Kan du Ändra Filter på Bilder du Publicerat på Instagram?

Okej så du har delat en grym bild på Instagram, men sedan går det lite tid och du börjar fundera på om du borde ha valt ett annat Instagram-filter på ditt inlägg eller inte.

Tanken blir allt mer påtaglig och efter en tid har den korta tanken att du ville byta ett Instagram-filter på ett foto som redan har publicerats blivit ett irriterande faktum. Eller kanske har du insett när du har delat inlägget att du har använt fel filter av misstag, men nu, eftersom du har fått alla likes och kommentarer, vill du inte ta bort inlägget och ladda upp det igen.

Men kan du ändra ett Instagram-filter på ett foto som redan har delats?

Svaret är tyvärr nej. När du lägger ut en bild går det inte att ändra filtret som du har valt för det specifika inlägget.

Kan du byta filter på Instagram efter att ha publicerat ett inlägg?

Du kan inte ändra ett Instagram-filter på ett foto som redan har publicerats, men du kan redigera ditt Instagram-inlägg i efterhand på flera olika sätt.

Du kan inte byta filter efter att du har delat ett inlägg på Instagram, och detta gäller både om du faktiskt har använt ett filter eller inte. Innan du delar ett inlägg på Instagram har du dessutom möjlighet att redigera det för att få bilden precis som du vill ha den, istället för att använda ett filter, och om du redan har delat ditt inlägg kommer det inte att finnas på något sätt för dig att ändra din redigering heller.

Sätten du kan redigera ett Instagram-inlägg efter att du har delat det


Bildtex

Ett av sätten du kan redigera ett foto på Instagram efter att du har delat det är din bildtext. För att redigera bildtexten klickar du bara på de tre punkterna i det högra hörnet av ditt inlägg och börjar skriva / ta bort bildtexten du redan har inkluderat. När du är klar trycker du på i det övre högra hörnet.

Plats

Ett annat sätt att redigera ett inlägg du redan har delat på Instagram är dess geotagg. Geotaggen är den plats som inlägget har checkat in till.

Om du vill ändra eller redigera geotaggen trycker du i det övre högra hörnet av inlägget och trycker sedan på antingen lägga till en plats om du inte har det, eller redigera plats.

Tagga folk

Du kan också ändra de personer du har taggat i ditt inlägg efter att det har delats.

Samma steg gäller här: tryck helt enkelt på de tre punkterna i det övre högra hörnet och klicka nu på bilden där det står tagga människor om du inte har taggat någon eller X-personer (beroende på hur många du har taggat).

Börja tagga folk och tryck sedan på klar.

Vad kan du göra istället?

Nu är du här för att du undrar hur du kan byta ett Instagram-filter på ett foto som redan har lagts ut, men eftersom svaret var ganska nedslående, vad kan du göra istället?

Det du kan göra är att publicera originalfotot med ett annat filter senare, eller ta bort bilden (förutsatt att det inte har många likes och kommentarer – om det betyder något för dig) och lägg upp det med ett nytt filter du väljer.

Om du bryr dig om att ditt inlägg fick mycket engagemang kan det vara ett svårare beslut för dig, och i så fall kanske du vill överväga att behålla det och lägga upp samma bild senare med ett nytt filter istället för ta bort det först.

Anledningen till att du inte kan byta filter på Instagram efter att du har delat ett inlägg är att du skulle kunna ändra sammanhanget för en bild som folk redan hade engagerat sig i; medan det bara är ett filter, kan det vara en “slippery slope” för var man ska dra gränsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts