Så Loggar du Ut från Instagram – Komplett Guide

Så Loggar du Ut från Instagram – Komplett Guide

Internetmisbruk har varit ganska vanligt sedan det fick en central plats i våra liv. Det finns alltid troll närvarande och andra människor som publicerar innehåll som missbrukar och är till för att skada andra. Ibland är de relaterade till kontroversiella frågor som dyker upp på internet och blir virala på nolltid. Kommentarerna och missbruket slutar efter en tid, men kan också sätta ditt liv i fara.

Instagram är en av en populär app för att publicera innehåll online. Appen används för att ansluta till människor och används också av företag i marknadsföringssyfte.

Men ibland händer det att folk delar innehåll som är missbruk, för det har de en rapportfunktion.

Eftersom appen också har en meddelandefunktion kan många okända personer kontakta dig, vilket är bra men också dåligt samtidigt. Det har förekommit fall av internetmissbruk på Instagram, och det är viktigt att du är säker och skyddar dig själv.

Det finns inget sätt att du kan vara helt säker, men du kan mestadels hålla dig säker med några små och enkla funktioner som appen själv ger dig. Till exempel kan du använda tvåfaktorautentisering för inloggning. Här har du en fråga fixerad för inloggning som är personlig, så ingen kan logga in baserat på bara ditt lösenord. Du kan också hålla ditt konto privat så att ingen slumpmässigt kan se dina inlägg eller skicka meddelanden till dig. Du kan också använda blockfunktionen för att kontrollera vem som kan se ditt konto.

Kommentarer är också en viktig del av internetmissbruk, eftersom de flesta frågor börjar med olämpliga kommentarer. Appen har kommit med en funktion för att redigera kommentarer på ditt inlägg. Du kan ta bort alla kommentarer som du inte gillar genom att helt enkelt svepa åt vänster för att ta bort oönskade kommentarer. Du kan också inaktivera alla kommentarer genom att gå till inställningsmenyn och inaktivera kommentarer. Den här funktionen tillåter ingen att kommentera dina inlägg.

Till sist kan du helt enkelt ha ett starkt lösenord så att ingen kan knäcka ditt lösenord och logga in på ditt konto. En annan sak du kan göra är att undvika att logga in på flera enheter som om någon av enheterna går förlorad, en annan person kan logga in på ditt konto och din personliga säkerhet kan vara i fara. Även om du gjorde det finns det ett sätt som du kan logga ut från flera enheter på en gång. Att logga ut från Instagram är mycket enkelt.

Så loggar du ut från Instagram

Sättet att logga ut från ditt Instagram-konto från alla enheter är att ändra eller återställa ditt lösenord. När du gör det kommer du automatiskt att loggas ut från alla enheter du har loggat in med. Den här metoden kan användas för din personliga säkerhet eftersom internetmissbruk har ökat nuförtiden. Här gör du stegen du måste följa för att återställa ditt lösenord och logga ut från alla enheter du har loggat in tidigare.

Så här loggar du ut Instagram på alla enheter på ett enkelt sätt

Öppna Instagram-appen:

För att ändra ditt kontolösenord måste du först öppna appen på någon av dina enheter du har loggat in med. Detta steg är ganska uppenbart men nödvändigt.

Inställningar

När du har öppnat appen klickar du på kontoikonen. Denna ikon ligger längst ner till höger och ser ut som en mänsklig figur. Du kommer att se din personliga profil. Klicka sedan på ikonen som har tre horisontella linjer högst upp till höger. Klicka på de horisontella linjerna. En stapel kommer att komma fram. Klicka på menyn som säger inställningar.

Säkerhet:

Efter att ha klickat på inställningarna kommer ett annat fält att komma fram. Rulla ner tills du hittar ett alternativ som heter Säkerhet. Det här alternativet ligger precis under Sekretess och precis ovanför annonser. Klicka på det här alternativet. Efter att ha klickat på Säkerhet öppnas en annan flik. Gå här till alternativet som kallas som lösenord. Lösenordsalternativet finns under alternativet för inloggningssäkerhet.

