Hur Hittar man Filter på Instagram?

Hur Hittar man Filter på Instagram?

Numera finns det två typer av filter på Instagram. Den första är den “klassiska” och är filter för foton som du publicerar på Instagram. Den andra typen filter är Instagram story filter, och är filter som du applicerar på videos eller foton som du lägger ut på Instagram Stories.

I denna artikel går vi igenom båda och var du hittar respektive filter på Instagram.

Hur hittar man filter för vanliga inlägg?

Instagramfilter för ett vanligt inlägg är enkla att hitta och finns precis när du ska publicera ett inlägg. För att se filtren, gå in på Instagram och ta fram en bild att lägga ut som du normalt gör. Tryck “filter” i hörnet längst ned till vänster. Nu kan du bläddra bland olika filter genom att svepa vänster.

Vad du kommer att se när du har svept längst till höger är en kygghjulssymbol. Klicka på denna. Vad denna avslöjar är att Ala filter som du nyss såg inte är alla sm finns tillgängliga. Nu har du möjlighet att boka av och bocka för de filter som du vill ha direktåtkomst till när du ska publicera ett inlägg.

Enkelt, va?

Hur man hittar filter för Instagram Stories

Om du väljer ett konstnärligt filter på Instagram Stories ger det ditt innehåll en mer tilltalande och attraktivt utseeende.Men att hitta anpassade filter att använda på Instagram Stories kräver lite mer letande. När du klickar på ett foto eller laddar upp ett till Stories finns det 12 Instagram-filter tillgängliga som du kommer se direkt, plus eventuella effekter som du redan har sparat. Men om du har sett på andras Instagram Stories har du säkert noterat att det finns massor av anpassade filter där ute. Men var hittar du dessa och hur använder du dem?

I augusti 2019 öppnade Facebook sin Spark AR-plattform för allmänheten. Detta är en digital studio som gör det möjligt för skapare att bygga sina egna filter för appen.

Eftersom inga tidigare kodningskompetenser krävs är skapandeverktyg i Spark AR byggda för att vara lättillgängliga och användas av alla nivåer av Instagram användare. Och med visuella 3D-effekter och 2D-fotofilter har plattformens bibliotek nu tusentals filter från skapare över hela världen.

Om du gillar ett anpassat filter som någon har skapat, klicka bara på effekttiteln i det övre vänstra hörnet och tryck sedan på “Try It” -knappen. Eller, om du tittar på Instagram-konton som du inte följer på fliken Utforska, och om ett intressant filter dyker upp, kan du också prova det där. När du klickar på knappen “Testa det” blir du uppmanad med alternativen att ta ett foto med filtret nu, spara filtret i effektsmenyn för senare användning, skicka det till en vän eller se mer från skaparen.

Instagram story effekter

Öppna Instagram-kameran och dra åt höger till för att bläddra bland effekter och tryck för att söka i effektgalleriet efter filter som du kan prova. Instagram lägger regelbundet till nya effekter som du kan använda – det finns massor att välja på här. Där ser du också alla anpassade effekter som du har sparat från skaparna.

Spara Instagramfilter

Varför inte spara filter som du gillar när du surfar på Instagram, så att när du är redo att publicera, har du många anpassade alternativ i din filtersamling.

Du kan spara så många Instagram-filter som du vill och följa så många skapare du vill hålla dig uppdaterad om nya filter också.

Läsvärda böcker om Instagram


Instagram For Dummies


Instagram Secrets: The Underground Playbook for Growing Your Following Fast, Driving Massive Traffic & Generating Predictable Profits


INSTAGRAM MARKETING BLUEPRINT 2022: The Best Guide for Beginners

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts