Läsa Twitter Utan Konto – Så Använder du Twitter Utan Konto

Läsa Twitter Utan Konto – Så Använder du Twitter Utan Konto

Twitters popularitet innebär att du hittar alla från företagsledare till underhållare på plattformen. Och även om det är bra att följa dina favoritpersoner eller få nyheter, vill inte alla skapa ett Twitter-konto.

Om du inte vill skapa ett konto kan du använda Twitter ändå genom att läsa Twitter utan konto.

Twitters öppna natur gör att vem som helst kolla in det sociala nätverket utan att behöva registrera sig. Oavsett om du vill se vad som trendar eller se en användares tweets, visar vi dig hur du använder Twitter utan att registrera dig.

Kan du använda Twitter utan ett konto?

Du kan använda många delar av Twitter utan ett konto, men vissa funktioner fungerar inte om du inte loggar in.

Saker du inte kan göra på Twitter utan ett konto inkluderar:

  • Följa konton / skapa en tidslinje
  • Skicka dina egna tweets
  • Svara på, gilla och retweeta tweets
  • Använd flikarna Media och likes för att se vissa tweets på någons sida

När du besöker Twitter-hemsidan i en webbläsare utan att logga in ber den dig att logga in innan du gör något. Vi visar dock andra länkar som låter dig komma runt detta.

Utan ett konto kan du inte använda Twitter-appen för Android eller iPhone – den ber dig att logga in omedelbart. Du kan dock använda många av samma tips nedan på din telefon genom att använda en mobil webbläsare istället.

Börja på Twitters “utforska” sida

Eftersom Twitters hemsida är en återvändsgränd utan ett konto bör du istället börja på sidan Utforska. På fliken För dig ser du trendiga ämnen inom en mängd olika områden.

Klicka på en för att se ytterligare information om den. Detta inkluderar relaterade tweets, plus videor, foton och en sammanfattning av evenemanget (beroende på ämnet).

Använd flikarna längst upp för att välja ett visst ämne du är intresserad av, till exempel nyheter, sport eller underhållning. Var och en kommer att ta upp de största berättelserna inom den sfären, som du kan klicka för att lära dig mer om.

Om du bara vill använda Twitter för att hålla koll på trendiga ämnen är detta ett enkelt sätt att göra det utan ett konto.

Tredjepartssajter för Twitter-nyheter

Om du gillar tanken på att se trendiga ämnen med en överblick men vill ha mer än vad Twitters hemsida erbjuder, gör vissa tredjepartstjänster ett bra jobb med att samla in de största hashtags för tillfället. Dessa kräver inte heller något konto.

Läs tweets från en specifik användare

Twitter låter dig läsa någons tweets utan att behöva ett konto – allt du behöver göra är att besöka deras profilsida. Tänk på att du inte kan se en profil om dem har gjort sitt konto privat.

Du kan söka efter en användare på Twitter själv, som nämnts ovan, eller söka efter dem på Google. Sök bara efter “[person] Twitter” så hittar du enkelt deras konto.

Att söka på Google är ofta enklare än att söka på Twitter, eftersom inte alla använder sitt riktiga namn för sitt konto. Således kommer en Google-sökning sannolikt att ge bättre ledtrådar.

När du väl har hittat användarens Twitter-handtag kan du bokmärka den sidan för att enkelt kontrollera den i framtiden. Om du föredrar RSS kan du använda RSS.app för att skapa ett flöde från en Twitter-sida.

Annars kan du klicka på ett konto var som helst på Twitter för att öppna dess profilsida. Således är det lätt att se mer från konton som fångar ditt öga.

Leave a Reply

Related Posts