Hur Man Kontaktar Facebook

Vad ska jag göra med mina frågor om imperiet som Facebook byggde? Många användare ställer sig denna fråga – kanske du också. Och det amerikanska företaget gör det verkligen inte lätt för dig och döljer Facebook-stöd mycket bra. I det här inlägget förklarar vi hur du fortfarande kan kontakta Facebook och få svar.

Obs! Vi är inte Facebook och kan därför använda varkenhanteraren vidarebefordra supportförfrågningar.

Att hjälpa människor att hjälpa sig själva

Under tredje kvartalet 2018 hade Facebook 2,7 miljarder aktiva användare – för många för att använda en servicetelefon för att hjälpa alla med stora och små problem. Det är därför Facebook huvudsakligen bygger på användarnas läsförmåga och har byggt ett omfattande hjälpområde där förhoppningsvis de flesta frågor kommer att besvaras.

Eftersom Facebook är känt för att vara ett amerikanskt företag är det engelska stödet också något mer omfattande. Om du inte hittar någon information på svenska är det värt att ändra språket till engelska.

Den som faktiskt vänder sig till Facebook Support eftersom saker fortfarande verkar oklara kan inte förvänta sig snabba svar inom det första dygnet, man måste vänta några arbetsdagar innan begäran behandlas.

Hur man kontaktar Facebook

Det finns ingen allmän kundtjänst som du känner från andra företag på Facebook. Så långt det är möjligt löser Facebook alla frågor som uppstår ofta genom att tillhandahålla lämplig hjälp för självhjälp, som just förklarats, eller genom att tillhandahålla onlineformulär.

Tricket ligger då främst i att välja rätt form, eftersom alla former endast bör användas i uppfinnarens intresse. Annars får du nästan inte svar.

Om du inte är säker på hur du bäst kommunicerar vad som rör dig och vanliga frågor inte ger någon information kan du vädja till svärminformation i hjälpforumet. Facebook har också ett Twitter-konto som du kan använda för att kontakta dem. För företag som har en egen Facebook-sida finns det också möjlighet att använda en chattfunktion för att kontakta företagets anställda.

Din e-postadress (support@facebook.com) och telefonnummer anges i det juridiska meddelandet, men du kommer knappast någonsin att nå någon via telefon och du kommer sällan att få svar på din e-post. För övrigt leder andra e-postadresser som flyter runt på Internet vanligtvis ingenstans.

De enda telefonnummer som anges är landsspecifika för dem som själva har haft självmordstankar eller har hittat självmordsinlägg på Facebook. De relevanta hotlinesna, som dock inte hanteras av Facebook själv, ger snabbt stöd för att få lämplig hjälp eller hjälp.

Obs! Vi är inte Facebook och kan därför varken behandla eller vidarebefordra supportförfrågningar.

Vilken Facebook-kontakt för vilken fråga?

Facebook erbjuder en mängd möjligheter och har därför stor potential att väcka en mängd frågor. Endast de som vänder sig till rätt plats får svar. Vi har sammanfattat några av de vanligaste problemen för dig här, men utan att påstå att vi är uttömmande. Våra rekommendationer är indelade i privata användare eller företag med ett Facebook Business Manager-konto.

Facebook-stöd för privata användare

Du måste ha tålamod innan du får hjälp. Detta gäller dock inte allvarliga fall, som dödsfall eller tydliga juridiska överträdelser. I det här fallet kan du lita på ett snabbt svar från Facebooks support.

Som redan nämnts bör det första steget vara att gå till hjälpområdet för alla svårigheter och frågor innan du tar ytterligare steg. Detta gäller för de flesta av våra exempel.

Allmänna frågor: Om du har mycket allmänna frågor på eller om Facebook (t.ex. hur loggar jag in på Facebook?), Hittar du ofta svaret på första sidan i hjälpområdet under de föreslagna frågorna. Alla andra kan söka genom hela området med sökfältet.

Konto låst: Ditt konto är låst? Det finns många (förmodade) skäl till detta. Till exempel för att Facebook tycker att du är online under fel namn eller att du har lagt till för många människor som är okända för dig. Om ditt konto har blivit felaktigt blockerat kan du använda det här formuläret.

Ingen åtkomst till ditt konto: Om du inte kan komma åt ditt konto eftersom du har glömt ditt lösenord eller någon annan har fått obehörig åtkomst till din sida kan Facebook hjälpa till. Det enklaste sättet att återfå åtkomst till ditt konto är naturligtvis att få ett nytt lösenord skickat till din e-postadress.
Om du inte heller har tillgång till din e-postadress kommer Facebook att tillhandahålla alternativ för hur du kan återställa ditt lösenord. Om du nekas åtkomst på grund av att en hacker har tagit över din webbplats, rapportera ditt komprometterade konto här.

