Ultimata Guiden till Instagram Shopping

Instagrammarknadsföring är avgörande för e-handeln.

Att inte använda Instagram för att marknadsföra dina produkter skulle vara som en snickare som beslutar att träsågar inte är så användbart.

Galet!

Särskilt när du tänker på att mer än 500 miljoner Instagram-användare använder plattformen dagligen och 50% av dem följer minst ett företag. .

Dessutom är Instagram helvetet böjd över att gå djupare in i e-handel.

Oavsett om det är de ständiga uppdateringarna av Instagram Shop eller införandet av en kassaknapp, är det tydligt att e-butiker måste hålla sig uppe eller riskera att bli kvar.

Men vad är en Instagram-butik exakt, hur kan det hjälpa dig att växa ditt företag och hur kan du skapa ett?

Läs vidare för att ta reda på det

Vad är en Instagram-butik?

Med en Instagram-butik kan du integrera din produktkatalog med din Instagram-profil. Detta tillåter i sin tur att marknadsföra dina produkter direkt till Instagram-användare via inlägg, berättelser, på fliken Utforska och i en speciell flik Shop i din profil.

Låt oss titta på några exempel på hur Instagram Shops fungerar.

Bilden nedan visar klockmärket MVMT och visar fliken Instagram Shop i aktion. Detta gör att användare som besöker sin profil kan se alla sina produkter utan att lämna Instagram-appen.

Ultimata Guiden till Instagram Shopping

Du kan också tagga Instagram Shop-produkter i dina inlägg på samma sätt som du skulle tagga en vän.

Detta lägger till en liten shoppingvägsikon till din bild.

När användare sedan klickar på fotot kan de se priserna på de presenterade produkterna och knacka på produktetiketterna för att se produktsidorna.

Ultimata Guiden till Instagram Shopping

Du kan märka upp till fem objekt per bild eller tjugo objekt per karusell.

Varje gång du taggar en bild med dina produkter visas det innehållet i ett exklusivt shoppingflöde på din Instagram-affärsprofil.

Du kan till och med marknadsföra dina produkter i Instagram Stories

Bilden nedan visar en användare som tittar på en berättelse, knackar på ett produktklistermärke för att få mer information om produkten och sedan göra ett köp.

Ultimata Guiden till Instagram Shopping

Produktklistermärken är endast tillgängliga för företag i vissa länder. Om du är baserad på en av dessa marknader kan du använda klistermärkena med bilder, videor, höjdpunkter och till och med swip-ups.

Produktsidorna på Instagram Shop innehåller allt som en användare vill veta innan han köper en artikel, inklusive:

 • Produktens namn
 • Produktbilder
 • En produktbeskrivning
 • Priset på produkten
 • En länk för att se produkten på din webbplats
 • Relaterade produkter

3 viktiga fördelar med att ställa in en Instagram-butik

Som nämnts blir Instagram snabbt ett kraftverk för e-handel.

Shari Lott, grundare och VD för barnklädmärket Spearmint Love, sa: “När vi lanserade funktionen [Instagram Shop] upplevde vi en 25 procents ökning av trafiken och en ökning av intäkterna på 8 procent hänförliga till shopping på Instagram.”

Okej, så Instagram-butiker fungerar – men vad ger dem exakt sådan kraft? Här är tre huvudskäl:

1. Det minskar friktionen och underlättar shopping för konsumenterna

Det finns mycket buller online.

Med så många företag som tävlar om uppmärksamhet kan det vara extremt svårt att få kunder att lämna vad de gör på sociala medier och besöka din butik.

Lösningen? Försök inte få dem att komma till dig – ta din butik till dem.

En Instagram-butik tar bort friktion från inköpsprocessen genom att göra det lättare för kunder att bläddra i din katalog, kolla priser eller lära sig mer om en viss produkt.

Dessutom kan de när de är redo att köpa besöka produktsidan på din webbplats med bara ett tryck.

De kan till och med spara produkten för att komma tillbaka till senare genom att trycka på etikettikonen på en produktsida – här är ett exempel från solglasögonmärket Shwood:

Ultimata Guiden till Instagram Shopping

Instagrams nya kassafunktion förbättrar shoppingupplevelsen ytterligare.

Köpare kan trycka på den för att välja mellan olika artiklar, storlekar och färger och sedan fortsätta till betalning – utan att lämna Instagram.

Och efter att de har gjort sin första beställning sparas deras information (namn, e-post, faktureringsinformation och leveransadress) i Facebooks databas, så att du kan skicka meddelanden om bearbetning och leverans.

2. Det låter dig marknadsföra produkter direkt

Instagram har alltid varit en fantastisk plats att ansluta till din målgrupp och fördjupa kundrelationerna.

Emellertid hamstrar Instagram företag genom att bara låta dem ha en lilla länk på sin profil. Än idag kan du inte lägga till klickbara länkar till Instagram-inläggsbeskrivningar.

Detta gjorde det extremt svårt att marknadsföra enskilda produkter.

Om du till exempel har en produkt i ett inlägg måste din uppmaning peka tittarna på länken i din bio – vilket ökar friktionen och massivt skadar din konverteringsfrekvens.

Det blir värre.

Kom ihåg att du bara får en länk i din bio.

Visst kan du uppdatera varje gång du delar ett nytt inlägg, men hur är det med alla dina tidigare inlägg som inte längre har en länk till din butik?

Gå in på Instagram-butiken.

Med en Instagram-butik kan du sömlöst integrera allt ditt Instagram-innehåll med din butik. Det här är fantastiskt – speciellt när 65 procent av toppresultatvarumärken har en produkt av något slag.

Nu kan du väva dina produktkampanjer i dina inlägg och berättelser och undvika irritationen av att nagga dina följare för att “klicka på länken i vår bio!”

Savannah Boysen, marknadschef på Tyme, sa: “Det är ett rent och enkelt sätt att visa din produkt i en livsstil utan att påverka användarupplevelsen.”

Det är lätt att använda också.

Som Instagram förklarar, “När ett företag har en produktkatalog som är ansluten till sitt konto är taggning av en produkt lika enkel som att märka en person i ett inlägg.”

3. Exponera dina produkter för användare med högt köp

När du taggar en produkt i ett inlägg kommer det inlägget att inkluderas i Instagrams nya flik Shopping Explore.

Ultimata Guiden till Instagram Shopping

Genom att öka Instagram-engagemanget genom metoder som att optimera dina hashtags, kan du få dina produkter att visas på fliken Shopping Explore.

Du kommer också att exponera dina produkter för din målmarknad eftersom dessa shoppingposter är personliga och baserade på användarnas intressen och tidigare engagemang.

Detta är fantastiskt eftersom användare som tittar på fliken Shopping Explore tenderar att ha en hög inköpsintensitet.

Med andra ord kommer de sannolikt att köpa.

Tänk på det här sättet: Bortsett från enstaka fönsterhandlare är det rätt att säga att de flesta shoppar till, ja, shoppar.

Detsamma gäller för fliken Shopping Explore.

Dessa användare kan bläddra i bilder på koalabjörnar – men de är inte det. Istället väljer de aktivt att bläddra i Instagram Shop-inlägg. Det här är en möjlighet att locka uppmärksamhet medan de är i “köp” -läge. Stora brownie poäng om du kan få dina produkter på deras önskelista.

Kort sagt, Instagram Shops är ett kraftfullt sätt att öka din försäljning. Så hur kan du starta en Instagram-butik?

Så här startar du en Instagram-butik för din butik

För att starta en Instagram-butik behöver du först en Facebook-butik. Det beror på att Instagram faktiskt drar din produktinformation från Facebook för att skapa din Instagram-butik.

Det finns några rörliga delar som du behöver integrera och det kan ta tid för Instagram att godkänna ditt konto. Men som ni nu vet – det är helt värt besväret.

Så låt oss dyka in.

Det finns två huvudsakliga sätt att skapa en Facebook-butik:

Facebook Shop Alternativ 1: Skapa en fristående Facebook-butik

information till din Facebook-företags sida.

Beroende på vilket land ditt företag är baserat i, kanske du också kan hantera dina beställningar och ta betalningar direkt på Facebook.

Vi rekommenderar inte detta.

För det första är Facebooks e-handelshanterare inte bra och du kommer att sakna många av de fantastiska funktionerna som är vanliga i en dedikerad leverantör av e-handelsplattformar.

För det andra är det troligt att du redan har en webbplats för din butik. Så om du skapar en fristående Facebook-butik, måste du hantera två separata butiker med två uppsättningar beställningar. Detta innebär att spårning av inventering kan bli extremt komplicerat.

Istället rekommenderar vi alternativ två:

Facebook Shop Alternativ 2: Synkronisera din e-handelswebbplats med din Facebook-sida

När du använder en lösning som Shopify kan du helt enkelt synkronisera hela produktkatalogen med Facebook – det betyder att det inte finns något behov att manuellt skapa produktlistor.

Dessutom är spårning av lager automatiskt automatiskt och du kan hantera alla dina Facebook Shop-beställningar från din Shopify-instrumentbräda.

Det håller sakerna enkla och mycket mindre tidskrävande. På så sätt kan du fokusera på viktiga saker som att öka din försäljning.

Av denna anledning visar den här guiden hur du skapar en Instagram-butik som sömlöst integreras med din Shopify-e-handelswebbplats.

Ultimata Guiden till Instagram Shopping

Låter bra?

Kort sagt, för att skapa en Instagram-butik måste du ansluta och synkronisera dessa tre saker:

 • Shopify Store
 • Facebook-sida / butik
 • Instagram affärsprofil

Okej, låt oss dyka in i muttrar och bultar.

Steg för att ställa in din Instagram-butik

Steg 1: Uppfylla behörighetskraven och lägg grunden

Innan du kan starta en Instagram-butik måste du uppfylla alla Instagram-krav.

Till att börja med kan du inte använda en Instagram-butik för att sälja tjänster, endast kvalificerade fysiska varor. Dessutom måste ditt företag följa Instagrams handelspolicy.

Ditt företag måste också vara beläget i ett land med åtkomst till funktionen. Om du vill se en lista över länder med tillgång till funktionen Instagram Shop såväl som länderna som den gradvis rullas ut till besöker du Instagrams Shop-sida här.

Nu måste du se till att du har den senaste versionen av Instagram-appen för att använda funktionen Instagram Shop.

Om du gör det, bör du se de lilla shoppingväskaikonerna på inköpbara inlägg:

Ultimata Guiden till Instagram Shopping

Om du inte ser några Instagram Shop-taggar när du använder appen, gå till enhetens inställningar för att uppdatera appen.

För att starta en Instagram-butik måste du ha en Instagram-profil.

Tack och lov tar det bara en minut att konvertera din Instagram-profil till en affärsprofil. Dessutom får du tillgång till andra affärsverktyg, till exempel Action-knappar, Instagram Insights och Instagram-annonser.

Ultimata Guiden till Instagram Shopping

För att göra detta, gå till Instagram inställningar:

Ultimata Guiden till Instagram Shopping

Du måste också länka din Instagram-affärsprofil till din Facebook-företagsida – för att göra detta måste du vara en admin på Facebook-sidan.

Återigen kan du göra detta i Instagram-inställningarna:

Ultimata Guiden till Instagram Shopping

För mer detaljerade instruktioner om hur du konverterar till en affärsprofil och länkar den till din Facebook-sida, läs guiden: Hur du optimerar din Instagram-profil till Skyrocket Growth.

Okej, allt gjort?

Steg 2: Lägg till din produktkatalog i din Facebook-butik

Kom ihåg att Instagram Shops hämtar produktinformation från Facebook Shops.

Så nu när ditt Instagram-konto är länkat till din Facebook-sida måste du skapa en Facebook-butik och synkronisera din produktkatalog med den.

Detta gör att du också kan marknadsföra dina produkter direkt på Facebook. Här är ett exempel på en Facebook Shop-produktsida från sminkmärket KKW Beauty:

Ultimata Guiden till Instagram Shopping

Om du inte redan har det, måste du först skapa en Shopify-butik och lägga till några produkter i den.

För att ansluta din Shopify-butik till din Facebook-sida klickar du sedan på plusikonen bredvid “Sales Channel” i vänster sidofält i Shopify-instrumentpanelen.

Ultimata Guiden till Instagram Shopping

När dina konton är anslutna måste du lägga till din produktkatalog på Facebook.

För att göra detta, gå till produktansvarig i Shopify-instrumentpanelen, välj dina produkter, klicka på “Gör produkter tillgängliga” i rullgardinsmenyn och välj Facebook.

Ultimata Guiden till Instagram Shopping

Steg 3: Ställ in Instagram Sales Channel

Därefter måste du ställa in Instagram som en försäljningskanal i Shopify-instrumentpanelen på samma sätt.

Återigen, klicka bara på plusikonen för att lägga till en försäljningskanal, lägg sedan till Instagram:

Ultimata Guiden till Instagram Shopping

Steg 4: Vänta tills ditt konto godkänns

Okej, just nu bör du ha:

 • Konverterade din Instagram-profil till en affärsprofil.
 • Länkte din Instagram-affärsprofil till din Facebook-företags sida.
 • Kopplade din Shopify-butik till din Facebook-sida.
 • Skapade en Facebook-butik och synkroniserade dina produkter med den.
 • Kopplade din Shopify-butik till ditt Instagram-konto.

Helt klar? Fantastiskt – det är allt nedför härifrån!

Nu när du har en Facebook-butik länkad till din Instagram-profil kommer Instagram automatiskt att granska ditt konto innan du tillåter dig att skapa en Instagram-butik.

Sitt dig fast.

Granskningsprocessen kan ta några dagar och Instagram konstaterar att processen kan ta längre tid.

När ditt konto har godkänts kommer Instagram att visa dig ett meddelande:

Ultimata Guiden till Instagram Shopping

Steg 5: Bekräfta vilken Facebook-butik du vill lägga till på Instagram

När du har fått godkännandemeddelandet behöver du bara bekräfta vilken Facebook-butik du vill ansluta till din Instagram-profil.

För att göra detta, tryck på “Komma igång” i meddelandet eller gå till Instagrams affärsinställningar och tryck på “Shopping.”

Ultimata Guiden till Instagram Shopping

Välj sedan den Facebook-butik du vill använda med din Instagram-profil.

Nu synkroniseras alla dina produkter över Instagram, din Facebook-butik och din Shopify-butik.

Grattis, du har nu en Instagram-butik!

Steg 6: Tagga dina produkter i dina Instagram-inlägg och berättelser

Nu när du är klar kan du börja märka dina produkter i inlägg och Instagram-berättelser.

Även om det var lite labyrint att komma hit, kunde den här delen inte vara enklare.

När du skapar ett Instagram-inlägg kan du nu tagga dina produkter på samma sätt som du vanligtvis taggar personer:

Ultimata Guiden till Instagram Shopping

Sedan kommer dina inlägg att inkludera shoppingväskaikonen och shoppingtaggar för de produkter som finns i dina inlägg. Här är ett exempel från klädmärke Finisterre:

Ultimata Guiden till Instagram Shopping

Som påminnelse gör det möjligt för Instagram att tagga upp till fem produkter per bild eller upp till 20 produkter per post med flera bilder.

