En Guide till Influencer Marknadsföring 2023

Influencer Marketing är världens snabbast växande marknadsföringsmetod. Nästan 40% av marknadsförarna säger att de nu avsätter en budget för influensermarknadsföring, och 80% rapporterar att influencermarknadsföring påverkar deras affärsmål.

Nu är en miljardindustri och framtiden för onlineannonsering, influencermarknadsföring här för att stanna. Men om du aldrig har använt det förut kanske du har några frågor.

Hur uppnår jag ROI? Var hittar jag påverkare? Hur mycket kostar det? Vart ska jag börja?

På TRIBE har vi arbetat med över 8000 företag i olika storlekar och branscher. Baserat på vår forskning och verkliga erfarenheter har vi satt ihop en guide för att komma igång. Från att hitta rätt verktyg för att utveckla en strategi och mäta din kampanjens avkastning på investeringar, överväga detta som din ultimata guide till influensermarknadsföring.

Vad är Influencer Marketing?
I sina tidiga dagar involverade influencer-marknadsföring vanligtvis varumärken som betalade för godkännandet av en kändisinfluencer – eller som samlade in dussintals influencers med stora följningar. Nu har fler företag flyttat sin influencer-marknadsföringsstrategi från “makro” -påverkande med 100k + -följare, till influencers med mindre följningar, vilket bekräftar alla tecken på att “mikroinflytande” är nästa stora marknadsföringsmöjlighet.

En ‘mikroinflytare’ är någon med 3-100 000 följare på sina sociala konton. De är äkta, passionerade innehållsskapare med små men lojala följare – vardagliga människor som producerar vackert innehåll och engagerar sin publik.

Istället för att betala för godkännandet av en kändispåverkare – eller samla in dussintals influenser med stora följningar – kan marknadsförare nu utnyttja hundratals “mikroinflytande” för att fira sitt märke, autentiskt.

Mikroinflyktare känner sitt innehåll, de känner sin nisch, men viktigast av allt: de känner sin publik. Detta gör rekommendationerna från mikroinflytande inte bara äkta och äkta, utan riktade mot en viss marknad – detta fokus är perfekt för småföretag, onlinebutiker och sidosnurrare som försöker nå en specifik publik.

Hur fungerar Influencer Marketing?
Influencer-marknadsföring kan fungera för företag i alla former och storlekar, oavsett om du är en start-up som vill öka din medvetenhet och följa, eller ett stort varumärke som vill lansera ett nytt sortiment eller driva försäljning av en specifik produkt. Vanligtvis skulle märken närma sig en influencer och betala dem för att skapa innehåll som marknadsför sina produkter. Påverkaren skulle sedan publicera innehållet och dela med sina sociala medier efter – vanligtvis Instagram, Facebook, Twitter, etc.

Traditionellt förhandlas ett pris ut och betalas till en influencer innan innehållet har skapats – vanligtvis baserat på skaparens följande storlek, inte kvaliteten på innehållet. Men plattformar som TRIBE är innehåll först, vilket gör det möjligt för varumärken att kunna se allt föreslaget innehåll från en influencer i förväg. När de väl bestämmer sig för att köpa ett inlägg, kommer de överens om en avgift innan den publiceras av påverkaren på deras sociala mediekanal. Avgifter för påverkande marknadsföringsposter varierar vanligtvis efter följande storlek.

Skapa en influensamarknadsplan
Med 47% av konsumenterna som nu använder Adblock-teknik, är influencer-marknadsföring det överlägset snabbaste och effektivaste sättet att generera premiuminnehåll från kunderna som det är designat för att engagera. En framgångsrik marknadsföringsstrategi för influencer kan snabbt bygga upp varumärkesmedvetenhet och turbotillväxt för ditt företag.

För att komma igång, först ställa dig själv dessa nyckelfrågor …

VARFÖR BÖR DU ANVÄNDA MARKNADSFÖRVALTARE?

I en studie av The Keller Fay Group sa 82% av människorna att de mycket troligt skulle ta rekommendationen från en influencer de följer. Och enligt en storskalig undersökning av Collective Bias föredrar 70% av millennials produkter som stöds av påverkare som inte är kändisar.

Konsumenterna dras till mikroinflytande, eftersom de är relatabla, intressanta och pålitliga – riktiga människor som marknadsför varumärken och produkter som de redan använder och älskar.

Det påvisas att mikroinflytande har högre engagemang än kändisar. Medan stora kändisar kan kasta ett brett nät, finns det en god chans att majoriteten av deras publik inte kommer att vara med i ditt varumärke – de flesta följare är passiva observatörer, snarare än aktiva deltagare i deras innehåll.

Däremot har mikroinflytande engagerade målgrupper som är särskilt intresserade av deras innehåll. En undersökning av Makerly bekräftade att en följd av 3-10 000 är den “söta platsen” för influencer-marknadsföring. Från denna tidpunkt visar engagemangsgraden minska när publikstorleken ökar.

Mikroinflytande målgrupper är mycket engagerade, engagerade och redo att agera efter sina rekommendationer. Denna äkthet och influencer – konsumentförtroende är drivkraften bakom influencer-marknadsföring.

VAD ÄR DITT KAMPANJE?

Ett tydligt kampanjmål är viktigt eftersom det kommunicerar exakt vad du vill ha från dem.

