Kan du Ändra Filter på Bilder du Publicerat på Instagram?

Okej så du har delat en grym bild på Instagram, men sedan går det lite tid och du börjar fundera på om du borde ha valt ett annat Instagram-filter på ditt inlägg eller inte.

Tanken blir allt mer påtaglig och efter en tid har den korta tanken att du ville byta ett Instagram-filter på ett foto som redan har publicerats blivit ett irriterande faktum. Eller kanske har du insett när du har delat inlägget att du har använt fel filter av misstag, men nu, eftersom du har fått alla likes och kommentarer, vill du inte ta bort inlägget och ladda upp det igen.

Men kan du ändra ett Instagram-filter på ett foto som redan har delats?

Svaret är tyvärr nej. När du lägger ut en bild går det inte att ändra filtret som du har valt för det specifika inlägget.

Kan du byta filter på Instagram efter att ha publicerat ett inlägg?

Du kan inte ändra ett Instagram-filter på ett foto som redan har publicerats, men du kan redigera ditt Instagram-inlägg i efterhand på flera olika sätt.

Du kan inte byta filter efter att du har delat ett inlägg på Instagram, och detta gäller både om du faktiskt har använt ett filter eller inte. Innan du delar ett inlägg på Instagram har du dessutom möjlighet att redigera det för att få bilden precis som du vill ha den, istället för att använda ett filter, och om du redan har delat ditt inlägg kommer det inte att finnas på något sätt för dig att ändra din redigering heller.

Sätten du kan redigera ett Instagram-inlägg efter att du har delat det


Bildtex

Ett av sätten du kan redigera ett foto på Instagram efter att du har delat det är din bildtext. För att redigera bildtexten klickar du bara på de tre punkterna i det högra hörnet av ditt inlägg och börjar skriva / ta bort bildtexten du redan har inkluderat. När du är klar trycker du på i det övre högra hörnet.

Plats

Ett annat sätt att redigera ett inlägg du redan har delat på Instagram är dess geotagg. Geotaggen är den plats som inlägget har checkat in till.

Om du vill ändra eller redigera geotaggen trycker du i det övre högra hörnet av inlägget och trycker sedan på antingen lägga till en plats om du inte har det, eller redigera plats.

Tagga folk

Du kan också ändra de personer du har taggat i ditt inlägg efter att det har delats.

Samma steg gäller här: tryck helt enkelt på de tre punkterna i det övre högra hörnet och klicka nu på bilden där det står tagga människor om du inte har taggat någon eller X-personer (beroende på hur många du har taggat).

Börja tagga folk och tryck sedan på klar.

Vad kan du göra istället?

Nu är du här för att du undrar hur du kan byta ett Instagram-filter på ett foto som redan har lagts ut, men eftersom svaret var ganska nedslående, vad kan du göra istället?

Det du kan göra är att publicera originalfotot med ett annat filter senare, eller ta bort bilden (förutsatt att det inte har många likes och kommentarer – om det betyder något för dig) och lägg upp det med ett nytt filter du väljer.

Om du bryr dig om att ditt inlägg fick mycket engagemang kan det vara ett svårare beslut för dig, och i så fall kanske du vill överväga att behålla det och lägga upp samma bild senare med ett nytt filter istället för ta bort det först.

Anledningen till att du inte kan byta filter på Instagram efter att du har delat ett inlägg är att du skulle kunna ändra sammanhanget för en bild som folk redan hade engagerat sig i; medan det bara är ett filter, kan det vara en “slippery slope” för var man ska dra gränsen.

Varför kan jag inte använda filter på Instagram?

Det finns flera anledningar till varför du inte kan använda filter på Instagram:

 1. Du har inte den senaste versionen av Instagram-appen installerad. Se till att du har den senaste versionen av appen för att ha tillgång till alla funktioner, inklusive filter.
 2. Din enhet stöder inte Instagram-appen. Vissa äldre enheter kan inte köra den senaste versionen av Instagram-appen och därför inte ha tillgång till alla funktioner.
 3. Ditt konto är inte verifierat. Instagram har vissa restriktioner för inte verifierade konton, inklusive begränsningar för användning av filter.
 4. Du har inte rättigheter till filter. Instagram har en policy där vissa konton kan bli begränsade i deras rättigheter till filter. Detta kan vara pga olämpligt eller regelbrottande innehåll eller aktivitet på kontot.
 5. Filterfunktionen är temporärt avstängd. Ibland kan Instagram stänga av filterfunktionen temporärt pga tekniska problem eller underhåll.
 6. Ditt konto är privat. Instagram filter är bara tillgängliga för offentliga konton.

Det är alltid bäst att kontrollera om du har den senaste versionen av Instagram-appen och om ditt konto är verifierat och inte har några begränsningar. Om du fortfarande inte kan använda filter, kan du kontakta Instagrams kundtjänst för mer information och hjälp.

Hur tar man bort filter på en bild?

Det finns olika sätt att ta bort filter på en bild på Instagram, beroende på om du har redigerat bilden innan du postade den eller ej.

 1. Om du redigerade bilden innan du postade den:
 • Gå till bilden på din profil eller på din feed.
 • Klicka på knappen “Redigera” (penna-ikonen) under bilden.
 • Klicka på filterikonen (fyrkant med vågrätt streck)
 • Klicka på den aktuella filterikonen för att välja det filter du vill ta bort.
 • Klicka på “Ta bort” eller “X” för att ta bort filter.
 • Klicka på “Spara” för att spara ändringarna.
 1. Om du redigerade bilden efter att du postade den:
 • Gå till bilden på din profil eller på din feed.
 • Klicka på knappen “Redigera” (penna-ikonen) under bilden.
 • Klicka på filterikonen (fyrkant med vågrätt streck)
 • Klicka på den aktuella filterikonen för att välja det filter du vill ta bort.
 • Klicka på “Ta bort” eller “X” för att ta bort filter.
 • Klicka på “Spara” för att spara ändringarna.

Kan man redigera bilder på Instagram i efterhand?

Ja, du kan redigera bilder på Instagram i efterhand. För att göra det:

 1. Gå till bilden på din profil eller på din feed.
 2. Klicka på knappen “Redigera” (penna-ikonen) under bilden.
 3. Du kan nu redigera bilden genom att använda verktygen för beskärning, rotation, kontrast, ljusstyrka osv.
 4. Du kan också använda filter, text och andra effekter på bilden.
 5. När du är klar, klickar du på knappen “Spara” för att spara ändringarna.

Du kan redigera bilden så många gånger du vill. Redigeringen ändrar inte den ursprungliga bilden utan skapar en kopia av den redigerade bilden på din profil.

OBS: Instagam sparar automatiskt en backup av din bild i din kamera roll, så om du raderar en redigerad bild från din profil så kan du alltid hämta den ursprungliga versionen.

Vad använder Influencers för filter?

Influencers använder ofta ett brett utbud av filter på Instagram för att göra sina bilder mer attraktiva och intressanta för sina följare. Vissa av de vanligaste filter som influencers använder inkluderar:

 1. Clarendon – ett filter som ger bilden en kontrastrik och färggrann look.
 2. Gingham – ett filter som ger bilden en varm, vintage känsla med en mjuk röd ton.
 3. Juno – ett filter som ger bilden en cool, blå ton och ger en starkare kontrast.
 4. Ludwig – ett filter som ger bilden en stark, kontrastrik look med en varm ton.
 5. Valencia – ett filter som ger bilden en mjuk, varm känsla med en orange ton.
 6. Lark – ett filter som ger bilden en kall, blå ton och ger en starkare kontrast.
 7. Crema – ett filter som ger bilden en mjuk, varm känsla med en beige ton.
 8. Perpetua – ett filter som ger bilden en kall, blå ton och ger en starkare kontrast.

Dessa filter är bara några exempel, och influencers använder ofta en kombination av olika filter för att skapa den önskade effekten. Och även användandet av tredjepart appar för redigering av bilder är vanligt bland influencers.

Leave a Reply

Related Posts