Hur Skickar man DM på Instagram?

Hur Skickar man DM på Instagram?

Till att börja med, vad är ett DM på Instagram?

DM står för “Direct message”, eller på svenska direktmeddelande. Detta är ett meddelande via Instagrams meddelandefunktion som skickas privat mellan en eller flera användare.

Instagram Direct är Instagrams privata meddelandefunktion som lanserades december 2013. Detta var ett spännande ögonblick för fotodelningsplattformen, eftersom det var första gången det möjliggjorde privata meddelanden mellan två användare, snarare än enbart öppet via kommentarsfältet på ett inlägg.

Så skickar man DM på Instagram

Det finns många sätt att skicka DM på Instagram. I den här guiden ger vi dig steg-för-steg-instruktioner om hur du gör.

Hur man skickar en bild, video eller meddelande i DM

Att skicka en chatt, bild eller video via Instagram DM kan vara ett utmärkt sätt att nå människor. Lyckligtvis är detta en enkel process som består av bara några steg.

1. Öppna Instagram och logga in på ditt konto

Det första steget är enkelt. Öppna din Instagram-app och logga in på ditt konto.

2. Klicka på pappersflygknappen i det övre högra hörnet

När du trycker på pappersflygikonen i högra hörnet eller sveper åt vänster kommer du till skärmen från vilken du skickar din DM. Om du har befintliga konversationer (eller om du någonsin har skickat ett DM tidigare) visas de på den här skärmen.

3. Klicka på plustecknet i det övre högra hörnet

För att skicka ett nytt meddelande, tryck på plustecknet i det övre högra hörnet. Detta leder dig till skärmen där du väljer den person (eller personer) som du vill skicka meddelandet till.

4. Välj din mottagare

Instagram tar upp en lista med föreslagna konton som du kanske vill skicka ditt direktmeddelande till. Om du inte ser din avsedda mottagare använder du sökfältet högst upp på skärmen för att hitta dem genom att söka efter antingen deras användarnamn eller fullständiga namn. När du har valt din mottagare klickar du på “Nästa” i det övre högra hörnet.

5. Så här skickar du ett skriftligt meddelande

Om du vill skicka en chatt skriver du meddelandet och klickar på skicka.

För att ta en ny bild eller video att skicka klickar du på kameraknappen till vänster om chatten. Om du har lagt ut en Instagram-berättelse tidigare bör den här skärmen se bekant ut! Du kan ta en bild eller en video som vanligt eller utnyttja några av Instagrams roliga funktioner som Boomerangs, filter och mer.

När du tagit din bild har du några alternativ för hur den kommer att se ut för din mottagare.

Skicka ett inlägg från ditt Instagram-flöde i DM

Om du ser ett inlägg på Instagram som du gärna vill dela med en vän kan du göra det! Den ursprungliga publiceraren kommer inte veta att du skickade deras Instagram-inlägg, och meddelandena kommer inte heller att visas i Instagram-flödet, sökningen eller din profil.

Tänk dock på att om kontot som har delat inlägget  har en privat Instagram-profil kommer din mottagare inte att kunna se inlägget såvida de inte följer kontot som publicerade det. Om publiceraren av inlägget har en offentlig Instagram-profil är det fritt fram.

Klicka på pappersflygplanssymbolen under bilden du vill dela.

När du klickar på denna ikon under den bild du vill dela, kommer Instagram att ta fram en lista över dina befintliga konversationer. Om du inte ser dina avsedda mottagare använder du bara sökfältet för att hitta deras konto och välja deras Instagramnamn från listan.

När du har valt din mottagare kan du välja att skriva ett meddelande som skickas tillsammans med inlägget. Överväg att inkludera ett meddelande som ger mer kontext till inlägget och förklara varför du skickar det.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts