Hur Sparar man Bilder från Instagram?

Hur Sparar man Bilder från Instagram?

Ibland kanske du ser en bild på Instagram som du vill spara. Detta kan vara en bild i ditt flöde, eller  en bild som du får skickad till dig. Men när det kommer till Instagram är det inte altid helt uppenbart hur man spara en bild från Instagram.

Hur du sparar Instagram-foton
Det finns faktiskt ett antal metoder för att spara ett foto på Instagram, vilket också beror på var du sett bilden.

  • Spara på Instagram-samlingar
  • Skärmdump från din enhet
  • Ladda ner ett foto till din enhet
  • Hur man sparar ett foto taget med Instagram-kamera

Hur du sparar ett foto på Instagram-samlingar (collections)

I Instagram-världen kan du spara foton genom att använda collections funktionen. Detta är ett enkelt verktyg som appen tillhandahåller som få använder till sin fulla potential.

För att spara en bild klickar du helt enkelt på bokmärkesikonen längst ner till höger på bilden. Det är allt!

Att spara ett inlägg skickar inte några aviseringar till det konto som fotot kom från.

För att hitta inlägget, gå till din profil och tryck på de tre horisontella linjerna i det övre hörnet.

Detta kommer att visa en lista med ytterligare alternativ. Klicka på samma bokmärkesikon från tidigare märkt, “Sparad”, för att se alla inlägg du har sparat. På den här skärmen kommer du att märka att bara du kan se alla foton du har sparat.

Om du driver ett Instagram-konto för ett företag är spara foton i samlingar ett effektivt verktyg för att hålla reda på olika inlägg som involverar ditt företag eller dess konkurrenter.

Hur man använder Instagram samlingar

Nu när du har lärt dig hur du sparar ett Instagram-inlägg med samlingar, låt oss ta det ett steg längre.

Öppna dina sparade foton genom att öppna din profil och trycka igen på de tre staplarna uppe till höger. Klicka på bokmärkesikonen med etiketten “Sparad”. Härifrån sveper du till vänster eller trycker på “Samlingar.”

Det är här du har möjlighet att skapa en samling genom att välja “Skapa samling” eller plusikonen i det övre högra hörnet. Skriv in namnet på samlingen och tryck på klar. När du gör det, klicka på “Lägg till i samling” och välj det foto du tidigare sparat. Klicka på “Klar” för att bekräfta.

Nu när samlingen har skapats kan du fortsätta lägga till den när vi visar och sparar inlägg.

När du trycker på bokmärkesikonen när du redan skapat en samling, kommer dina olika samlingar upp och du kan välja var du vill spara den.

Hur du sparar Instagram-foton med skärmdumpar

Skärmdumpar är antagligen det enklaste och vanligaste sättet att spara bilder på Instagram.

Ett enkelt sätt att spara Instagram-bilder är genom att ta en skärmdump. Att ta en skärmdump är snabbt och sparar fotot direkt i telefonens kamerarulle. Men det gör detta på bekostnad av full kvalitet och kan ofta innehålla element på skärmen som du inte nödvändigtvis vill spara. Sättet som du tar en skärmdump på din mobil (eller dator) varierar beroende på vilken typ av dator eller mobil du har. Sök därför på Google “skärmdump + din mobil”.

Hur man sparar Instagram-foton

För att få bilden att hålla högsta kvalité kan nedladdning vara det bästa alternativet.

Det finns ett enkelt sätt att ladda ner foton i dess högkvalitativa form.

Även om du kan använda den här metoden för att ladda ner foton från Instagram, se till att respektera den ursprungliga bilden genom att se till att du har tillåtelse att använda fotot. I vissa fall kan de till och med skicka direkt originalfoto till dig.

Den enklaste metoden är med DownloadGram.

Denna webbplats gör det otroligt snabbt och säkert att ladda ner ett foto från Instagram till en telefon eller skrivbord.

1. Gå in på Instagram-appen för att hitta det foto du vill ladda ner. Längst upp till höger på fotot kommer du att märka tre horisontella prickar. Peka på dessa punkter och välj sedan “Kopiera länk” på den följande menyn.

2. När du har kopierat den här länken växlar du till din webbläsare och besöker DownloadGram.com. Klistra in den kopierade länken i rutan i mitten av sidan och tryck på “Ladda ner” för att börja ladda ner fotot.

3. Detta öppnar en ny flik som bara innehåller bilden. På din telefon trycker du på och håller ned bilden för att visa en meny som visar “Spara bild” och “Kopiera bild” alternativ. Om du väljer att spara bilden på detta sätt läggs den till i enhetens kamerarulle eller galleri.

Hur man sparar ett foto taget med Instagram-kamera

Vad sägs om dina egna bilder? Följ de här stegen om du vill ha en kopia av ett foto du tagit med kameran på Instagram.

1. Gå till din profil och slå de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet.
2. Därifrån, tryck på inställningsalternativet längst ner på menyn.
3. Tryck sedan på alternativet “Konto”.
4. Välj “Originalfoto” och se till att det är på.
Spara.

Instagrams ursprungliga sparfunktion är det bästa sättet att hålla reda på foton. Om du vill ladda ner ett foto för förvaring, använd en säker metod och se till att få tillstånd från den ursprungliga affischen om du tänker dela det.

Hur man sparar en bild i direktmeddelanden

Om du får en bild skickad till dig på Instagram Direct Message, kan du lätt spara den. Allt du behöver göra är att trycka och hålla på bilden tills det kommer upp “spara bild”. Klart!

Leave a Reply

Related Posts