Hur Ofta ska man Lägga ut på Instagram?

Detta är en av de vanligaste frågorna vi får när det kommer till Instagram.

Hur ofta ska man lägga ut på Instagram för bästa resultat? Det vill säga engagemang i form av likes, kommentarer, och givetvis i det stora hela så att så många som möjligt ser dina inlägg.

När du tittar på nätet ser du säkert att det finns massa olika bud om vad som gäller. En del säger en gång om dagen, andra säger flera gånger om dagen. Och så vidare.. Men vad är det som gäller?

För att kort svara på denna fråga, är svaret “det beror på”. Men då detta inte hjälper dig så mycket ska vi gå in i detalj av vilka faktorer som kan spela roll, och hur du ska tänka.

Till att börja med, är svaret att vad som funkar för en person kanske inte fungerar som strategi för någon annan.

Vi är alla belägna på olika platser över hela världen, vi har olika nischer, olika målgrupper och olika strategier. Detta är några av faktorerna som kan påverka hur ofta du ska lägga ut på Instagram (lägga ut, som i dela ett inlägg).

För att ta reda på hur ofta du ska posta på Instagram för att få så mycket engagemang som möjligt måste du göra några tester! Alltså, det allra bästa sättet att få svar på din fråga är genom att testa och experimentera. Vad fungerar för dig?

Testa följande:

  • Första veckan – Dela 5 inlägg per vecka
  • Andra veckan – Dela 3 inlägg per vecka
  • Tredje veckan – Dela 14 inlägg per vecka

Du kan till och med ta detta ett steg längre och lägga ut flera gånger per dag på Instagram för att se om det gör någon skillnad för dig.

Det bästa sättet att hitta vad som fungerar för just dig är att prova, testa, granska och sedan upprepa. Det kan verka enkelt, men detta är en tillväxtmarknadsföringsprincip som har hjälpt många att växa snabbt på Instagram!

Vilken är den bästa tiden att posta på Instagram?

Det diskuteras mycket om vilken som är den bästa tiden att posta på Instagram. Samma princip för detta gäller hur ofta du ska lägga ut på Instagram.

När du publicerar vid rätt tidpunkt får du mer räckvidd och mer engagemang. I grund och botten är konceptet enkelt. När du delar ett inlägg på en tid då de flesta av dina fäljare använder appen, ger du ditt inlägg den största möjligheten att nå så många som bara är möjligt. Om du å andra sidan lägger ut vid fel tidpunkter så får du raka motsatsen till det.

Mindre räckvidd, mindre engagemang och färre följare.

Enligt Hubspot är den bästa tiden att posta på Instagram mellan 14:00 och 15:00. Dock kan engagemangsnivån du får ändras dramatiskt beroende på vilken veckodag du publicerar och framförallt dina följare och var dem är ifrån.

Du kan använda det som en allmän riktlinje för att ta reda på vad som fungerar bäst för dig.

Att känna dina följare är väldigt viktigt praktiskt när du försöker hitta den bästa publiceringstiden för ditt Instagram-konto, för om du vet när de är inne på Instagram-plattformen kan du inte planera dina inlägg i enlighet med detta.

Tänk på att människor vanligtvis kollar sina telefoner när de vaknar eller när de är på lunch under arbetstid.

Om du funderar på att posta på helgerna, är det bra att lägga ut på lördag klockan 11 eftersom det vanligtvis är när människor äter eller umgås med sina vänner.

Här är en fullständig uppdelning av den bästa tiden att posta på Instagram enligt Hubspot:

  • Söndag: 10:00 – 14:00
  • Måndag: 21.00-17.00 (Bästa engagemang kl. 11.00 och 14.00)
  • Tisdag: 08.00-18.00
  • Onsdag: 05:00, 11:00 – 15:00
  • Torsdag: 05:00, 11:00 – 16:00
  • Fredag: 05:00, 09:00 – 10:00, 11:00 – 13:00, 14:00 – 16:00
  • Lördag: 09.00 – 11.00

Kom ihåg att alltid testa och använda feedback (engagemang, följareökning, kommentarer) för att veta vilken tid som fungerar bäst för dig och anpassa dig till det.

Får du mer engagemang om du lägger ut oftare på Instagram?

Kort svar: JA. Efter omfattande forskning har studier funnit att ju mer ditt inlägg på Instagram desto mer engagemang och följare kommer du att få. Samtidigt är det viktigt med balans här. Om du lägger ut alltför mycket kan du riskera att skrämma iväg dina följare och kladda ner deras flöde vilket gör att de slutar följa dig.

När du tittar på statistik kommer du att märka att du ser spikar i diagrammet som motsvarar tiderna då du delat ett inlägg.

Om du vill locka fler Instagram-följare och få bättre Instagram-engagemang vill du lägga ut så mycket som möjligt.

Fler och fler människor börjar publicera oftare och vissa lägger ut mer än 10 gånger om dagen. Detta innefattar alltså vanliga inlägg och inte Stories.

Kom ihåg att det för närvarande finns många olika typer av inlägg som du kan göra på Instagram, så vi uppmuntrar dig att blanda det.

Passa på att lägga ut några stories här och där, blanda mellan videos, bilder, och bildspel när du gör vanliga inlägg.

Det är alltid bra att ge din publik en mängd olika alternativ att välja mellan och blanda upp den. Huvudsaken är att du varierar dina inlägg och faktiskt delar sådant som ger dina följare värde. Kvalité framför kvantitet. Alltid.

Skapa innehåll av högre kvalitet

Hur ofta du publicerar på Instagram påverkar direkt dina följare och engagemang, men det är verkligen viktigt att skapa innehåll av hög kvalitet.

Om du försöker ta reda på när du ska posta på Instagram och hur ofta du ska posta på Instagram, men ditt innehåll är dåligt, är det som att försöka fylla en hink med hål i.

Människor använder Instagram för att konsumera innehåll, men de vill se kvalitativt innehåll. Hög kvalitet betyder inte nödvändigtvis att du måste skapa professionella bilder och videor med kameror i 4k. Hög kvalitet betyder roligt, engagerande, underhållande som ger dina följare värde på ett eller annat sätt.

Hur du får mer räckvidd på dina Instagram-inlägg

Om du skapar bra innehåll, lägger upp ofta och konsekvent och du vet de bästa tiderna att posta för ditt konto så är på god väg att få fler riktiga Instagram-följare och lyckas på Instagram.

Här är några ytterligare viktiga tips och saker att tänka på när du funderar hur ofta du ska lägga ut på Instagram.

1. Börja litet och jobba dig uppåt

Betyder det att du ska börja med att publicera 10 inlägg per dag? Nej. Du vill bygga din publik av följare och lära dig mer om vad de förväntar dig av dig först. När du börjar mäta är det svårt att veta hur dina följare reagerar på mycket innehåll, men framförallt   har du ingenting att jämföra med. Först måste du veta vadd du får för resultat när du delar få inlägg, för att kunna jämföra resultaten när du ökar antal inlägg du delar.

Det bästa du kan göra är att förbereda inlägg för ett par veckor i förväg – oavsett om du tänker publicera två gånger i veckan, en gång om dagen eller bara fem dagar i veckan. Oavsett schema behöver du fördbereda dig för att kunna planera och följa ditt inläggsschema och kan hålla dina inlägg konsekventa.

2. Håll dina inlägg konsekventa

Den perfekta postningsfrekvensen för dig beror på hur mycket tid du har tillgängligt och dina affärsmål. Om du börjar med att publicera flera gånger om dagen och sedan övergår till att publicera bara några gånger i veckan kommer du att förlora följare och se mindre engagemang per inlägg.

Detta betyder att den bästa frekvensen är den som kan hållas konsekvent.

Naturligtvis finns det tillfällen som du vill öka din postningsfrekvens, till exempel under speciella kampanjer och evenemang.

Du vill också tänka på att du behöver ha foton och videor att posta och att dina berättelser-inlägg är separata från ditt flöde. Om du planerar att använda Instagram-berättelser, har du separat innehåll för det som ändras dagligen, eftersom det är så länge en berättelse kommer att pågå (24 timmar).

3. Titta på statistik

När du börjar första gången, kan de analytiska data som du får om din publik och deras engagemang med dig hjälpa dig att lära dig mer om dem och hur de reagerar till hur ofta du delar inlägg på Instagram.

Denna information kan hjälpa dig se om du kan lägga upp ofta, eller om du kanske vill lägga upp lite mindre på grund av att ditt engagemang minskar. Du lär dig också tider på dagen och dagar i veckan som din publik är mest aktiv så att du kan justera ditt inläggsschema för att öka dina engagemangsgrader.

4. Analysera och justera din postningsfrekvens

Du kan alltid fråga din publik vad de vill ha av dig och se vad de säger. Om du gillar tanken på att öka din inläggsfrekvens från två gånger i veckan till dagligen, eller oavsett hur ofta, kan du alltid skapa ett inlägg som frågar publiken om de är redo att se mer av dig, och vilken typ av innehåll de vill se.

Sedan kan du justera din strategi baserat på feedbacken du får. Du kan alltid skapa och schemalägga innehåll i förväg, och när du har blivit tillräckligt stor börjar du använda användargenerat innehåll för att bygga ut din innehållskalender lite mer.

Som sagt, när det kommer till hur ofta du ska dela inlägg på Instagram är svaret att det som fungerar för en person kanske inte fungerar för någon annan. Om du vill ha en uppfattning om hur många inlägg som är bäst för dig,  bör du börja med titta på vad dina konkurrenter gör.

Och om du publicerar för mycket kan irritera dina följare. Huvudsaken är att du testar, testar, testar, och sedan anpassar din postningsfrekvens utifrån detta.

Leave a Reply

Related Posts