Stäng av Kommentarer på Facebook – Så Gör Du!

Stäng av Kommentarer på Facebook – Så Gör Du!

Det kan finnas tidpunkter då du vill hindra någon eller alla från att svara eller publicera något på din Facebook-sida. Detta är vanligast i kommentarsfältet på ett inlägg, antingen via en Facebooksida, eller ditt privata konto. Den goda nyheten är att du har full kontroll över vad som kan ses på sidan och vad folk kan göra, vare sig det är din privata profil eller en Facebooksida.

Stäng av kommentarer på din profil

Tyvärr är funktionen för att inaktivera kommentarer på specifika inlägg för närvarande inte tillgänglig. Alla som ingår i sekretessinställningen för ditt inlägg kommer att kunna se, gilla och kommentera ditt inlägg.

Du kan dock använda den anpassade sekretessinställningen för att förhindra att vissa personer kan se ditt inlägg, så att de inte kommer att kunna kommentera på det. Detta är inte samma sak som att stänga av kommentarsfunktionen, men det är en bit på vägen. För att göra detta:

 • Öppna inställningar
 • När du är inloggad, gå till rullgardinsmenyn längst upp till höger på skärmen och välj “Inställningar”.
 • Klicka på “Sekretess”. Därifrån vill du ändra dina integritetsinställningar. Här kan du välja vem som ska se dina inlägg och till och med låta dig granska andra som taggar dig innan de går live på din Facebook-tidslinje / hemsida.
 • Klicka på “Redigera” bredvid vem som kan se dina inlägg. Nu när du vet att du kan begränsa vem som på internet till och med kan komma åt din personliga information är det dags att inaktivera kommentarer på dina Facebook-aktier.
 • Alternativet “Bara mig” innebär att bara du kan se ditt inlägg, som också hänför sig till: bara du kan kommentera. Du kan alltid uppdatera sekretessinställningarna i ett inlägg efter att det har publicerats.
 • Leta reda på det inlägg du vill redigera sekretess för.
 • Peka på de tre vertikala prickarna i det övre högra hörnet av det inlägget
 • Klicka på “Redigera sekretess”
 • Välj mellan “Offentligt”, “Vänner” eller “Vänner utom …”

Stäng av kommentarer på en Facebooksida

Om du vill vara den enda som kan göra inlägg på en Facebooksida kan du följa dessa enkla steg.

1. Först måste du vara på din Facebook-sida. För att komma dit, titta bara på sidofältet till vänster på Facebook-hemsidan. Överst ser du en kategori som heter ‘favoriter’. Hitta namnet på sidan du vill redigera och klicka på den. Vanligtvis kommer din sida att vara i den här kategorin, men du kan också hitta den i ‘sidflödet.’ Hitta den fliken genom att bläddra ner mer.
2. När du har omdirigerats till din sida klickar du på “inställningar” längst upp till höger på skärmen.
3. Den första inställningsfliken på vänster sida kallas ‘allmän’. Se till att klicka på den om du inte redan är där.
4. Det fjärde alternativet nerifrån kallas “besökarinlägg” Klicka på knappen “redigera” till höger om det och det avsnittet kommer att utvidgas.
5. Klicka på den vita cirkeln till vänster om ordet “inaktivera inlägg av andra personer på sidan.” Klicka sedan på “spara ändringar” och då är du redo.

Du kan när som helst gå tillbaka och aktivera den här förmågan för andra människor. Det här är din sida och du har rätt att göra vad du vill med den. Se till att du är bekant med alla inställningar för din sida eftersom du vill kunna konfigurera sidan på ett visst sätt. Alla kontroller är till hands, så du börjar börja spela med dina alternativ.

Hur inaktiverar man kommentarer på Facebook?

Det finns flera sätt att inaktivera kommentarer på Facebook:

 1. För en enskild post eller inlägg: Klicka på rullgardinsmenyn bredvid inlägget, välj “Redigera eller ta bort” och sedan “Inaktivera kommentarer”
 2. För flera inlägg på din egen sida: Gå till din sida, klicka på “Inställningar” och välj “Allmänt”. Under “Kommentarer och meddelanden” välj “Inaktivera kommentarer” och välj “Spara”
 3. För en helt egen sida: Gå till sidinställningar, välj “Allmänt” och sedan “Kommentarer och meddelanden” och välj “Inaktivera kommentarer” och klickar på Spara.

Det är viktigt att notera att efter att du har inaktiverat kommentarer på en post eller inlägg, kommer det inte längre att vara möjligt för andra användare att lägga till kommentarer eller reaktioner.

Hur kan man se alla kommentarer på Facebook?

För att se alla kommentarer på en Facebook-post eller ett inlägg, kan du följa dessa steg:

 1. Gå till det inlägget eller den posten som du vill se kommentarerna på.
 2. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid “Kommentarer” och välj “Visa alla kommentarer”
 3. Scrolla ner för att se alla kommentarerna.
 4. Om det finns fler kommentarer än vad som visas på skärmen, kan du klicka på “Ladda fler kommentarer” för att se fler.

Du kan också se kommentarerna på ett inlägg från din egen sida genom att:

 1. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid inlägget på din sida och välja “Visa inlägget som” och sedan “Sida”
 2. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid “Kommentarer” och välja “Visa alla kommentarer”
 3. Scrolla ner för att se alla kommentarerna.

Det är viktigt att notera att om kommentarerna har tagits bort eller är dolda av en moderator eller Facebook, kommer de inte att visas i listan.

Varför kan jag inte kommentera på Facebook?

Det kan finnas flera orsaker till varför du inte kan kommentera på Facebook. Här är några vanliga orsaker:

 1. Ditt konto är avstängt eller begränsat: Om ditt konto har avstängts eller begränsats av Facebook, kommer du inte att kunna kommentera på någon post eller inlägg.
 2. Inlägget är privat eller endast tillgängligt för vänner: Om det inlägg du försöker kommentera är privat eller endast tillgängligt för vänner, kommer du inte att kunna kommentera det om du inte är en av personens vänner.
 3. Inlägget är blockerat eller rapporterat som olämpligt: Om det inlägg du försöker kommentera har rapporterats som olämpligt eller blockerats av en moderator, kommer det inte att vara möjligt att kommentera det.
 4. Din webbläsare eller enkelhet: Det kan finnas ett problem med din webbläsare eller enkelhet, försök att använda en annan webbläsare eller rensa cache och cookies och försök igen.
 5. Du har fått din kommentarfunktion begränsad: Facebook tillåter ibland användare att ha deras kommentarfunktion begränsad av en moderator, detta kan ske om en användare bryter mot Facebooks policy.

Om du fortfarande har problem med att kommentera efter att ha kontrollerat alla dessa faktorer, kan du kontakta Facebooks kundtjänst för hjälp.

Leave a Reply

Related Posts