Instagram Ändra till Kronologisk Ordning – Är det Möjligt?

Instagram Ändra till Kronologisk Ordning – Är det Möjligt?

Instagram har testat ett sätt att visa inlägg i kronologisk ordning. Detta efter att många användare har klagat på algoritm flödet som Instagram har använt sedan 2016. Med Instagrams algoritm visas inlägg i ditt flöde inte i ordning efter när de publicerades utan i ordning efter vad algoritmen bestämmer är värt att titta på.

Men kan du ändra till kronologisk ordning på ditt Instagram flöde?

För närvarande visar Instagram ett meddelande om att du har sett alla inlägg som presenterats i ditt flöde från de 48 timmarna. Men dessa inlägg är inte nödvändigtvis i kronologisk ordning.

Instagram förklarar algoritmen som “Ordningen på foton och videoklipp i ditt flöde kommer att baseras på sannolikheten för att du kommer att vara intresserad av innehållet, ditt förhållande till personen som publicerar och inläggets aktualitet.”
Många användare uppmanar fortfarande Instagram att ändra tillbaka till kronologisk ordning.

Nu har Instagram förklarat varför de inte har några planer på att återgå till ett kronologiskt flöde.

Instagram har sagt: Sedan bytet till ett rankat flöde ses nu det genomsnittliga inlägget av 50% fler följare än vad det gjorde med den kronologiska modellen.”

Medan Instagram hävdar att det rankade flödet innebär att inlägg ses av fler följare, hävdar flera användare att detta inte är fallet.

Men slutsatsen är att i dagsläget går det inte att justera till ett kronologiskt flöde på Instagram, utan istället är det enbart det kronologiska flödet som Instagram använder. Trots att det inte är omöjligt att Instagram kommer gå tillbaka till ett kronologiskt flöde är det tyvärr inte sannolikt.

Leave a Reply

Related Posts