Stäng av Kommentarer på Facebook – Så Gör Du!

Stäng av Kommentarer på Facebook – Så Gör Du!

Det kan finnas tidpunkter då du vill hindra någon eller alla från att svara eller publicera något på din Facebook-sida. Detta är vanligast i kommentarsfältet på ett inlägg, antingen via en Facebooksida, eller ditt privata konto. Den goda nyheten är att du har full kontroll över vad som kan ses på sidan och vad folk kan göra, vare sig det är din privata profil eller en Facebooksida.

Stäng av kommentarer på din profil

Tyvärr är funktionen för att inaktivera kommentarer på specifika inlägg för närvarande inte tillgänglig. Alla som ingår i sekretessinställningen för ditt inlägg kommer att kunna se, gilla och kommentera ditt inlägg.

Du kan dock använda den anpassade sekretessinställningen för att förhindra att vissa personer kan se ditt inlägg, så att de inte kommer att kunna kommentera på det. Detta är inte samma sak som att stänga av kommentarsfunktionen, men det är en bit på vägen. För att göra detta:

  • Öppna inställningar
  • När du är inloggad, gå till rullgardinsmenyn längst upp till höger på skärmen och välj “Inställningar”.
  • Klicka på “Sekretess”. Därifrån vill du ändra dina integritetsinställningar. Här kan du välja vem som ska se dina inlägg och till och med låta dig granska andra som taggar dig innan de går live på din Facebook-tidslinje / hemsida.
  • Klicka på “Redigera” bredvid vem som kan se dina inlägg. Nu när du vet att du kan begränsa vem som på internet till och med kan komma åt din personliga information är det dags att inaktivera kommentarer på dina Facebook-aktier.
  • Alternativet “Bara mig” innebär att bara du kan se ditt inlägg, som också hänför sig till: bara du kan kommentera. Du kan alltid uppdatera sekretessinställningarna i ett inlägg efter att det har publicerats.
  • Leta reda på det inlägg du vill redigera sekretess för.
  • Peka på de tre vertikala prickarna i det övre högra hörnet av det inlägget
  • Klicka på “Redigera sekretess”
  • Välj mellan “Offentligt”, “Vänner” eller “Vänner utom …”

Stäng av kommentarer på en Facebooksida

Om du vill vara den enda som kan göra inlägg på en Facebooksida kan du följa dessa enkla steg.

1. Först måste du vara på din Facebook-sida. För att komma dit, titta bara på sidofältet till vänster på Facebook-hemsidan. Överst ser du en kategori som heter ‘favoriter’. Hitta namnet på sidan du vill redigera och klicka på den. Vanligtvis kommer din sida att vara i den här kategorin, men du kan också hitta den i ‘sidflödet.’ Hitta den fliken genom att bläddra ner mer.
2. När du har omdirigerats till din sida klickar du på “inställningar” längst upp till höger på skärmen.
3. Den första inställningsfliken på vänster sida kallas ‘allmän’. Se till att klicka på den om du inte redan är där.
4. Det fjärde alternativet nerifrån kallas “besökarinlägg” Klicka på knappen “redigera” till höger om det och det avsnittet kommer att utvidgas.
5. Klicka på den vita cirkeln till vänster om ordet “inaktivera inlägg av andra personer på sidan.” Klicka sedan på “spara ändringar” och då är du redo.

Du kan när som helst gå tillbaka och aktivera den här förmågan för andra människor. Det här är din sida och du har rätt att göra vad du vill med den. Se till att du är bekant med alla inställningar för din sida eftersom du vill kunna konfigurera sidan på ett visst sätt. Alla kontroller är till hands, så du börjar börja spela med dina alternativ.

Leave a Reply

Related Posts