En Komplett Guide för Influencer Marknadsföring på Instagram

Marknadsföring på sociala medier används av många företag, och influencer marknadsföring är en gren av just detta.

Det handlar om auktoritet och produktplacering från influencers, vilka är  personer som har gjort anspråk på en expertnivå av kunskap eller socialt inflytande inom sitt område.

Influencer-marknadsföring gör varumärket tillgängligt för respektive målgrupp på ett sådant sätt att det känns mer äkta än traditionell marknadsföring då det innefattar rekommendationer från verkliga människor som anses vara auktoriteter, och som folk ser upp till. Detta är anledningen till att influencer marknadsföring passar Instagram.

När du använder Instagram har du sannolikt stött på flera inlägg från influencers som marknadsför varumärken och produkter. Det är viktigt att först att tänka utifrån ditt företags perspektiv hur ditt varumärke eller ditt företag skulle fungera med Influencer marknadsföring för Instagram. Den här artikeln ger dig vad du behöver göras för att arrangera en framgångsrik influencer marknadsföringskampanj på Instagram.

Influencer-marknadsföring på Instagram

Vid första tanke måste du se till att denna typ av marknadsföringskampanj ger önskvärda resultat.  Eftersom all statistik och praktiska exempel bevisar att influencer marknadsföring är ett effektivt marknadsföringsredskap behöver du bara börja köra det på Instagram och fundera över sätt att optimera det. Glöm inte bort att ett redskap är bara så bra som den som använder det.

Instagram är en av de mest populära sociala medie plattformarna. Många internetanvändare är också på Instagram. Därför ger Instagram en större chans för ditt företag att nå maximalt antal människor.

Engagemang – Instagram är också en engagerande plattform. Det har många interaktioner och många följare också. Det genomsnittliga kundengagemanget är betydligt högre än på många andra plattformar vilket är perfekt för att interagera med din mållgrupp.

Instagram är också en idealisk plattform för att genomföra influencer-marknadsföringskampanjer eftersom Instagram är den plattform som flest influencers föredrar. Det finns många influencers på denna plattform, och de flesta säger att det är den mest effektiva plattformen att engagera med sin målgrupp på.

Nu när du känner till orsakerna att anvädnda influencer marknadsföring på Instagram, låt oss diskutera sätten att hitta rätt influencers. Detta är ett utmanande steg i influencer-marknadsföring, vare sig det är på Instagram eller någon annan social medieplattform. Det är också den största utmaningen med att arbeta med influencers.

För att övervinna denna utmaning är allt du behöver göra att vara tydlig om vad du behöver. Ta reda på de egenskaper du letar efter hos den ideala influencern. Det bör vara i nivå med ditt varumärke och kampanj. Det borde också vara engagerande och kreativt. Baserat på dina kampanjmål bör det vara tillgängligt. När du definierar din perfekta influencer skulle det vara lättare för dig att begränsa de bästa influencersarna som passar ditt varumärke. Du kan identifiera potentiella influencers på följande sätt:

Identifiera fans – Ta reda på influencers som tidigare är ditt varumärkes fans och skapa innehåll angående ditt varumärke. Gör en sökning på en specifik hashtag för att hitta tillämpligt innehåll som folk har skapat om dina produkter. Efter detta kan du identifiera om det finns några influencers som har skapat innehåll om ditt företag.

Till exempel kan klädmärket Gucci göra sökningar med hashtags som #Gucci. Det kan också innehålla namnet på en populär modell eller dylikt som är associerat med ditt företag.

Håll koll på relevanta hashtaggar – Om ditt varumärke ännu inte är etablerat eller dina resultat inte är tillfredsställande kan du göra en sökning av relevanta hashtags. I likhet med föregående metod bör du undersöka resultaten och användarkontot som skapade innehållet som du gillar, om någonting som är relaterat till ditt företag. Om du till exempel vill marknadsföra din nya halsbandskollektion kan du söka på #Halsband eller liknande.

Använd rätt verktyg – Att använda Influencer-marknadsföringsverktyg förenklar dina sökningar ytterligare. Dessa verktyg hjälper dig att få en lista över potentiella influencers baserat på den relevanta kategorin eller nyckelordet. Några exempel på verktyg är BuzzSumo, BuzzWeb, Ninja Outreach, och många fler. Influence.co är ett utmärkt val eftersom det är gratis att använda. Du kan enkelt filtrera resultaten baserat på placering och antal Instagram-följare. Därför kan du enkelt utföra dina sökningar enligt dina kampanjkrav och målgrupp.

Med Buzzweb-verktyget kan du göra sökningar på många influencers, med vilka du kan analysera deras följare och ta reda på vilka influencers som fungerar bäst för dig. Om du inte vill använda något verktyg kan du till och med anlita en influencer-marknadsföringsbyrå, där de noggrant skulle granska dina krav och förväntningar och hjälpa dig att få kontakt med relevanta påverkare i deras nätverk.

När du är klar med att undersöka influencers måste du genomföra din influencer-marknadsföringskampanj baserad på dina strategier och mål för innehållsmarknadsföring. Några av de populära typerna av Instagram-kampanjer är:

Sponsrade inlägg – För sponsrade inlägg måste du betala influencers för att skapa innehåll som är relevant för ditt varumärke. De ska bara innehålla din produkt i sitt innehåll eller nämna en hel historia om din produkt. Den här kampanjtypen är bäst att använda för alla typer av mål.

Tävlingar – Ge bort några gratisprodukter till influencers så att de kan organisera en tävling. Detta är en exceptionell metod för att involvera varje ny publik och få nya följare för att öka varumärkesmedvetenheten. Det kan också bygga en trigger runt varje ny produkt.
Branded Content – Ännu en metod för Instagram-kampanjen är att presentera influencers i ditt märkesinnehåll för att ge ett lite extra tryck på innehållet. Innehållet är det du skapar och publicerar men involverar också influencers. Låt till exempel en influencer skapa innehåll med din produkt eller delta i berättelser. Denna typ av Instagram-kampanj är användbar för att marknadsföra alla nya produkter eller för att nå ut till en bredare publik.
Granskning – Detta är en mycket användbar kampanj. Du kan också låta influencers recensera din produkt så att deras följare kan fatta ett korrekt beslut när de köper från dig. Se till att recensionen är ärlig för kunna vinna publikens förtroende. Detta är en idealisk kampanj för dig som föredrar att öka varumärkesmedvetenheten, få förtroende framför allt för att driva konverteringar.

Ambassadörprogram för ditt varumärke – Du kan till och med försöka konvertera dina influencers till representanter och ambassadörer för ditt varumärke. Erbjud en anpassad rabattkod för varje influencer som de kan tillhandahålla för sin publik. När din influencer driver en konvertering, betala influencers en viss procentandel. Detta är en utmärkt kampanj som kan bidra till att öka varumärkesmedvetenheten och driva konverteringar effektivt. När du väl har fått influencers att genomföra kampanjerna är det inte slutet. Se till att du spårar och mäter dess framsteg och ser vilken typ av resultat som influencers driver. När det finns en anpassad URL eller en unik rabattkod för alla influencers kommer det att göra det lättare att spåra prestandan och resultaten från varje specifik kampanj. Basera analysen av resultaten, ändra och förbättra kampanjerna.

Slutsats

Det är uppenbart att influencermarknadsföring påverkar Instagram-plattformen.

Oavsett om du ger en produkt eller har ett sponsrat inlägg, kan alla märken, antingen stora eller små, ansluta kraften i Influencer-marknadsföring för att få produkterna direkt framför sin publik. Använd influencer-marknadsföring på din Instagram-plattform för att skapa mer försäljning.

Leave a Reply

Related Posts