Hur Tar man Bort Chatt på Instagram?

Hur Tar man Bort Chatt på Instagram?

Instagram chatten är även känd som “DM” “Direct Messages” eller på Svenska “Direktmeddelanden”. Detta är en funktion inne i Instagram appen, och det är här man skickar meddelande och chattar med andra användare på Instagram.

Kan du radera direktmeddelanden på Instagram?

Det korta svaret: JA. och så gör du det.

Anledningen till att du är här kanske är att du undrar hur du tar bort direktmeddelanden från Instagram som du har skickat till någon?

Om du vill ta bort direktmeddelanden från Instagram som du har skickat till någon, finns det framförallt ett “huvudsakligt” sätt att göra det. Den här metoden gör att du kan ta bort enskilda meddelanden som du har skickat en efter en. Du kan ta bort så många meddelanden som du vill med följande metod:

  • Gå till dina direktmeddelanden på Instagram
  • Klicka på konversationen där meddelandet du vill ta bort finns
  • Tryck och håll på meddelandet du har skickat
  • Du hittar tre alternativ. Kopiera, radera eller spara.
  • Tryck på radera
  • Ditt meddelande har nu försvunnit från mottagarens chatt och ditt eget.

När du gör detta försvinner meddelandet för både dig och mottagaren, och det är fantastiskt om du någonsin ångrar något du har skrivit och vill ha möjlighet att ta tillbaka det. Observera att även om du inte skickar det, kan de ha läst meddelandet om de var inne i chatten. Men meddelandet försvinner omedelbart, och de vet inte att du har tagit bort ett meddelande om de inte såg det.

För att ta bort direktmeddelanden på Instagram

Det andra sättet att ta bort direktmeddelanden på Instagram är att gå till din DM-inkorg och hitta konversationshistoriken du vill ta bort.

Dra nu åt vänster på konversationen när du är i din DM-inkorg i den konversation som du vill ta bort. Välj nu Radera.

Den här metoden tar bort hela konversationshistoriken, och om du ska meddela dem igen kommer konversationen att börja från början. Kom dock ihåg att genom att göra detta kommer du bara att ta bort historiken för dig. Den andra personen kan fortfarande se alla meddelanden som ni har skickat till varandra tidigare.

Kom ihåg att när du använder någon av dessa metoder för att ta bort direktmeddelanden på Instagram finns det inget sätt att få tillbaka dem.

Ta bort direktmeddelanden på Instagram

Om du vill ta bort alla meddelanden i konversationen från båda personers konton kan du göra det, och det gör du genom att blockera den andra personen. När du blockerar dem kommer ingen av er att kunna se direktmeddelandena som du har skickat varandra.

Ta bort direktmeddelanden på Instagram

Meddelanden från konton du inte följer hamnar i en annan inkorg i direktmeddelanden som kallas “meddelandeförfrågningar”

Meddelandeförfrågningar finns i direktmeddelanden i det övre högra hörnet bland dina direktmeddelanden. Om du har några  meddelandeförfrågningar kan du gå till meddelandet och välja mellan “Acceptera”, “Radera” eller “Blockera”. De båda senare alternativen kommer båda att radera meddelandet.

Leave a Reply

Related Posts