Mitt Facebook-konto har blivit Spärrat – Så Löser du det!

Nyligen har Facebook vidtagit åtgärder för att öka säkerheten och upprätthålla riktlinjerna mer strikt; konsekvensen har varit en ökning av spärrning av konton. Så här låser du upp eller inaktiverar ditt Facebook-konto.

Hur man återställer Facebook-konto

Som vi nämnde ovan finns det ett antal skäl som kan förklara ett blockerat eller inaktiverat Facebook-konto, och dessa skäl kan falla under ett antal huvudkategorier: webbplatsunderhåll, att borste från användarvillkoren och gemenskapsstandarder, användar- eller systemfel, eller säkerhet. Innan du kontaktar Facebook direkt är det viktigt att du identifierar och förstår de möjliga orsakerna till ditt låsta konto så att dina problem kan hanteras på rätt sätt av Facebook-teamet.

Skäl till spärrade Facebook-konton

Om en av dina vänner av misstag rapporterade något av ditt innehåll som antingen missbruk eller markerade det som skräppost, kommer Facebook automatiskt att flagga ditt konto medan de undersöker det rapporterade innehållet. Det är också möjligt att en annan användare har rapporterat ditt konto som falskt och begärt att ditt konto ska tas bort.

Facebook inaktiverar konton som inte följer Facebook Användarvillkor och Gemenskapsstandarder. Några exempel inkluderar: publicera innehåll som inte följer Facebook Användarvillkor, använda ett falskt namn eller inte använder ditt fulla riktiga namn, skapa två konton, efterlikna någon och ha ett beteende som har kränkt gemenskapens standarder.

Om du tror att ditt konto har avaktiverats av misstag kan du överklaga Facebooks beslut genom att fylla i ett onlineformulär. När den lämnats in kommer Facebook att undersöka problemet. Tänk på att förfrågningar inte är garanterade inom en viss tidsperiod – du kan komma att vänta i flera veckor innan du får svar.

Facebook tar sina säkerhetsåtgärder mycket allvarligt, så om ett konto verkar utgöra någon form av säkerhetshot, kommer systemet automatiskt att flagga det för granskning, vilket därför inaktiverar användaråtkomst. Andra skäl kan omfatta något av följande fall: skapande av ett konto under falsk identitet, marknadsföring av olagligt innehåll, oönskad kontakt, trakasserier av andra användare, olämplig reklam eller skräppostreklam eller allmän misstänksam aktivitet.

Facebook granskar ytterligare dokument

Om Facebook misstänker att du har två konton eller att du har skapat ett konto under ett falskt namn kanske du får ett meddelande som lyder: Tyvärr kommer du inte att kunna komma åt ditt konto medan vi granskar dessa ytterligare dokument. Vi uppskattar ditt tålamod och vi kommer återkomma till dig så snart vi kan. Om så är fallet blir du ombedd att skicka in ytterligare dokument som hjälper Facebook att verifiera din identitet.

Du kan läsa mer om vilken typ av dokument som Facebook accepterar, hur du laddar upp ditt dokument, varför du måste ladda upp bevis och vad som händer med ditt dokument efter att du har laddat upp det genom att läsa Facebooks officiella Hjälpsida.

När du laddar upp dina dokument, se till att täcka all konfidentiell information (t.ex. ditt personnummer eller passnummer) för att minska risken för identitetsstöld. Alla dokument ska tydligt skannas med ditt namn, födelsedag och foto korrekt.

När dina dokument har skannats och sparats på din dator, gå tillbaka till kontaktformuläret, klicka på Ladda upp och välj filen som innehåller ditt ID. Kom ihåg att det kan ta flera veckor innan Facebook svarar på din begäran. Observera också att om du har skapat ditt Facebook-konto under ett falskt ID, eller om namnet på ditt konto inte matchar exakt namnet på dina dokument, kommer du inte att kunna återställa ditt konto.

Facebook-kontoåterställning

Här är några tips om hur du återställer åtkomst till ett låst eller inaktiverat Facebook-konto. Observera att återställningstiden för kontot kan variera beroende på orsaken till ett låst konto.

Konton som anses vara piratkopierade eller dylikt kan inaktiveras av Facebook. Om detta är fallet kan du fortsätta på ett av två sätt: genom att rensa upp din webbläsare eller genom att gå igenom en ytterligare verifieringsprocess.

För att återställa ditt konto kan du försöka undvika att försöka öppna ditt Facebook-konto i 96 timmar. Rensa också webbläsarens cache och ta bort dina cookies. I vissa fall kan det räcka för att återställa kontoåtkomst.

Om dina inloggningsförsök fortfarande misslyckas kan du också gå igenom en extra automatiserad säkerhetsverifieringsprocess.

Ett sätt att göra detta är genom att bekräfta ditt mobilnummer genom att be Facebook att skicka en kod via sms till din telefon som du kan ange online. En annan metod är att verifiera dina vänner genom att identifiera dem på slumpmässiga foton där de är taggade. Om du lyckas kommer du att hälsas med ett gratulationsmeddelande och får åtkomst till ditt konto.

Hur du förhindrar att ditt konto spärras

Det finns ingen exakt vetenskap som kan garantera åtkomst till ditt konto hela tiden, men det finns några åtgärder du kan vidta för att förhindra att ditt konto låses, flaggas eller inaktiveras.

Vår första rekommendation skulle vara att granska Facebooks villkor och följa gemenskapens standardregler. Återigen flaggas ofta regel och policybrott snabbt och kan leda till utredning av ditt konto.

Vi avråder också användning av proxyservrar eller servrar som använder anonyma IP-adresser för att komma åt blockerade webbplatser. Användning av proxyservrar kan ha en negativ inverkan på ett Facebook-konto, eftersom proxyservrar är okända för Facebook och kan påverka den övergripande nätverkssäkerheten.

Slutligen rekommenderar vi att du inte går in på ditt konto på flera enheter samtidigt. Medan Facebook naturligtvis tillåter autentisering av flera enheter, kan åtkomst till ditt konto på olika enheter samtidigt ses som ett säkerhetsbrott. För att undvika detta, logga alltid ut från den enhet du använde tidigare innan du försökte logga in med en annan.

Vad gör jag när mitt Facebook-konto blivit hackat?

Om du misstänker att ditt Facebook-konto har blivit hackat bör du omedelbart ta följande steg:

  1. Logga ut från ditt konto på alla enheter.
  2. Byt ditt lösenord. Se till att lösenordet är säkert och unikt, och inte använt på någon annan webbplats.
  3. Överväg att aktivera tvåfaktorsautentisering för att skydda ditt konto ytterligare.
  4. Kontrollera din aktivitetslogg för att se om det finns några okända aktiviteter eller förändringar i ditt konto.
  5. Kontakta Facebooks kundtjänst för hjälp och anmäl händelsen.
  6. Om någon har fått tillgång till dina personuppgifter, var särskilt noga med att övervaka dina konton på andra webbplatser och tjänster där du använder samma e-postadress och lösenord.
  7. Var försiktig med e-post eller sms-meddelanden som frågar efter dina personliga uppgifter eller som innebär att du behöver logga in på ditt konto.

Leave a Reply

Related Posts