Ändra lösenord

När du har valt lösenordsalternativet under inloggningssäkerhet öppnas en annan flik. Här måste du fylla i de uppgifter som krävs. Först anger du lösenordet som ställdes in tidigare i det första textutrymmet. Sedan anger du det nya lösenordet som du vill ställa in i det andra textutrymmet. Sedan bekräftar du det nya lösenordet i det tredje textutrymmet precis nedan.

Det här alternativet finns bara för att bekräfta ditt lösenord. När du har angett dessa detaljer klickar du på ikonen i det övre högra hörnet. När du gör detta godkänner du lösenordsändringen.

Du har nu ändrat ditt lösenord och loggat ut från alla enheter. Efter att du har ändrat ditt lösenord är algoritmen sådan att den automatiskt loggar ut alla andra enheter som du har loggat in på, förutom på den enhet där du har ändrat ditt lösenord.

Att ändra ditt lösenord är svårt om du har använt den här appen i flera år. Det är svårt att ställa in starka lösenord som är lätta att komma ihåg. Men eftersom det inte finns något annat alternativ hittills är det obligatoriskt att göra det om du tycker att ditt konto är hotat.

Eftersom Instagram är en mycket populär app har appen själv inställningar som säkerställer användarens säkerhet, men ändå finns det människor som hittar det ena eller det andra sättet att kränka någons integritet. Hacka Instagram-konton har också blivit en mycket vanlig praxis. Appen skickar varningen via e-post när du loggar in på någon annan enhet. Många har fått sina konton hackade, men tack vare rapportfunktionen kan du ta bort ditt konto om det är hackat.

Det finns också fall av falska konton som genereras för att trolla eller förödmjuka människor. Återigen, när du stöter på ett sådant konto, rapporterar du det för att ta bort det. Den här funktionen är lysande och skyddar människors integritet. Till dess går du genom att följa stegen och metoderna ovan och du kan hålla dig säker så långt som möjligt.

Logga ut från Instagram metod 2

Ett annat sätt att logga ut från din enhet är att helt enkelt välja utloggningsalternativet när du bläddrar ner från inställningsmenyn.

Appen ber om en bekräftelse för att logga ut. När du loggar ut från ditt konto finns det ett alternativ under din profil. Det här alternativet heter Ta bort, vilket skrivs på en blå flik. Det här alternativet hjälper dig att radera ditt konto från den specifika enheten.

Den här metoden är okej att använda om du har loggat in på ett färre antal enheter. Det är bra om du har loggat in på en väns enhet. För att hålla dig säker kan du helt enkelt logga ut och ta bort ditt konto från enheten när du är klar med appen. Det är alltid en god vana att logga ut från ditt konto när du använder appen på en annan enhet. Detta säkerställer din cybersäkerhet.

Att upprätthålla säkerhetsvanor på nätet är viktigt eftersom vi tillbringar större delen av vår tid online. Vår värld kretsar kring sociala medier. Vår livsstil har nu formats runt om i världen online. Vi är så in i sociala medier att de flesta av oss aldrig är utan det. Vi vill publicera viktiga och spännande stunder i våra liv.

Slutsats

Det är viktigt att skydda ditt lösenord för ditt konto och skydda dig själv. Enkla procedurer som att ha ett starkt lösenord, bara använda en enhet för ditt Instagram-konto, blockera och rapportera personer som försöker störa eller blockera eller rapportera innehåll som är olämpligt. Det här är några enkla saker som du kan följa för att skydda dig och ditt konto.

Det är alltid bättre att logga in på din egen enhet annat än någon annans. Internet är fullt av bra innehåll, men det är viktigt att vara säker. Följ innehåll som inspirerar dig och stoppa innehåll som kan skada människor och är mycket olämpligt.

Du är den enda personen som kan göra det. Följ ovanstående anvisningar för att hålla sig borta från konstiga och farliga människor på Instagram.

Leave a Reply

Related Posts