De 10 mest följda Instagram-kontona 2023

OBS: Alla följare räknades senast den 23 Januari 2023.

Spegel spegel på väggen, vem är den skönaste av dem alla?

Begäran efter berömmelse, skönhet och inflytande har alltid varit i centrum för vår kultur. Så långt tillbaka som grottmålningarna har människor besatt över att vara det skönaste i landet.

Uppkomsten av sociala medier har inte skapat en ny generation som är besatt av berömmelse, utan har gett dem ett nytt sätt att ta slut, och Instagram är en av de mest populära bland potentiella berömmande sökare.

Vem är den mest följda personen på Instagram?

Det officiella Instagram-kontot är världens mest populära konto med 580 miljoner följare. Den mest följda personen eller kändis är Cristiano Ronaldo med 520 miljoner följare.

Instagram har 1 miljard aktiva månatliga användare och 500 miljoner aktiva dagliga besökare, vilket gör den till den 6: e mest populära sociala medie-appen i världen. Men vem är den mest populära användaren bland de 1 miljard människor som använder Instagram? Du kan anta att det är en kändis eller en modell, men sanningen kan överraska dig!

Mest följde Instagram-konton

Oavsett om du vill följa de mest populära skaparna för skojs skull eller du hoppas att stjäla några av deras tips för att få fler följare är den här listan din enda butik för de mest populära Instagram-kontona.

Det mest populära kontot på Instagram är … Instagram

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Instagram (@instagram)


Överraskning! Instagram är det mest följda kontot på sin egen plattform med 580 miljoner följare, och orsaken till det är faktiskt ganska cool. Deras innehåll fokuserar främst på att lyfta fram skapare, artister, kändisar och andra Instagram-användare som skapar engagerande och tilltalande innehåll i appen. En markerad plats från det officiella Instagram kan skicka vem som helst till omedelbar stjärna.

OBS: I den här artikeln utesluter vi Instagram från vår officiella topp-tio lista men ville erkänna det massiva följande de har samlat på sin egen plattform! Våra tio bästa drogs från kändisar och varumärken som inte hör till Instagram.

1. Cristiano Ronaldo – 520 miljoner följare

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Med att fotboll är den mest populära idrotten i världen är det inte konstigt att Juventus framåt och Portugals landslagmedlem Cristiano Ronaldo är den mest följda Instagramaren på appen. Hans konto fokuserar främst på fotohöjdpunkter från hans spel och foton av hans familj.

2. Leo Messi – 422 miljoner följare

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Leo Messi (@leomessi)

Sexfaldig vinnare av FIFA: s bästa herrspelare och Barcelona-spissen Leo Messi är den andra idrottsman som knäcker de tio mest följda Instagrammersna. Han är världens högst betalda professionella idrottare och far till tre barn. Messi tillbringar mestadels tid på att lägga upp höjdpunkter och bilder på sin familj på Instagram.

3. Kylie Jenner – 378 miljoner följare

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Kylie 🤍 (@kyliejenner)

Grundare och ägare av kosmetikföretaget Kylie Cosmetics, Kylie Jenner var officiellt världens yngsta självgjorda miljardär i mars 2019. Även om hon fick popularitet genom sina uppträdanden på Keeping Up with the Kardashians, har Kylie sedan dess gjort sitt namn som en skönhetsmogul och entreprenör.

4. Selena Gomez -372 miljoner följare

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Selena Gomez (@selenagomez)

Selena Gomez, som utnämndes till Billboard’s Woman of the Year 2017, har inte avtog sedan dess dagar på Disney Channel. Hon vann många utmärkelser för sin solokarriär och har nyligen börjat producera shower för Netflix. Denna trippelhotade underhållare använder sitt sociala foder för att kommunicera med fansen och tacka dem för att de alltid klistrar vid hennes sida.

5. Dwayne Johnson – 359 miljoner följare

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av therock (@therock)

Dwayne “The Rock” Johnson har haft en lång och berömmande karriär, från sin början som en professionell brottare i WWE till att bli en av de högsta brutto box-office stjärnorna genom tiderna. Det är inte konstigt att denna Hollywood-älskling och den coolaste pappavinnaren 2019 har samlat en efterföljd av mer än 171 miljoner följare.

6. Ariana Grande – 351 miljoner följare

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Ariana Grande (@arianagrande)

Tidigare Nickelodeon-stjärna vände den internationella popikonen, Ariana Grande har titeln som den mest följda kvinnan på Instagram. Denna fem gånger platininspelningskonstnär använder ofta sin plattform för att reta hennes kommande musikaliska utgivningar och ger hennes fans exklusiv tillgång till bakom kulissernas värld av en global musiksensation.

7. Kim Kardashian – 341 miljoner följare

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Kim Kardashian West (@kimkardashian)

TV-stjärnan, skönhetsmogulen och entreprenören Kim Kardashian West är en av de mest kända kändisfigurerna i vår tid. Oavsett om det delar uppdateringar om en kommande skönhetslinje eller ger en inblick i sysselsättningar för att bli advokat, är Kim känd för att ha delat allt om sitt liv med sina älskande fans.

8. Beyoncé – 291 miljoner följare

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Beyoncé (@beyonce)

Beyoncé, som är en veteran från musikbranschen under de senaste 25 åren, är en av världens mest kända artister och entreprenörer. Hon har sålt över 160 miljoner skivor mellan sin solokarriär och sitt arbete med Destiny’s Child, vilket gör henne till en av de mest sålda musikartisterna genom tiderna. De kallar henne inte drottning B för ingenting!

9. Neymar – 202 miljoner följare

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av ene10ta Érre 🇧🇷 👻 neymarjr (@neymarjr)

Neymar är den tredje futbolstjärnan som gör vår lista. Neymar är världens tredje högst betalda idrottare och utsågs till en av Time Magazines mest inflytelserika i världen 2017. När han inte spelar framåt för Paris Saint-Germain och det brasilianska landslaget publicerar han bilder av sitt liv och reser på sin Instagram.

10. National Geographic – 257 miljoner följare

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av National Geographic (@natgeo)

Grundades 1888, det officiella National Geographic Instagram-kontot bevisar att gamla hundar kan lära sig nya trick. Denna prisbelönta publikation använder sin digitala plattform för att visa upp fotografier i världsklass för deras personal. De delar världen genom National Geographic ögon, det är inte konstigt att de har samlat mer än 131 miljoner följare under åren.

Lägger du märke till en trend? De mest populära Instagram-kontona ägs av kända kändisar och enorma varumärken. Dessa påverkare har förändrat spelet när det gäller kändisar och att bygga ett personligt varumärke.

Så vad krävs för att bygga ett följande? Berömmelse hjälper verkligen, men i slutändan skapar kvalitetsinnehåll över en lång tid är det som kommer att hålla din publik tillbaka för mer. Även om du kanske inte är kändisstatus, betyder det inte att du inte kan lära dig av det bästa för att bygga ditt eget följande.

Leave a Reply

Related Posts