Facebook Vänförslag – Vad du Bör Veta!

Facebook Vänförslag – Vad du Bör Veta!

Facebooks vänförslag kan producera några osannolika rekommendationer.

Men hur föreslår Facebook vänner?

Vi har alla varit misstänkta mot Facebook ibland. Har du lagt märke till att personer från dina Google Circles dyker upp som Facebook-vänförslag? Även personer utan Facebook-konton får Facebook-vänförslag, och några av dessa “vänner” är länkade till e-postkonton och sociala medier.

Så här föreslår Facebook vänner. Facebook föreslår inte slumpmässigt vänner. Den har en mycket smart algoritm som gör jobbet. Facebook är en kunnig datalagare. Klasskamrater är ett favoritverktyg bland dess unga demografiska, och det är därför som gymnasievänner ofta dyker upp. Du kan skydda din integritet och inte lista någon information om gymnasieskolan på webbplatsen men om till exempel din syster har listat information över gymnasiet kommer Facebooks noggranna algoritm att göra anslutningen att du kanske också går där. Som många av oss har upptäckt är det svårt att dölja något från Facebook.

Vänners vänner

Den mest uppenbara källan till vänförslag är dina nuvarande vänner. Facebook kommer att rekommendera de vänner som du har flest gemensamma vänner med. Det är mer troligt att du kommer att ha ännu mer gemensamma vänner mellan dig. Facebook kan ansluta dig till andra användare via onlineaktiviteter inklusive taggade foton, inlägg, gillningar, kommentarer och chattar.

Hur du stänger av vänförslag på Facebook

  1. För att stänga av vänförslag på Facebook, logga in på ditt Facebook-konto
  2. Klicka på rullgardinspilen i det övre högra hörnet av skärmen.
  3. Klicka på alternativet “Inställningar”.
  4. Klicka på ‘Sekretess’ från vänsterpanelen.
  5. Klicka på “Redigera” i den högra panelen under titeln “Hur människor hittar och kontaktar dig” i fråga om “Vem kan skicka dina vänförfrågningar?”.
  6. Klicka på listrutan och välj “Vänner till vänner”. Detta kommer att stoppa Facebook från att skicka vänförslag.
  7. Klicka på ‘Stäng’. Detta kommer att inaktivera vänförslag på Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts