Glömt Lösenord på Facebook – Så Återställer du

Glömt Lösenord på Facebook – Så Återställer du

Om du inte använder en lösenordshanterare kan de komplexa lösenorden vara ganska svåra att komma ihåg. Speciellt med tanke på att du kanske använder en rad olika sociala medier -och bör ha olika lösenord på alla.
Om du har glömt ditt Facebook-lösenord kan du inte återställa samma lösenord, men det är tillräckligt enkelt att återställa ditt konto genom att återställa ditt lösenord till något nytt.

Oavsett om du har glömt ditt Facebook-lösenord eller har fått någon annan att ändra det utan din tillåtelse, erbjuder Facebook ett ganska enkelt sätt att återställa ditt lösenord. Och det vi pratar om här är att återställa ditt konto om du helt har glömt ditt lösenord. Att ändra ditt Facebook-lösenord är lite annorlunda – det är när du känner till ditt nuvarande lösenord, men bara vill ändra det till ett nytt.

Återställa ditt lösenord

Efter ett misslyckat inloggningsförsök bör Facebook visa dig ett meddelande med en “Återställ ditt konto” -knapp under lösenordsfältet. Gå vidare och klicka på det.

Obs! Om du har glömt både e-postmeddelandet (eller telefonnummer) och ditt lösenord måste du gå till Facebooks hemsida och klicka på länken “Glömt konto” under inloggningsfältet istället för att använda tekniken vi pratar om i den här artikeln.

Ange sedan e-postadressen du använde för att registrera dig för ditt Facebook-konto och klicka sedan på “Sök” -knappen.
Om Facebook hittar en matchning visas det på resultatskärmen. Klicka på knappen “Detta är mitt konto”.

Beroende på vilken typ av information du gav när du ställde in ditt konto (och de säkerhetsinställningar du konfigurerade) kan du få olika alternativ för att återställa ditt lösenord. Välj en metod och klicka sedan på knappen “Fortsätt”.

Låt Facebook skicka en kod via e-post

När du har fått koden i det e-postmeddelande som du använde för att ställa in ditt konto kan du klicka på länken “Klicka här för att ändra ditt lösenord” och sedan kopiera återställningskoden och klistra in den på Facebook-webbplatsen. Men det är lättare att bara klicka på knappen “Ändra lösenord” i e-postmeddelandet och kringgå hela kodinmatningsprocessen.

Båda alternativen tar dig till samma plats – en skärm där du uppmanas att skriva ett nytt lösenord. Välj ett starkt lösenord och klicka sedan på knappen “Fortsätt”.

Använda Gmail för att logga in

Om du anslöt ditt Gmail-konto till Facebook när du registrerade dig kan du också logga in på Google för att få omedelbar åtkomst för att återställa ditt Facebook-lösenord. Detta kringgår bekräftelsemeddelandet och koden som skickas till din e-postadress alls.

  1. Ett popup-fönster öppnas med en säker inloggningsskärm för ditt Gmail-konto. Klicka på kontot du registrerade dig hos.
  2. På nästa skärm skriver du ditt Google-lösenord och klickar sedan på “Nästa” -knappen.
  3. Skriv det nya Facebook-lösenordet du vill använda och klicka sedan på “Fortsätt” -knappen.

Återställa aktiva sessioner efter att du har ändrat ditt lösenord

När du har återställt ditt lösenord ger Facebook dig möjlighet att logga ut från aktiva sessioner på andra enheter eller hålla dig inloggad.

Om du bara har glömt ditt lösenord, tror att ditt konto är säkert och inte vill krångla med att logga in igen på andra enheter, gå vidare och välj alternativet “Håll dig inloggad”.

Om du misstänker att ditt konto har äventyrats väljer du istället alternativet “Logga ut från andra enheter”. Alla aktuella sessioner på din dator, telefon, surfplatta och så vidare kommer att loggas ut, och du måste logga in på dem igen med ditt nya lösenord.

Därefter kommer du att gå igenom ett par steg för att säkra ditt konto. Om du misstänker att någon kan ha haft tillgång till ditt konto kan Facebook kontrollera om det har gjorts några senaste ändringar av din grundläggande information (namn, profilbild osv.), Installerade appar och din aktivitet.
Det är allt. Klicka på “Gå till nyhetsflöde” så är du klar.

Ställa in bättre säkerhet

Facebook erbjuder flera alternativ för att hålla ditt konto säkert annat än bara att använda ett standardlösenord. Du kan ställa in tvåfaktorautentisering, ange godkända enheter som du kan logga in på, namnge betrodda kontakter med mera. Genom att granska dessa inställningar kan du verkligen hjälpa till att skydda ditt Facebook-konto.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts