Så Delar du ett Inlägg på Facebook!

Så Delar du ett Inlägg på Facebook!

Det är skillnad på att “posta” ett inlägg på Facebook och att dela ett inlägg. Dessa bör inte blandas ihop. När du postar ett inlägg på Facebook (även kallat dela inlägg på Facebook), så skapar du ett inlägg där du själv delar innehållet, till exempel striver några rader, lägger ut en video eller bild som du tagit..

Men på Facebook finns det även någonting som heter dela ett inlägg på Facebook. Detta innebär helt enkelt att du sprider, delar, ett inlägg som någon annan har lagt ut, och delar det med dina följare och fans. Det är en viktig skillnad här, för att i det ena scenariot skapar du innehållet, i det andra scenariot delar du bara innehållet. Anledningen till att det heter så är helt enkelt för att Facebook har döpt funktionen till “share”, eller på svenska “dela”. Och det finns en speciell knappt för att göra just detta.

I denna artikel ska vi fokusera på hur du delar ett inlägg på Facebok.

Hur du delar ett inlägg på Facebook

Det finns olika fördelar och användningsområden för att dela ett inlägg. Delningar kan tillåta dig att dela någonting som du gillar och tycker är kul med dina vänner/följare, men det kan även hjälpa dig att sprida ett viktigt budskap, till exempel om någon har delat ett inlägg att deras katt har sprungit bort.

Du kan dela innehåll i realtid bara genom att klicka på delningsknappen i ett Facebook-inlägg. Delningsknappen finns precis under ett inlägg på Facebook. Notera dock att den som har delat inlägget måste ha det satt på “allmänt” och därmed delbart. Om inte inställningarna är satta på allmänt på sekretessinställningarna kommer det inte gå att dela inlägget. Detta är viktigt att ha i åtanke. Vi ska gå in på hur man gör innehåll delbart längre fram.

Facebooks delningsfunktion är ett utmärkt sätt att låta folk sprida inlägg, i sin helhet, från den ursprungliga källan, istället för att bara kopiera dem och publicera igen.

Hur tillåter folk att dela ditt inlägg på Facebook på en dator

  • Hitta det inlägg du vill dela och klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet.
  • Klicka på “Redigera inlägg” i den lilla popup-menyn.
  • Klicka på rullgardinsmenyn längst ner i popup-popup-fönstret, bredvid knappen “Spara” för att visa inläggets integritetsinställningar.
  • Från menyn väljer du “Public” och klickar sedan på Spara.

När du delar ett inlägg har du några alternativ:

  • Dela inlägg nu (vänner)
  • Dela…
  • Skicka som meddelande
  • Dela på en väns tidslinje
  • Dela till en sida

Det första, tredje och fjärde alternativet är att dela från ditt personliga konto.

Du kan välja det andra alternativet “Dela …” som i princip innehåller alla dessa alternativ. När du väljer det här alternativet kan du dela det ursprungliga inlägget (eller bara länken som den ursprungliga källan publicerade). Du kan dela den i en grupp, på ett evenemang, på en sida som du hanterar, var som helst. Du kan också lägga till din egen kommentar till inlägget inna du delar det.

Om du ska dela direkt till en Facebooksida väljer du bara det nedre alternativet, “Dela till en sida”. Fönstret som dyker upp frågar dig vilken sida du vill dela innehållet till, och kommer att tillåta dig att lägga till din kommentar och välja om du vill inkludera det ursprungliga inlägget, eller bara dela länken.

Schemalägga en delning

Du har hittat något innehåll du vill dela, men du vill schemalägga det till en specifik tid och dag.

När du hittat ett inlägg du vill dela, kopiera permalänken (högerklicka på tidsstämpeln och välj “Kopiera länkadress”). Klistra in det i statusavsnittet på din sida som om du skulle dela ett nytt blogginlägg som du just skrev.

Detta kommer att dra det ursprungliga inläggets innehåll till det nya inlägget som du skriver. Du kan nu ta bort permalänken från statusrutan, lägga till din kommentar och schemalägga inlägget att gå ut om några timmar, imorgon eller nästa vecka.

Skapa delbart Facebook-innehåll för ditt företag

Ju mer innehåll du delar och desto mer delbart ditt innehåll är, desto fler kommer dina inlägg att nå, vilket innebär att det ökar det totala engagemanget på din sida. Som ett resultat är det viktigt att ha en effektiv delningsstrategi på plats som en del av din marknadsföringsplan för sociala medier för ditt företag! Med det sagt kan det vara extremt effektivt att ha delningar som en del av din marknadsföringsstrategi på Facebook. Det ökar spridningen och hjälper dig att få bättre räckvidd. Helt gratis dessutom!

Leave a Reply

Related Posts