Hur Delar Man Någons Händelse (Story) Instagram?

Hur Delar Man Någons Händelse (Story) Instagram?

På många sociala medieplattformer är det enkelt att dela någons innehåll.

Twitter hjälper en enkel knapp dig att retweeta,  på Facebook kan du bara trycka på “Dela” -knappen, och så vidare. Men du kanske undrar hur du delar en Instagram-berättelse (story) till ditt eget flöde? Hur gör du då?

Även om det är möjligt att dela en Instagram-story,  så är det inte lika enkelt som på andra plattformar. Till skillnad från andra sociala nätverk uppmuntrar Instagram inte delning av befintligt innehåll, sannolikt med anledning till att de vill att det ska finnas mestadels originellt innehåll på plattformen. Detta är ett av sätten Instagram skiljer sig från andra plattformar.

Det var först förrän i juni 2018 som företaget äntligen tillät viss delning av berättelser, men till och med nu är det fortfarande mycket begränsat. Med det sagt är det möjligt, så låt oss ta reda på hur du delar en Instagram-berättelse!

Hur man delar en Instagram-berättelse

Stegen för hur du delar en Instagram-berättelse är väldigt enkla. Det finns emellertid begränsningar inbyggda som du måste förstå innan du börjar.

Den första begränsningen är att Instagram inte tillåter dig att dela någon annans berättelse om du inte är taggad i den berättelsen. Tyvärr finns det ingen väg runt detta, åtminstone just nu. Om du följer någon och de publicerar en berättelse utan att tagga dig kommer du inte att kunna dela den. Även om den personen också följer dig kommer du inte att kunna dela en historia utan den taggen.

En annan begränsning är att endast stories från offentliga konton kan delas. Det betyder att om du är taggad i någon annans berättelse men den personen har ett privat konto kan du inte dela det.

Med tanke på det här är stegen för hur du delar en Instagram-berättelse under förutsättning att ovanstående parametrar är uppfyllda.

Med det sagt, det finns ingen “repost” knapp på folks stories, såvida de inte har taggat dig i den stories.

När någon nämner dig i en story får du ett meddelande. Tryck på det meddelandet så går du till dina direktmeddelanden.
Om du har tagit bort etikettmeddelandet, oroa dig inte: öppna bara Instagram-appen och tryck på ikonen med direktmeddelanden i det övre högra hörnet.

När du är inne på dina direktmeddelanden bör du se en tråd från personen som taggade dig i sin berättelse. (Du får en notis så fort du är nämnd i en story, vilken hamnar i DM konversationen). Tryck på den konversationen..

I direktmeddelandetråden ser du stories som nämner dig. Ovanför kommer du att se en länk som säger “Lägg till detta i din berättelse”, som du bör trycka på. Berättelsen dyker upp med en blå bakgrund. Här kan du lägga till klistermärken, text eller vad du än vill innan det träffar din egen berättelse.

När du är redo trycker du på knappen “Skicka till” längst ner till höger. Välj din egen historia så är du klar!

Precis som många andra tycker det hade varit bra om funktionen att dela/reposta folks stories var mer öppet, men samtidigt vill Instagram dra en gräns. Hade du tyckt det var konstigt om främlingar repostade dina stories? Men vi får helt enkelt se hur Instagram väljer att utveckla appen.

Nu har du lärt dig hur man delar någons händelse på Instagram. Har du några ytterligare frågor får du gärna kontakta oss!

Leave a Reply

Related Posts