Instagram Följare Ordning – Hur Visas Följare?

Instagram Följare Ordning – Hur Visas Följare?

Undrar du över hur listan på dina följare ordnas på Instagram?

Om du någonsin har besökt dina följare eller följande lista på din Instagram-sida har du antagligen märkt att det inte finns någon specifik ordning på någon av listorna. De ser nästan slumpmässiga ut. Du skulle tro att Instagram skulle ordna dina följare i ordning efter vem som följde dig nyligen, men så är inte fallet.

Du kan också vara förvirrad över varför vissa personer är högst upp bland din följarlista och varför vissa personer inte är det. Instagram har inte avslöjat hur dessa listor är ordnade men de är baserade på någon form av algoritm som vi ska gå igenom i denna artikel.

Instagram följarlista ordning

Om du har mindre än 200 följare på Instagram kommer listan att ordnas i alfabetisk ordning efter namnet på deras profil, inte efter deras användarnamn. Om de inte har ett namn kopplat till sin profil kommer de att placeras högst upp på din lista som en senaste följare ovanför den alfabetiskt ordnade listan.

Om du har mer än 200 följare kommer listan att ordnas med en algoritm baserad på interaktion. Du kanske ser personer högst upp på listan som du interagerar med eller de interagerar mest med dig. Till exempel att besöka varandras profil, gilla och kommentera varandras inlägg och skicka meddelanden till varandra.

Obs: Du måste vara medveten om att Instagram ändrar denna ordning / algoritm hela tiden.

Om du tittar på din “Följer” lista på Instagram kommer du att märka att den inte är kronologisk. Du kanske också märker att de första namnen du följer är dina närmaste vänner eller konton som du regelbundet interagerar med online. Följande lista på Instagram ordnas inte kronologiskt av vem du följde senast, även om följarlistan är kronologisk. Det är oklart varför en lista är kronologisk och den andra inte.

Instagram har inte bekräftat orsaken till följare listan. De flesta användare tror dock att det rankar din följande lista baserat på interaktioner på plattformen. Instagram-algoritmen som bestämmer ordningen på inlägg i ditt flöde baseras på dina intressen, dina relationer och relevans. Om algoritmen också är den skyldige för följande lista, kan vi anta att listan också är baserad på konton som intresserar dig, konton du har en relation med och kanske också den du följde nyligen.

Visas Stalkers först på Instagram-listan?

Vissa Instagram-användare har undrat om listan rankar dina “stalkers”. Stalkers, i sociala medier, är användare som regelbundet gillar dina bilder, tittar på dina berättelser eller tittar på din profil i allmänhet. Instagram varnar oss inte om vem som besöker vår profil eller “förföljer” oss, så det är svårt att säga om följande lista är baserad på dessa interaktioner.

Instagram-algoritmen tar dock hänsyn till dina relationer. Dessa onlineförhållanden är en tvåvägsgata: algoritmen tittar på vilka inlägg du gillar och engagerar dig med, men den mäter också vem som gillar och engagerar dig med dina inlägg. Av denna anledning är det möjligt att användare som “stalkar” din Instagram kan rankas högre på din följande lista.

Tills Instagram avslöjar exakt hur följande lista är ordnad, måste vi helt enkelt fortsätta gissa.

En annan lista som Instagram-användare är nyfiken på är gillanden i varje enskilt inlägg. Om du klickar på det totala antalet likes på en bild kan du se alla användare som gillade det inlägget. Listan är dock inte i den ordning de gillade inlägget.

Så hur ordnas gillanden på ditt inlägg? Återigen har Instagram inte bekräftat varför likes visas i den ordning de gör. Populär åsikt tillskriver också ordningen av likes till algoritmen; precis som ordningen på inlägg i ditt flöde, antas gilla vara i ordning efter de användare som du engagerar dig mest med.

Algoritmförklaringen möjliggör fortfarande teorin att dina topplikare också är “stalkers”, kanske som har gillat dina bilder så regelbundet att de är högst upp på listan. Detta är möjligt eftersom algoritmen är baserad på dina relationer med andra användare. Det är också möjligt att de bästa användarna på din gilla-lista är de som du “förföljer”, eftersom algoritmen kanske har märkt att du engagerar dig mest med dessa användare. Båda förklaringarna är möjliga, och det är sannolikt en kombination av de två.

Namnen som visas under din bild är sannolikt också de användare du engagerar dig mest med på Instagram. Instagram visar vad de tycker att du mest vill se, så det visar dig de användare du interagerar med först för dina gillar där det står “Gillas av din bästa vän och ### andra”.

För närvarande kan vi dra slutsatsen att Instagram rankar våra följare på att följa och gilla listor baserat på algoritmen.

Leave a Reply

Related Posts