Så Byter du Lösenord på Instagram – Komplett Guide

Så Byter och ändrar du Lösenord på Instagram – Komplett Guide

För de flesta är Instagram en enkel plattform för att dela bilder med vänner och familj. För andra kan det dock vara en plats att lagra värdefulla minnen, hålla kontakten med vänner och nära och kära eller marknadsföra sina företag. Att skydda ditt konto är det bästa sättet att undvika att förlora det, och det kan vara så enkelt som att lära sig hur du ändrar ditt Instagram-lösenord när du tror att det kan äventyras.

Oavsett om du använder Instagram-webbplatsen eller den officiella appen är det enkelt att ändra eller återställa ditt Instagram-lösenord om du vet hur du gör det. Vi har listat stegen nedan så att du kan se till att ditt Instagram-konto är säkert.

Hur man byter ett Instagram-lösenord i en webbläsare

Instagram har blivit mycket mer webbläsarvänligt under de senaste åren, vilket lägger till möjligheten att skicka och ta emot DM på webben (även om det är mycket mer komplicerat att ladda upp ett verkligt foto). Tack och lov är det enkelt och snabbt att ändra ditt Instagram-lösenord på webben. Det är faktiskt mycket lättare än det är i appen.

Förutsatt att du redan vet ditt nuvarande lösenord (om du inte gör det, bläddra nedåt för att ta reda på hur du återställer det) tar det bara några sekunder att byta till ett nytt lösenord. Logga bara in, öppna din profil och klicka sedan på Redigera profil. Därifrån ser du alternativet att ändra ditt lösenord. Observera att du måste logga in igen med det nya lösenordet var du än använder ditt konto.

Hur man byter ett Instagram-lösenord på webben:

 1. Logga in på ditt konto på www.instagram.com.
 2. Klicka på din profilbild längst upp till höger på skärmen.
 3. Klicka på Redigera profil och sedan på Ändra lösenord.
 4. Ange ditt gamla lösenord en gång och sedan det nya lösenordet två gånger.

Hur man byter ett Instagram-lösenord i appen

Processen för att ändra ditt Instagram-lösenord i appen är lite mer komplicerad. Det tar fortfarande bara några minuter, men det finns mycket fler steg och om du inte vet var du ska titta kan det vara förvirrande.

När du har loggat in på ditt konto trycker du på din profil längst ner till höger för att öppna din profil. Därifrån måste du klicka på meny ikonen uppe till höger (eller svepa åt höger) för att öppna en dold panel och tryck sedan på Inställningar längst ner.

Klicka sedan på Säkerhet och slutligen Lösenord. Ange ditt gamla lösenord en gång och det nya lösenordet två gånger, och du är klar För att göra det tydligare, här är stegen för att ändra lösenord på Instagram i appen.

Hur man byter ett Instagram-lösenord i appen

 1. Logga in på ditt konto i Instagram-appen.
 2. Tryck på din profilbild längst ner till höger för att öppna din profil.
 3. Klicka på menyikonen längst upp till höger (eller svep åt höger) för att öppna menyn.
 4. Tryck på Inställningar längst ner.
 5. Klicka på Säkerhet och sedan på Lösenord.
 6. Ange ditt gamla lösenord en gång och sedan det nya lösenordet två gånger.

Så här återställer du ett Instagram-lösenord

Det är en hemsk känsla när du försöker logga in på Instagram och inser att du har glömt ditt lösenord. För de tillfällen när du inte kan logga in på ditt konto för att ändra det, är det lika enkelt att återställa ditt lösenord med ditt kontonamn och e-postadress.

Allt du behöver göra är att klicka på den här länken och ange din kontokontaktinformation. Några sekunder senare får du ett e-postmeddelande för att återställa ditt lösenord. Det är verkligen så enkelt!

Du kan också återställa ditt Instagram-lösenord i appen. På inloggningsskärmen trycker du bara på Få hjälp med att logga in under lösenordsfältet och ange ditt e-post, användarnamn, SMS eller Facebook-konto (om det är kopplat). Följ instruktionerna så borde du kunna återställa och ändra ditt lösenord på bara några minuter.

Kan man se sitt lösenord på Instagram?

Nej, det går inte att se ditt lösenord för Instagram eftersom det är krypterat för att skydda dina personuppgifter. Om du har glömt ditt lösenord kan du återställa det genom att gå till “Logga in”-sidan på Instagram och klicka på “Glömt lösenordet?”. Du kommer att få en länk skickad till din e-post eller telefonnummer som du använde vid registreringen, följ instruktionerna för att återställa ditt lösenord.

Kan inte byta lösenord på instagram?

Ja, du kan byta lösenord på Instagram genom att följa dessa steg:

 1. Gå till ditt Instagram-konto
 2. Klicka på din profilbild i det övre högra hörnet för att öppna menyn.
 3. Klicka på “Inställningar”
 4. Välj “Sekretess”
 5. Scrolla ner till “Kontoinställningar” och välj “Byt lösenord”
 6. Följ instruktionerna för att byta ditt lösenord.

Du kommer att behöva ange ditt nuvarande lösenord för att bekräfta din identitet, och sedan kan du välja ett nytt lösenord. Det är viktigt att du väljer ett säkert lösenord och inte delar det med någon annan.

Kan man ta bort Instagram konto utan lösenord?

För att ta bort ditt Instagram-konto behöver du ange ditt lösenord för att bekräfta din identitet. Om du har glömt ditt lösenord kan du återställa det genom att gå till “Logga in”-sidan på Instagram och klicka på “Glömt lösenordet?”. Du kommer att få en länk skickad till din e-post eller telefonnummer som du använde vid registreringen, följ instruktionerna för att återställa ditt lösenord.

När du har återställt ditt lösenord, följ dessa steg för att ta bort ditt konto:

 1. Gå till Instagrams avslutningssida
 2. Logga in med dina inloggningsuppgifter
 3. Välj anledningen till varför du vill ta bort kontot
 4. Ange ditt lösenord igen
 5. Klicka på “Permanent radera mina inlägg”

Om du har problem med att logga in eller återställa ditt lösenord, kan du kontakta Instagrams kundsupport för ytterligare hjälp.

Leave a Reply

Related Posts