Att planera ut din strategi och tydligt definiera ditt mål är det första steget mot att skapa unikt, engagerande innehåll för ditt varumärke. Det finns oändliga sätt som varumärken kan använda influencer-marknadsföring, det handlar bara om att ta reda på vilken som fungerar för dig.

Tänk på vad du vill uppnå: handlar det om att driva försäljning? Bygga din varumärkesidentitet? Vill du engagera din kärnmarknad eller nå konsumenter som inte känner till din produkt?

En tydlig och kortfattad kort är nyckeln till att ta emot högkvalitativt innehåll. Detta kan vara visuell inspiration genom ditt humörbräde, en länk till en sida, en rabattkod, en bildtext som bygger medvetenhet och engagemang – allt som ger skaparna en tydlig bild av vad du behöver dem att ge. Kolla in denna blogg om hur du skriver en kick-ass brief.

HUR FINNS DU INFLUENCER FÖR DIN KAMPANJ?

Vissa märken väljer att närma sig influenser direkt med hjälp av verktyg som BuzzSumo. Andra märken kan finna det mer tidseffektivt att använda en plattform som TRIBE för att skapa en kort och bjuda påverkare att lämna in sitt innehåll.

Med det senare tillvägagångssättet kan märken titta igenom inlämningarna för att välja och välja de perfekta inlägg och mikroinflytande för sin kampanj – få fantastiskt innehåll i förväg utan att göra några cent.

Hur du hanterar relationer med influencer

Influencers är bra på att använda sina egna kreativa kanaler för att förstärka ett varumärkes meddelande på ett sätt som fungerar för deras följare. När du söker igenom inlämningar är det viktigt att behandla dina skapare med vänlighet och respekt – det är ju ett samarbete!

Du har att göra med befintliga och potentiella kunder, så se till att bygga och vårda dina influencer-relationer genom att ge konstruktiv feedback och svara snabbt.

Om du inte får det innehåll du vill ha, kan den enklaste finjusteringen till din uppsats radikalt förändra innehållet som din kampanj är inspirerande.

Mätning och rapportering av influencer marknadsförings kampanjer

Även om förra året hade en betydande tillväxt inom influencer-marknadsföringssektorn, är de flesta varumärken fortfarande bakom när det gäller att mäta och förstå effektiviteten av influencer-marknadsföring.

I slutet av 2017 sade 76% av marknadsförarna att den största utmanaren för marknadsföring för 2018 skulle vara att bestämma deras ROI för kampanj. I själva verket sa 90% av marknadsförare i studien att de bara använde engagemangsgrader för att mäta framgången för deras influencer-marknadsföringskampanjer.

Utöver engagemangsgraden och kostnaden har ROI-mätningar som muntliga ord, känslor, operationell ROI och spårning av kopplade länkar förändrat hur marknadsförare nu kan bedöma, spåra och analysera framgången för sina kampanjer.

1. Engagemang, räckvidd, etc

Det är ingen hemlighet att räckvidden och engagemanget är två av de vanligaste mätvärdena vid bedömningen av ROI.

Det högsta organiska engagemanget genereras av influencers i 3-10k följarklassen. Kostnad per engagemang, eller CPE, är summan av totalt likes och kommentarer dividerat med den totala kostnaden.

Till skillnad från försäljning eller nedladdningar är gillar och kommentarer bara en indikation på ditt inläggs framgång. Så även om det är bra för benchmarking, inte besatt över CPE.

Mun-till-mun  (word to mouth) är där kraften hos mikroinflytande verkligen ligger – det är mycket kraftfullare när någon du litar på säger “Hur bra är det varumärket!” snarare än att märket själva säger “Hur bra är jag?” I större skala kan varumärken skapa samma nivå av publikens räckvidd som kändisinflyktare genom att använda en mängd mindre påverkare, och därigenom ge flera ord till mun-rekommendationer till mer engagerade målgrupper som sprids som löpeld.

2. Sentiment

Kanske den mest värdefulla ROI kriterien du inte känner till, sentimentet går ett steg utöver engagemang – genom att mäta den specifika feedback och reaktioner som varje påverkares följer har på sitt innehåll.

Detta görs genom att bedöma känslan – antingen positiva eller negativa kommentarer och interaktioner – som lämnas på influencers inlägg av sin publik. Detta kan vara ett otroligt värdefullt värde, vilket gör att varumärken kan vara en fluga på väggen för konsumentsamtal och få en verklig känsla för hur deras produkt uppfattas av deras marknad.

Rapportering efter kampanj

När din influencerkampanj är klar är det viktigt att gå igenom resultaten och utvärdera dess resultat mot den ROI-statistik som är mest relevant för ditt kampanjmål – räckvidd, engagemang, varumärkesinriktning etc.

Kom ihåg att utöver ett inläggs räckvidd och en påverkares engagemangsmetik kan din kampanj också ha påverkat antalet webbplatssessioner genom organiska sökfrågor eller genererat muntlig marknadsföring bland din målgrupp.

Genom att utvärdera denna information och packa upp kampanjens prestanda kan du inte bara etablera och köpa ditt bästa resultat, utan också få en bättre förståelse för hur vissa målgrupper svarar på ditt varumärke eller produkt och får en känsla för vad som kan fungera bättre under din nästa kampanj.

Leave a Reply

Related Posts