men om du skapar en framgångsrik Instagram-strategi länkar du innehåll i dina berättelser på nolltid. Att använda Story-länkar är ett utmärkt sätt att lyfta fram ditt senaste innehåll, markera kortsiktiga erbjudanden eller visa upp innehåll och produkter i rätt tid baserat på trender.

4. Du kan dra nytta av Instagram annonsering

Instagram-annonser och marknadsförda inlägg skapas via Facebooks annonshanterare, vilket innebär att du måste ha en Instagram-affärsprofil som är kopplad till din Facebook-sida för att du ska kunna skapa Instagram-annonskampanjer.
För att hjälpa till med att generera leads, öka konverteringarna och komma snabbare till den 10 000 följare-tröskeln bör ditt varumärke dra nytta av Instagram annonser.

Om du kämpar för att öka din räckvidd och övervinna några av de utmaningar varumärken möter från Instagram-algoritmen kan betalda annonser hjälpa dig att rikta dig mot nyckelmålgrupper.

5. Du kan schemalägga dina inlägg i förväg

En annan stor Instagram-uppdatering som nu är några år gammal, men som hade betydande värde för marknadsförare, var förmågan för användare att automatiskt schemalägga sina inlägg istället för att bara behöva schemalägga en påminnelse om att manuellt lägga upp innehåll.

Men möjligheten att använda ett tredjepartsverktyg som Sprout Social för att schemalägga ditt innehåll i förväg är endast tillgängligt med Instagram-affärsprofiler.

Instagram affärsprofil – influencers vs företagskonto

Detta är en del av Instagrams ansträngningar att ytterligare separera influenser och företag, vilket gör det mer uppenbart för sina användare när ett partnerskap är en influencerkampanj snarare än en annons.

Verktygen kring ett influencerkonto skiljer sig något från de som finns tillgängliga i ett företagskonto, men de skapades med tanke på influencer-marknadsföring. Det finns också fler funktioner kring meddelanden och profilflexibilitet.

Funktionerna för kärnverksamhetsprofilen är fortfarande tillgängliga, inklusive inköpbara inlägg. Det betyder att influencers kommer att kunna tagga de produkter de rekommenderar direkt i sina Instagram-inlägg, vilket ger ännu mer effektiviserad shopping för alla inblandade parter.

Om du planerar att samarbeta med företag som influens, vill du skapa ett Instagram-skaparkonto. Om inte, även om du planerar att samarbeta med influenser för att marknadsföra dina produkter eller tjänster, vill du skapa ett Instagram-företagskonto.

Leave a Reply

Related Posts