Hur Delar man ett Inlägg på Instagram?

Det finns två huduvdtyper av inlägg på Instagram. Först och främst ett vanligt inlägg i ditt flöde som delas med dina följare, och sedan Stories, som finns i 24 timmar.

Stories


Det är enkelt att dela ett inlägg i din Instagram Story. Inlägg på Instagram story syns i 24 timmar innan de försvinner.

Du kan göra det direkt från ditt Instagram-flöde eller genom att gå direkt till ett enskilt inlägg från en profil. När utkastet laddats, behandla det som du skulle göra med vilken annan Story som helst genom att lägga till saker som klistermärken, gifs, med mera.

Instagram ger inte bara dig möjligheten att dela dina inlägg till en Instagram-berättelse, utan tillåter dig att lägga till bilder publicerade av dina vänner och andra konton du följer.

Av sekretessskäl är detta alternativ endast tillgängligt för konton som har tillåtit delning av sina inlägg. Om du försöker dela ett inlägg i din Instagram-berättelse från någon annans privata konto som har tillåtit delning kommer funktionen inte att vara tillgänglig.

Hur du delar ett Instagram-inlägg till din berättelse från ditt flöde

  1. Öppna Instagram-appen på din telefon.
  2. Leta reda på det inlägg du vill dela i din Instagram-berättelse på ditt flöde.
  3. Klicka på pappersflygplansikonen
  4. Menyn “dela” visas. Klicka på det första alternativet “Lägg till inlägg i din berättelse.”

Med pappersflygplanet under inlägg kan du dela Instagram-inlägg över plattformen och utanför den.

På så sätt kan du lägga till valt foto eller video till din berättelse.

Fotot eller videoposten kommer automatiskt att laddas upp som en berättelse. Klicka på ikonerna högst upp i fönstret för att lägga till klistermärken eller gifs, rita eller skriva text.

Klicka på “Din berättelse” i det nedre vänstra hörnet för att dela

Hur du delar ett Instagram-inlägg till din berättelse från en profil

  1. Öppna Instagram-appen på din telefon.
  2. Använd förstoringsglasikonen för att söka efter och knacka på en profil, eller välj din profilikon, representerad av en silhuett, på appens nedre meny.
  3. Din profilknapp ligger bredvid hjärtikonen
  4. Välj det inlägg du vill dela med din Instagram-berättelse från din Instagram-vägg.

Hur man delar ett inlägg till en Instagram-berättelse

  1. Tryck på fotot du vill lägga till i en berättelse från profilnätet.
  2. Klicka på pappersflygikonen under bilden.
  3. Ikonen finns på samma plats på enskilda inlägg som inlägg i ditt flöde.
  4. Välj “Lägg till inlägg i din berättelse” från menyn som visas.
  5. När fotot eller videoposten automatiskt laddas upp som berättelse börjar du lägga till klistermärken eller gifs, rita eller skriva text.
  6. Klicka på “Din berättelse” i det nedre vänstra hörnet för att posta.

Hur du delar ett inlägg på Instagram


Det primära sättet du använder Instagram är att dela dina egna inlägg för din Instagram-profil. Dessa inlägg visas naturligtvis också i andra Instagram-användares flöden.

För att dela ett foto klickar du på + -ikonen som visas i en ruta på den nedre delen av skärmen. Välj från ett foto som redan finns i ditt galleri eller ta ett nytt foto eller en video. Du kan också välja flera foton att ladda upp. Instagram kommer att placera dem tillsammans i ett bildspelsinlägg för andra att bläddra igenom (detta är bra om du vill berätta en historia med dina foton eller visa flera foton från samma händelse). Instagram låter dig också ladda upp eller ta en video för att lägga till ditt flöde, men det kan bara vara upp till 60 sekunder.

Att ladda upp foton eller videor till din berättelse är lite annorlunda. Berättelser är fördelaktiga för dig eftersom de sitter högst upp på Instagram, precis framför dina följare. Varje video eller foto du lägger till kvar i din berättelse i 24 timmar, vilket ger de flesta tid att se dem.

För att ladda upp till din berättelse kan du antingen:

  • Klicka på ditt foto märkt “Din berättelse” längst upp till vänster på startskärmen (detta fungerar bara om du för närvarande inte har något i din berättelse), eller
  • Klicka på kameraknappen längst upp till vänster på hemskärmen
  • När du har använt text, klistermärken och andra specialeffekter klickar du på knappen “Skicka till” och sedan på “Dela” bredvid “Din berättelse.”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *