Den Ultimata Guiden för att Börja Med Influencer Marknadsföring

För bara ett decennium eller två sedan kunde du inte ens se tio minuter på en TV-show utan att bli avbruten av en annons.

Då uppkom tjänster som DVR, on-demand-streaming och adblockers, vilket gjorde att du kan få en annonsfri upplevelse när du konsumerar innehåll. Med rätt verktyg försvann annonser.

Och ändå kommer annonserna nu tillbaka i full gång. Bara på ett sätt som vi aldrig sett förut: influencer marketing.

Influencer-marknadsföring – betald marknadsföring av din produkt av personer som är betrodda av din målgrupp – har tagit den digitala marknadsföringsvärlden med storm.

Det är för närvarande ett av de bästa sätten att marknadsföra dina produkter och innehåll på sociala medier och ger en fantastisk avkastning på din annonsinvestering.

Den här artikeln ger dig en bra grund i influencer marknadsföring, så att du kan använda den för att driva trafik och försäljning från sociala medier.

Här är en komplett guide för att hjälpa dig att komma igång med influencer marknadsföring.

Håll dig kompatibel

Även om vissa influencers (och varumärken) kan vara obekväma att avslöja att inlägg är sponsrade så är denna information, är det nödvändigt enligt lag.

Varje gång det betalas för en kampanj mellan en influencer och annonsör, bör detta tydligt anges.

Om du undrar vad som krävs för att följa lagen är det ganska enkelt. För plattformar som Instagram, Facebook eller Twitter räcker det att publicera hashtags som #paid, #ad, #annons, #sponsored eller #brandambassador i början av varje inlägg. Det är också praktiskt att påpeka även den betalda kampanjen i inlägget. Det är inte tillräckligt att använda taggar som #collaboration eller #partner, eller någon annan tagg som kan vara tvetydig och felaktig tolkad. För bloggar anger du tydligt att innehållet betalas för att marknadsföras. När det gäller video, se till att verbalt påpeka förhållandet till annonsören. Reglerna för överensstämmelse skiljer sig åt mellan olika plattformar, och det är värt att ta tid att bekanta sig med dem.

Om du är en influencer är det upp till dig att bli informerad och följa föreskrifter och säkerställa ett hållbart (och lagligt) samarbete med dina partners. Om du arbetar med en influencer ska du se till att de har följer lagen med att uppge sponsrade inlägg.

Välj noggrant din influencer

Ett av de största misstagen med influencer marknadsföring går helt enkelt ut på vilken influencer som är populär just nu och har många följare. Andra ser helt enkelt på den stora bilden – anställer till exempel en skönhetsbloggare för att skapa en skönhetsprodukt.

För att verkligen resonera med din målgrupp måste du se till att meddelandet är ärligt. Med andra ord, skulle påverkaren representera din produkt även om de inte betalades för att göra det? Följare kan lämna om en kampanj inte är uppriktig – ditt märke måste vara i linje med deras tidigare närvaro på sociala medier.

Det viktigaste av allt är att du måste göra en ordentlig undersökning för att ta reda på om deras värderingar är i linje med din. Kunder kommer att associera ditt varumärke med den påverkaren, så det är avgörande att lära sig deras övertygelser, värderingar och attityder för att undvika negativ publicitet senare. Bläddra bara igenom deras flöde och se om det är den person du vill vara ditt varumärkes röst.

Gå längre än Instagram

När de flesta hör termen influencer-marknadsföring tänker dem på Instagram nuförtiden. Med rätta, eftersom 91,5% av de nuvarande aktiva påverkarna väljer Instagram som deras plattform. Det är inte konstigt att så är fallet, eftersom det för närvarande har mer än en miljard aktiva månatliga användare.

Det verkar vara en märkbar förändring av plattformen för influencer digital marknadsföring. Det fick dragkraft genom bloggar, flyttade till YouTube och slutligen till Instagram. Instagram är emellertid inte den enda plattformen för påverkare, och trenderna kan ändras ännu en gång, med någon annan blygenerationsplattform som blir vanlig.

Det främsta skälet till att gå längre än Instagram är priset. I takt med att efterfrågan blir högre ökar Instagram-påverkarna sina avgifter. Vi kan inte ge dig en exakt siffra, men det finns lite forskning som kan ge dig en bra uppskattning.

66% av varumärkena rapporterar att de betalar under $ 250 för en enda befordrad post, medan 27% betalar allt från $ 250 till $ 1000 för en post av en influencer. Beroende på vilken typ av ROI du förväntar dig kan påverkare på Instagram bli ganska kostsamma.

Samtidigt måste du undersöka var din målgrupp tillbringar sin tid, vilket kanske inte alltid är Instagram. Influencern kan ha en mindre följarbas på andra sociala nätverk och debiterar mindre där. Dessutom kan de ha en mer engagerad publik på andra plattformar även om de är mindre i antal.

Mät dina resultat från influencer marknadsföring

Även om det är en riktigt cool sak att ha en influencer som visar din produkt i ett inlägg, måste du veta att det genererar resultat. För 78% av marknadsförarna är att mäta ROI på influencer-marknadsföring en av deras största utmaningar

Även om det inte är så lätt att spåra jämfört med till exempel bannerannonsering, är det definitivt hanterbart att spåra ditt ROI. Du kan mäta framgång genom att nå, engagemang, social känsla och konverteringar.

Räckvidd är en av den mest väsentliga statistiken för att spåra kampanjens framgång, det är helt enkelt hur många som tittade på ditt inlägg. Medan du enkelt kan se det på YouTube, Facebook och Instagram videor, för alla andra typer av inlägg måste du göra en uppskattning. Räckvidd beror till stor del på antalet följare en influencer har.

Engagemang är mer relevant än räckvidd, eftersom det visar hur många människor som interagerar med ett inlägg istället för hur många som bara tittade på det. Ett inlägg kan få många visningar tack vare stora följandetal men får helt enkelt ingen dragkraft eftersom det kanske inte är irrelevant för målgruppen. Du kan spåra engagemang genom likes, kommentarer, favoriter, delningar och omnämnanden.

Det som är svårare att spåra är social känsla. Detta är i huvudsak hur påverkarnas följare känner för ett inlägg. Du kan spåra detta genom kommentarer eller gilla / ogillar förhållanden på plattformar som YouTube.

Slutligen är konverteringar det bästa sättet att mäta din investerares avkastning på marknadsföring. Du kan mäta allt från försäljning, klick, nedladdningar, e-postregistreringar, trafik till din webbplats och mycket mer. Endast genom att mäta konverteringar kan du effektivt se dina kostnader per förvärv.

Du kan spåra konverteringar på många sätt, med UTM-parametrar som en av de mest pålitliga metoderna. Alternativt kan du ställa in en speciell rabattkod för en influencer för att spåra hur många försäljningar du kan få genom en viss kampanj.

Oavsett om du gillar det eller inte, är influencer-marknadsföring här för att stanna. När allt fler märken börjar erkänna värdet av att bygga meningsfulla relationer genom påverkare, kommer marknadsförare för influencer att bli en avgörande marknadsföringsstrategi inom olika branscher. Med hjälp av dessa råd kommer du säkert att göra din nästa influencer-marknadsföringskampanj till en framgång.

Leave a Reply

Related Posts