Hur du gör din Instagram Story till en Framgång – de Viktigaste Tipsen

Sociala medier marknadsföring är ett av de heta ämnena inom marknadsföring – och Instagram Stories är en särskilt effektiv variant. Men vad måste du tänka på här och hur blir din Instagram-berättelse en framgång? Vi berättar dig i följande artikel.

Sociala nätverk som Facebook och Instagram har påbörjat ett enastående triumferande framsteg under de senaste åren – miljoner människor använder dessa nätverk varje dag, följer sina stjärnor och idoler och ibland tillbringar flera timmar om dagen för att titta på inlägg, dela och kommentera dem. Med så stor räckvidd är naturligtvis sociala nätverk också intressanta för marknadsföring. Förutom den enorma räckvidden erbjuder marknadsföring på sociala medier olika fördelar – och dessa kombineras i Instagram Stories för att bilda en perfekt blandning som kan användas perfekt för marknadsföringsändamål. Men vad är Instagram Stories exakt? Och vad måste du se upp när du gör kampanjer på den här kanalen? Du kan hitta svar på dessa och många andra frågor om Instagram-berättelser i följande artikel.

Vad är Stories om Instagram?

Först och främst bör vi kort klargöra vad Instagram och Instagram Berättelser är. De flesta känner till Instagram, men det ser förmodligen lite annorlunda ut med Instagram Stories.

Instagram är ett socialt nätverk som gör det möjligt att dela foton och videor. Det tillhör Facebook och har över en miljard användare över hela världen – över 15 miljoner människor i tyskspråkiga länder är aktiva på Instagram varje dag (senaste officiella Instagram-användartal, augusti 2017). Plattformen är redan mycket intressant för marknadsföringsändamål på grund av detta antal användare, men med Instagram Stories erbjuder den nu också en tjänst som är nästan perfekt för marknadsföring av sociala medier. För som namnet antyder kan du berätta små historier med Instagram Stories och sätta ditt företag i rätt ljus – men mer om det på ett ögonblick.

Varför är Instagram-berättelser så intressanta för företag?

Instagram är en bra marknadsföringsplattform på grund av dess enorma räckvidd, och en berättelse kan också berättas med några bilder eller videor. Så varför ska du bekanta dig med ämnet om du redan marknadsförar mycket framgångsrikt med ditt vanliga Instagram-konto?

Nåväl, en av orsakerna som talar för Instagram Stories kan hittas omedelbart när du startar appen, eftersom Instagram har integrerat tjänsten mycket tydligt i appen och hela tiden försöker öka sin popularitet. Tydligen ser företaget Stories som en av de framtida draghästarna och förlitar sig allt mer på det, så att det också är värt för Instagram-användare att hoppa på det här tåget som börjat flytta. En annan fördel med berättelser är inläggets händelsekaraktär, eftersom de bara är tillgängliga under 24 timmar och sedan raderas igen. Om du inte vill missa berättelserna måste du logga in varje dag för att ta en titt.

Den direkta och autentiska interaktionen med användarna ges naturligtvis också här, som med det “normala” Instagram, men med berättelser har du ytterligare interaktionsalternativ så att du kan nå intresserade ännu bättre. Effekten av Instagram-berättelser kan också bevisas med fasta siffror, till exempel med resultaten från en användarundersökning som Facebook beställde 2018. Cirka 70 procent av de tillfrågade uppgav att de lär känna nya produkter och tjänster genom företagets berättelser, och cirka 60 procent av de tillfrågade sa att novellerna leder till ökat intresse för varumärket eller företaget. Cirka 45 procent av användarna sa att de besökte företagets webbplats efter att ha sett det i en historia, och cirka en tredjedel av användarna talade med vänner eller bekanta om varumärket eller företaget. Instagram Stories är det ideala verktyget för att generera uppmärksamhet för ett varumärke, en produkt eller ett företag.

Hur ser den perfekta Instagram-storyn ut?

Har vi väckt ditt intresse för Instagram Stories? Då undrar du nog vad du ska tänka på med en sådan Instagram-berättelse. En av de viktigaste punkterna gäller universellt för alla marknadsföringskampanjer: innehållet måste vara rätt. På grund av inläggens korta längd är berättelserna perfekta för att introducera produkter eller ge användarna en titt bakom kulisserna. Se alltid till att innehållet är varierat och framför allt underhållande. Dessutom bör inläggen vara tillgängliga så att användare har en känsla av att du delar en liten, mycket personlig historia med dem. En serie innehållsrelaterade berättelser som publiceras under flera dagar är också väl lämpade för att öka användarnas intresse för innehållet.

Möjligheter för interaktion, till exempel undersökningar eller betygsval, hjälper också till att locka och hålla användarnas uppmärksamhet. Du kan också tillhandahålla variation med hjälp av olika format istället för att dela upp en lång video i små bitar – det senare är mer en olägenhet för de flesta användare. Med ett verifierat konto kan du också integrera länkar i dina berättelser och därmed konvertera ovannämnda intresse för varumärket, som genereras av Instagram Stories, direkt i trafik på ditt företags webbplats.

Men se till att “hålla saker i mått” – 20 små berättelser om dagen kan låta trevligt till en början, men en sådan översvämning av innehåll leder vanligtvis bara till att användare hoppar över inlägg så att de svimlar ineffektivt. Dessutom tycker många användare att en så hög frekvens är irriterande och påträngande. Satsa istället på cirka fem berättelser om dagen. Detsamma gäller längden på inlägget – mindre är ofta mer här också. Begränsa dig till inlägg på högst 60 sekunder, eftersom berättelser som är för långa har samma effekt som för många berättelser.

Finns det några företag som redan använder Instagram Stories framgångsrikt?

Ja, det finns det, och antalet ökar varje dag. Den schweiziska detaljhandelsgiganten Migros förlitar sig främst på varierat innehåll som ibland är lekfullt och ibland mer informativt när det gäller Instagram Stories. Fokus ligger alltid på interaktionen med användaren, oavsett om ett pussel eller gör-det-själv-instruktioner publiceras. Dessutom förlitar mig mig på säsongsreferenser som påsk eller Halloween för att hämta användare.

Den schweiziska turistportalen ”Switzerland Tourism”, som syftar till att främja turism i Schweiz i allmänhet, har också använt Instagram Stories under en längre tid. Berättelserna handlar mest om att presentera resmål i Schweiz på ett autentiskt och underhållande sätt. Fakta spelar en underordnad roll här – de kunde knappast presenteras meningsfullt i så kort format. Istället bör ett helhetsintryck förmedlas, vilket bör väcka användarnas intresse i motsvarande region. Följande är ett utdrag från en Instagram-berättelse från Switzerland Tourism om Montreux-regionen.

Slutsats

Med Instagram Stories har du ett marknadsföringsverktyg till ditt förfogande som kan generera ett enormt intresse för märken, produkter och tjänster med relativt liten ansträngning – förutsatt att det används korrekt. Den direkta interaktionen med användarna gör att du kan presentera dig själv och ditt företag på ett autentiskt sätt. Det skapar också en viss närhet och därmed ett visst grundläggande förtroende, vilket är mycket värdefullt i marknadsföringen. Dessutom har Instagram Stories enorm potentiell räckvidd, som till och med kan ökas igen genom rekommendationer från användare.

Leave a Reply

Related Posts