Kan Man ta Bort DM (Direktmeddelanden) på Instagram?

Kan Man ta Bort DM (Direktmeddelanden) på Instagram?

Ibland kan du skicka något av misstag som du inte skulle skicka. Detta kan hända i text på Instagram och alla andra platser där du kan kommunicera med människor. Naturligtvis kan det vara stressande om du skickar något till någon som du inte tänkte göra om du kort därefter ångrar att skicka det. Du kanske har sagt fel saker, kanske du befinner dig i problem eller kanske i en besvärlig situation.

Och ibland kan det hända att vissa människor skickar meddelanden som du inte har något intresse av att få på Instagram. Det kan vara direktmeddelanden från spammare och andra konton som du inte vill höra från. Det kan också vara så att några av dina kamrater har skickat dig något, men nu vill du radera direktmeddelanden på Instagram av någon anledning.

Det finns två “sätt” att ta bort direktmeddelanden på Instagram, men det finns också några andra sätt att ta bort direktmeddelanden på Instagram. Den första är att ta bort direktmeddelanden på Instagram och den andra metoden är att skicka Instagram-direktmeddelanden. Med andra ord, meddelanden som går till och från dig.

I den här artikeln ska jag gå igenom dem alla.

Kan du radera direktmeddelanden på Instagram?

Det korta svaret: JA. och så gör du det.

Hur du tar bort direktmeddelanden från Instagram som du har skickat till någon

Om du vill ta bort direktmeddelanden från Instagram som du har skickat till någon, finns det ett “huvudsakligt” sätt att göra det. Den här metoden gör att du kan ta bort enskilda meddelanden som du har skickat en efter en. Du kan ta bort så många meddelanden du vill med följande metod:

  1. Gå till dina direktmeddelanden på Instagram
  2. Klicka på konversationen där meddelandet du vill ta bort finns
  3. Tryck och håll på meddelandet du har skickat
  4. Du ser då tre alternativ. Kopiera, skicka eller spara.
  5. Tryck på “unsend”

Ditt meddelande har nu försvunnit från mottagarens chatt och din egna.

När du gör detta försvinner meddelandet för både dig och mottagaren, och detta är bra om du någonsin ångrar något du har skrivit och vill ha möjlighet att ta bort det. Observera att även om tar bort det, kan mottagaren ha hunnit läsa det om de var inne i chatten. Men meddelandet försvinner omedelbart, och de kommer inte att veta att du har tagit bort ett meddelande om de inte hann läsa det.

Metod 2 för att ta bort direktmeddelanden på Instagram

Det andra sättet att ta bort direktmeddelanden på Instagram är att gå till din DM-inkorg och hitta konversationshistoriken du vill ta bort.

Dra nu till vänster på konversationen när du är i din DM-inkorg i den konversation som du vill ta bort. Välj nu Radera.

Den här metoden tar bort hela konversationshistoriken och om du ska skicka ett meddelande till samma konto igen kommer konversationen att börja från början. Kom dock ihåg att genom att göra detta kommer du bara att ta bort historiken för dig. Den andra personen kan fortfarande se alla meddelanden som ni har skickat till varandra tidigare.

Kom ihåg att när du använder någon av dessa metoder för att ta bort direktmeddelanden på Instagram finns det inget sätt att få tillbaka dem om du skulle ångra dig.

Metod 3 – för att ta bort direktmeddelanden på Instagram

Om du vill ta bort alla meddelanden i konversationen från båda personers konton kan du göra det, och hur du gör det är genom att blockera den andra personen. När du blockerar dem kommer ingen av er att kunna se direktmeddelandena som du har skickat varandra.

Metod 4 – Radera direktmeddelanden på Instagram

Meddelanden från konton du inte följer hamnar i en annan inkorg i direktmeddelanden som kallas “meddelandeförfrågningar”

Meddelandeförfrågningar finns i direktmeddelanden i det övre högra hörnet i dina direktmeddelanden. Om du har några meddelandeförfrågningar kan du gå till meddelandet och välja mellan “Acceptera”, “Radera” eller “Blockera”. De båda senare alternativen kommer båda att radera meddelandet.

Vad betyder inaktivera meddelanden på Instagram?

När du inaktiverar meddelanden på Instagram så kan andra användare inte skicka direkta meddelanden till dig. Du kan fortfarande se och svara på dina tidigare samtal, men du kommer inte att få nya meddelanden.

Du kan inaktivera dina meddelanden genom att gå till inställningarna i din profil. Under “Kontoinställningar” klickar du på “Sekretess” och sedan “Interaktioner”. Där kan du välja att inaktivera dina meddelanden.

Det finns också en funktion som kallas “Dolda chattar” i Instagram, Denna funktion gör att du kan dölja dina chattar från din inkorg, men fortfarande kunna svara på meddelanden.

Kan man dölja meddelanden på Instagram?

Ja, det går att dölja meddelanden på Instagram. Det finns en funktion som kallas “Dolda chattar”, Denna funktion gör att du kan dölja dina chattar från din inkorg, men fortfarande kunna svara på meddelanden. När en chatt är dold kan du se det i din inkorg genom att svepa neråt från toppen av skärmen, och där kommer du att se ett ikon för dolda chattar. Du kan också söka efter en dold chatt genom att skriva namnet på personen i sökrutan.

För att dölja en chatt, öppna chatten och tryck på menyn (tre prickar) i högra hörnet. Välj sedan “Dölj chatt”. Om du vill visa en dold chatt igen, gå till “Dolda chattar” och tryck på “Visa chatt” bredvid det meddelandet du vill visa.

Observera att när du döljer en chatt så kommer den personen fortfarande kunna skicka meddelanden till dig, men du kommer inte se dem i din inkorg förrän du väljer att visa chatten igen.

Är meddelanden på Instagram privata?

Meddelanden på Instagram är privata och endast synliga för de personer som är en del av konversationen. Du kan skicka privata meddelanden till andra användare på Instagram genom att använda appens direktmeddelanden (DM) funktion. Denna funktion gör det möjligt att skicka text, bilder, videoklipp, GIF:er, och andra filer till enskilda användare eller grupper av användare. Meddelanden är endast synliga för användare som är en del av konversationen och kan inte delas med andra eller publiceras på användarens profil eller i hennes historier.

Leave a Reply

Related Posts