Hur Retweetar man på Twitter?

Hur Retweetar man på Twitter?

Retweeta. Det är ett ord som tillkom 2011 några år efter att Twitter grundades 2006.

I ordboken hittar du att det är ett verb och substantiv med definitionerna, “(på sociala mediewebbplatsen Twitter) omlägga eller vidarebefordra (ett meddelande från en annan användare)” och “ett omlagt eller vidarebefordrat meddelande på Twitter ”.

Du kan läsa definitionen … men vad betyder det exakt? Hur använder du en retweet? Varför ska du retweeta? Vilken typ av retweet ska du använda? Detta är din guide om hur du retweetar på Twitter.

Vad är en retweet?

Låt oss säga att du är på Twitter och läser tweets i din tidslinje. Om en tweet fångar din uppmärksamhet och du vill att dina anhängare också ska se den, skulle du retweeta denna.

Varför retweeta?

1. Dela värdefullt innehåll

Tweets som du tycker är värda att retweeta är förmodligen något av värde. (Förhoppningsvis retweetar du inte varje tweet du ser på din tidslinje) Den här tweeten, oavsett om det är ett citat, en länk, en text eller en bild är något du tror att dina följare också skulle finna värdefulla eller intressanta.

2. Engagemang

Om du har tweetat en tweet från någon du följer kommer de att se att du har retweetat den och kan tacka dig. Då kan du börja prata och engagera. Detta är engagemang. Ett annat exempel är om en av dina följare ser en tweet som du har retweetat och också tycker att den är värdefull, kanske de vill prata med dig om den. Detta är också engagemang.

3. Att hjälpa till

Om du följer din favorit välgörenhetsorganisation på din tidslinje kan du se deras tweet om deras senaste kampanj. För att hjälpa dem kan du retweeta deras tweet. Detta sprider deras budskap genom att nå fler människor.

Hur retweetar du i en app: Retweetar eller citerar Retweet?

Chansen är stor att du använder Twitter främst i en app och inte på en dator. Twitter har till och med sagt på sin blogg: “… mobil är ofta det primära sättet människor runt om i världen upplever Twitter.” Eftersom detta är fallet, här är hur du retweetar på Twitter i Twitter iPhone-appen:

1. Klicka på den tweet som du vill retweeta. Leta reda på retweet-knappen, som är en symbol för två pilar.

När du väljer det dyker det upp två alternativ som är Retweet och Quote Retweet.

2. Om du väljer Retweeta så kommer det att visas i din profil.

3. Å andra sidan, om du väljer alternativet Citera retweet, kommer det att visas.

5. Du kan se att Twitter har kopierat tweetens text till en ny tweet. Allt du behöver göra för att retweeta det är att lägga till “RT” framför texten. Du kan också lägga till något innan du skriver RT.

6. En annan sak att notera om Citat Retweets är om du citerar retweeting av en bild.

7. Efter att du twittrar visas bilden på min profils senaste foton.

Obs! Du kan inte citera Retweet på datorn. Istället måste du manuellt kopiera och klistra in tweet i en ny tweet, sätta RT framför den och sedan bara tweeta.

Ska du använda Retweet eller Citera Retweet?

Det är verkligen upp till dig men här är några saker som hjälper dig att bestämma.

1. Vanliga retweets kan stängas av

Det finns ett alternativ att stänga av retweets från en användare, vilket innebär att de inte ser tweets du retweetar.

2. Dela dina åsikter eller stöd

Endast Citera Retweet låter dig lägga till lite av dina åsikter, kommentarer eller beröm för den tweeten du retweetar.

3. Mer engagemang?

Eftersom du har lagt till några av dina tankar i tweeten med Citat Retweet kan detta uppmuntra den ursprungliga tweeteren att prata med dig om det.

4. Inte för mycket

Försök att inte använda den vanliga Retweet för ofta eller ingen kan se ditt eget innehåll, särskilt i mobilen. Om du visar din profil i iPhone-appen, visar den bara tre av dina senaste tweets. När någon klickar på din profil och bara ser Retweets ser det ut som om du inte har något innehåll att visa själv.

Leave a Reply

Related Posts