Det är också värt att notera att du måste skapa minst ett Instagram Shop-inlägg för att aktivera fliken “Shop” på din affärsprofil:

Ultimata Guiden till Instagram Shopping

Hur man marknadsför din butik på Instagram

En Instagram-butik kommer inte att göra någonting på egen hand. Du måste placera den framför en relevant publik för att göra människor medvetna om dina produkter. Här är några tips:

1. Använd Hashtags för att få exponering

Vad gäller vanliga inlägg är Instagram hashtags en effektiv strategi för att öka upptäckbarheten för ditt innehåll.

För att inte nämna, de kan hjälpa dig att visas på fliken Sök & utforska, som har en exklusiv “Shop” -sektion och används av mer än hälften av Instagrammers varje månad.

Dessutom, om en grupp köpare beslutar att följa dina hashtags får du en gratis marknadsföringskanal som du kan använda när som helst för att nå ut till den publiken.

Eiger Adventure, till exempel, fångar intresset för människor genom att använda nisch hashtags i sina shoppingposter.

Ultimata Guiden till Instagram Shopping

2. Utnyttja funktionen klistermärke i Instagram-berättelser

Om du vill märka produkter i Instagram-berättelser använder du bara “Produkt” -klistermärket. Med appen kan du välja mellan fyra olika klistermärkestilar: ett klistermärke med produktnamnet i grått eller regnbåge, genomskinlig text och en shoppingväskaikon (den mest populära stilen). Du kan till och med redigera klistermärkets färg och text.

Dessutom kan du märka produkter i både nya och befintliga inlägg.

Så för att få ut mesta möjliga av din Instagram-butik är det värt att granska dina tidigare inlägg och märka produkter där så är lämpligt.

Tyvärr kan du inte redigera berättelser som har publicerats. Så om du glömmer att lägga till ett produktklistermärke måste du ta bort berättelsen och publicera den igen.

3. Kör Instagram Shopping-annonser

Instagram har också introducerat möjligheten att köra organiska shoppingposter som annonser.

Personer som trycker på dessa annonser kommer att tas till en artikelbeskrivningssida på Instagram och kan fortsätta att köpa från din mobilbutik.

Om du vill skapa en Instagram Shopping-annons öppnar du din Facebook Ads Manager och följer dessa steg:

 • Klicka på “+ Skapa” och välj ett mål från “räckvidd, varumärkesmedvetenhet, länkklick, post engagemang eller konverteringar.”
 • Välj den målgrupp du vill rikta in dig på. (här är en detaljerad guide till målgruppsinriktning)
 • Välj “Redigera placeringar” och välj “Instagram-flöde” som den enda platsen där du vill visa dina annonser.
 • Under anpassning av annonsuppsättningar väljer du “Använd befintligt inlägg.”
 • Välj det Shopping-innehåll som du vill köra som annons.
 • Fyll i informationen för din annons och klicka på “Fortsätt.”

Pro tip: Se till att de inlägg du kör som annonser innehåller bilder av hög kvalitet, beskrivande hashtags och exakta taggar. Det gör konsumenterna mer mottagliga för ditt företag.

Sammanfattning: Guide för att ställa in en Instagram-butik

Även om en Instagram-butik kan vara svårt att starta, är ansträngningen väl värt det.

Att integrera din butik med Facebook och Instagram är ett kraftfullt sätt att växa din e-butik.

Kom ihåg att för att starta en Instagram-butik måste du:

 • Konvertera din Instagram-profil till en affärsprofil.
 • Länk din Instagram-affärsprofil till din Facebook-sida.
 • Länka din Shopify-butik till din Facebook-sida.
 • Skapa en Facebook-butik genom att synkronisera dina produkter från din Shopify-butik.
 • Länk din Shopify-butik till ditt Instagram-konto

Vänta på att bli godkänd av Instagram och välj sedan den Facebook-butik du vill använda med ditt Instagram-konto.
Börja sälja på Instagram!

Leave a Reply

Related Posts