Radera konto: Facebook gör det inte lätt att säga adjö till det sociala nätverket. Om du fortfarande vill lämna Facebook som privatperson (om du har en Facebook-sida som företag bör du tänka två gånger på att lämna), välj det här formuläret som kontot är oåterkalleligt blockerat med.

Frågor om spel etc.: Farmville och Co. tillhandahålls inte av Facebook själv. Så om du vill få support här, bör du kontakta företagen bakom det och göra dina förfrågningar helst på engelska, eftersom det vanligtvis inte är svensktalande företag. Du hittar mer information om spelen – hur annars kan det vara – i hjälpavsnittet.

Död: Vi kommer till ett sorgligt specialfall. Om en vän eller släkting dör finns det två olika former tillgängliga för de efterlåtna. Beslutet om detta är upp till dig – efter en granskning av Facebook själv.
Låt din profil memoreras: I det här fallet, för att skydda integriteten, kommer inställningarna att ändras så att profilen bara är synlig för vänner.

Radering av kontot: Denna ansökan kan också göras om anhöriga är allvarligt sjuka eller har haft en olycka och av den anledningen används inte Facebook-kontot längre.

Visa data: Vill du veta vad Facebook vet om dig? Du kan när som helst visa information som lagras om dig. Du kan också ladda ner din egen profil med funktionen Skapa fil. Facebook meddelar dig när nedladdningen är tillgänglig. Om du inte har ett konto eller har tillgång till ditt konto men ändå vill veta vilken information Facebook har, välj alternativet ‘Det svarar inte på min fråga’ i det relevanta kontaktformuläret.

Kontakta Facebook som företag

Om du har ett Facebook Business Manager-konto har du förmodligen andra frågor än genomsnittskonsumenten – och olika sätt att få svar. Med “Mina förfrågningar” har du ett separat område till ditt förfogande för att visa eller skicka dina förfrågningar.

Även här har Facebook försökt att kollektivt visa så mycket information som möjligt. Du kan få ytterligare support via en chattfunktion eller genom att kontakta communityn. Återigen vill vi lista några vanliga fall som tas till Facebook-support som exempel:

Användning av Facebook-logotypen: I vilka fall, hur och av vem Facebook-logotyper får användas, hittar du en tydlig översikt här. Facebook förklarar i detalj vad som inte ska göras för logotyper och symboler och hur du ska prata om Facebook.

Upphovsrättsanspråk: Innan du rapporterar en kränkning av upphovsrätten på Facebook bör du först läsa Facebooks riktlinjer för upphovsrätt i detalj.

Oavsiktligt skapade en privat profil eller community-sida: Förutom din företagsida erbjuder Facebook också andra möjliga sidor. Förutom grupper inkluderar detta även personliga konton och community-sidor. Den som redan har öppnat en affärssida vet att community-sidor och affärssidor skapas med samma formulär.
Till skillnad från affärssidor är community-sidor inte officiella sidor och utformade på ett sådant sätt att alla kan delta. Om du av misstag skapade en community-sida, använd det här formuläret för att begära en granskning.

Sidan är inte tillgänglig: Det är förmodligen ett av de mest irriterande fallen, också för att det kan skada företag. Men om din webbplats inte är tillgänglig bör du vara lugn och vänta lite, eftersom det ofta bara är ett tillfälligt tekniskt problem. Du bör bara rapportera felet efter cirka 24 timmar.

Fråga om reklamfakturering: Om det finns några frågor eller problem som rör dina reklamkostnader kan du använda det här automatiska formuläret för att specificera dina frågor i den mån du får exakt information.

Hantera brottmål

Slutligen bör det betonas än en gång att Facebook tar särskilt lagliga kränkningar extremt på allvar. Om du ser ett hot eller brott mot dina rättigheter bör du kontakta Facebooks support omedelbart. I brottmål och i akut fara arbetar det sociala nätverket också nära de ansvariga myndigheterna.

Så det är inte alltid lätt att kontakta Facebook. Men förhoppningsvis visar vår guide dig också att det är möjligt i svåra fall och att Facebook har gjort mycket förberedande arbete genom åren för att kunna svara på så många av dina frågor som möjligt omedelbart.

Obs! Vi är inte Facebook och kan därför varken behandla eller vidarebefordra supportförfrågningar.

Leave a Reply

Related Posts