Hur Skickar man DM på Instagram?

Till att börja med, vad är ett DM på Instagram och vad betyder DM på instagram?

DM står för Direct Message på Instagram eller på svenska direktmeddelande, det är en funktion som låter användare skicka privata meddelanden till varandra. Det är ett sätt att kommunicera med andra användare på Instagram utan att det syns för alla följare. DM kan användas för att skicka text, bilder, videor eller dokument till andra användare. Det är också möjligt att starta en gruppchatt med flera användare genom DM.

Instagram Direct är Instagrams privata meddelandefunktion som lanserades december 2013. Detta var ett spännande ögonblick för fotodelningsplattformen, eftersom det var första gången det möjliggjorde privata meddelanden mellan två användare, snarare än enbart öppet via kommentarsfältet på ett inlägg.

För att skicka en DM på Instagram, måste båda användarna följa varandra eller ha en öppen profil. För att skicka ett DM, kan du gå till profilen på den person du vill skicka ett meddelande till och trycka på den blåa ikonen med ett papper och en penn. Alternativt kan du också trycka på den lila ikonen med ett brevlåda i huvudmenyn för att se dina tidigare samtal och skapa nya DM.

Du kan också skicka en DM till en person som inte är en följare, men det kommer vara ett vänförfrågan DM. Det innebär att mottagaren får ett meddelande med din förfrågan och kan välja att acceptera eller avböja det. När de har accepterat, kan ni båda skicka och ta emot DM.

Det finns också andra funktioner som finns tillgängliga i en DM, till exempel kan du skicka en plats, skapa en polls, skicka en kontakt eller en musiklänk. Du kan också skicka en video eller bild som du har tagit direkt via DM. Instagram har också infört en funktion som gör det möjligt för användare att skicka och ta emot DM via webben, vilket gör det enklare att skicka och ta emot DM på en dator eller läsplatta.

DM på Instagram är också ett bra verktyg för att kommunicera med kunder och potentiella kunder. Många företag använder Instagrams DM-funktion för att svara på frågor och hantera kundserviceärenden. Det ger också möjlighet för företag att skicka personliga erbjudanden och kampanjer till sina följare.

Det är också möjligt att automatisera DM på Instagram genom att använda olika verktyg och programvaror. Dessa verktyg gör det möjligt för företag att skicka automatiserade meddelanden till användare som har interagerat med deras inlägg eller profil. Detta kan vara ett bra sätt att bygga relationer med kunder och öka försäljningen.

Det är viktigt att notera att Instagram har regler för automatiserade DM och förbjuder att skicka massmeddelanden eller spam till användare. Det är också viktigt att respektera användarnas integritet och inte skicka ovälkomna eller oönskade meddelanden.

Instagram har också lagt till fler funktioner till DM, som gör det enklare att kommunicera med andra användare.

  • Instagram DM Rooms: En ny funktion som gör det möjligt för användare att skapa gruppchattar med upp till 32 deltagare. Detta är ett bra sätt att samarbeta med vänner eller kollegor och hålla kontakten med flera personer samtidigt.
  • Instagram DM Reactions: En annan ny funktion som gör det möjligt för användare att reagera på ett DM-meddelande med olika ikoner, precis som på inlägg i flödet. Detta gör det enklare att uttrycka känslor eller visa stöd till någon som skickat ett meddelande.
  • Instagram DM Live: En funktion som gör det möjligt för användare att skicka live-videor i en DM. Detta är ett bra sätt att hålla kontakten med vänner och familj eller för att hålla en personlig live-session med kunder eller följare.
  • Instagram DM Shopping: En funktion som gör det möjligt för företag att lägga till produkter till DM och låta användare köpa produkter direkt från DM.

Dessa funktioner gör det enklare att kommunicera och samarbeta med andra användare på Instagram och hjälper till att göra det mer socialt och interaktivt. Det är viktigt att noga läsa igenom Instagrams regler för Direct Message för att undvika att bryta mot dem.

Hur Skickar man DM på Instagram?

Det finns många sätt att skicka DM på Instagram. I den här guiden ger vi dig steg-för-steg-instruktioner om hur du gör.

Hur man skickar en bild, video eller meddelande i DM

Att skicka en chatt, bild eller video via Instagram DM kan vara ett utmärkt sätt att nå människor. Lyckligtvis är detta en enkel process som består av bara några steg.

1. Öppna Instagram och logga in på ditt konto

Det första steget är enkelt. Öppna din Instagram-app och logga in på ditt konto.

2. Klicka på pappersflygknappen i det övre högra hörnet

När du trycker på pappersflygikonen i högra hörnet eller sveper åt vänster kommer du till skärmen från vilken du skickar din DM. Om du har befintliga konversationer (eller om du någonsin har skickat ett DM tidigare) visas de på den här skärmen.

3. Klicka på plustecknet i det övre högra hörnet

För att skicka ett nytt meddelande, tryck på plustecknet i det övre högra hörnet. Detta leder dig till skärmen där du väljer den person (eller personer) som du vill skicka meddelandet till.

4. Välj din mottagare

Instagram tar upp en lista med föreslagna konton som du kanske vill skicka ditt direktmeddelande till. Om du inte ser din avsedda mottagare använder du sökfältet högst upp på skärmen för att hitta dem genom att söka efter antingen deras användarnamn eller fullständiga namn. När du har valt din mottagare klickar du på “Nästa” i det övre högra hörnet.

5. Så här skickar du ett skriftligt meddelande

Om du vill skicka en chatt skriver du meddelandet och klickar på skicka.

För att ta en ny bild eller video att skicka klickar du på kameraknappen till vänster om chatten. Om du har lagt ut en Instagram-berättelse tidigare bör den här skärmen se bekant ut! Du kan ta en bild eller en video som vanligt eller utnyttja några av Instagrams roliga funktioner som Boomerangs, filter och mer.

När du tagit din bild har du några alternativ för hur den kommer att se ut för din mottagare.

Skicka ett inlägg från ditt Instagram-flöde i DM

Om du ser ett inlägg på Instagram som du gärna vill dela med en vän kan du göra det! Den ursprungliga publiceraren kommer inte veta att du skickade deras Instagram-inlägg, och meddelandena kommer inte heller att visas i Instagram-flödet, sökningen eller din profil.

Tänk dock på att om kontot som har delat inlägget  har en privat Instagram-profil kommer din mottagare inte att kunna se inlägget såvida de inte följer kontot som publicerade det. Om publiceraren av inlägget har en offentlig Instagram-profil är det fritt fram.

Klicka på pappersflygplanssymbolen under bilden du vill dela.

När du klickar på denna ikon under den bild du vill dela, kommer Instagram att ta fram en lista över dina befintliga konversationer. Om du inte ser dina avsedda mottagare använder du bara sökfältet för att hitta deras konto och välja deras Instagramnamn från listan.

När du har valt din mottagare kan du välja att skriva ett meddelande som skickas tillsammans med inlägget. Överväg att inkludera ett meddelande som ger mer kontext till inlägget och förklara varför du skickar det.

Leave a Reply

Related Posts