Hur Många Vänner Kan man ha på Facebook?

Hur Många Vänner Kan man ha på Facebook?

Facebook har alltid varit en plattform fokuserad på personliga relationer. Webbplatsen började ursprungligen som ett sätt för vänner att nätverka med varandra på college.

När webbplatsen startade fanns en gräns på 1 000 vänner för varje enskilt personligt konto. Det är dock ganska osannolikt för någon person att ha 1 000 riktiga vänner. Vetenskapen har funnit att människor bara kan upprätthålla cirka 150 vänskaper vid en tidpunkt, och bara ha cirka 50 nära vänner.

Hur många vänner kan man ha på Facebook?

Facebook har satt en gräns på 5 000 vänner per konto.

Faktum är att Facebook skulle kunna ta bort denna begränsningen när som helst, men de väljer att inte göra det. Under de första dagarna var det en teknisk begränsning. Ju fler vänner och kontakter en individ har, desto mer komplex är algoritmen som måste sortera igenom allt.

Idag har Facebook så mycket bearbetningskraft till sitt förfogande att de skulle kunna undanröja begränsningen helt utan problem. Saken är att du inte skulle kunna engagera dig med så många vänner. Även i dag kan du inte engagera med varje vän du har.

Tänk på din egen Facebook-profil. Hur många vänner har du? Vanligtvis har folk mellan 100 och 500 vänner, beroende på hur aktivt de använder plattformen. Hur många inlägg från olika människor ser du på en dag? Hur många av dessa vänner har du som du aldrig ser innehåll från?

Om Facebook inte alls filtrerade ditt nyhetsflöde, är det troligt att du skulle se någonstans cirka 1 500 inlägg per dag i genomsnitt. Detta är för användare med ett genomsnittligt lågt antal vänner. De som väljer att vara vid gränsen med 5000 vänner kommer att se många, många fler.

Facebooks filtrering minskar numret till någonstans cirka 150 inlägg per dag, eller ännu färre, beroende på ditt eget vänengagemang.

Facebook kommer inte att slappna av algoritmen när du får fler och fler vänner. Det som faktiskt händer är att du bara har fler och fler vänner som du aldrig ser, även om de är aktiva.

Vad EdgeRank är är algoritmen som avgör vem som ser dina inlägg. För en varumärkessida beräknar den en individs relation mellan din sida och dem själva. För individer beräknar det ditt tidigare engagemang och interaktioner med användaren.

Om du sällan interagerar med en vän ser du mindre och mindre av deras innehåll tills du så småningom inte ser något alls. Den här processen kan ta månader eller år av försummelse, eller det kan hända snabbt om du är mycket engagerad med ett gäng andra vänner. Varje ny person som dyker upp i ditt flöde skjuter sannolikt åt sidan någon annan du sällan pratar med.

Att engagera sig med en vän betyder mer än att aktivt prata med dem. När du kommenterar innehållet, eller de kommenterar ditt, ökar det engagemanget. Mer så räknas det dock andra former av interaktion. Om du klickar igenom för att se deras profil, ger det dem en boost. Om du klickar genom en länk som de publicerade, som ett inlägg de gjorde, eller något annat element av mjukt engagemang, ökar det också ditt förhållande till den användaren.

Om du har nått 5 000 vängränsen måste du bestämma vad du vill göra åt det. Du har några alternativ.

Det första alternativet är att helt enkelt inte göra någonting. Du har samlat dina 5 000 vänner, och det är det maximala antalet.

Detta är uppenbarligen inte ett bra alternativ. Du stänger dig för nya potentiella nätverksmöjligheter eller vänskaper.

Ditt andra alternativ är kanske eller kanske inte riktigt. Jag har läst på några få platser, som det här inlägget, att dina gillade sidor räknar totalt med din vän. Om detta är sant kan du gå igenom dina gillade varumärkessidor och ta bort allt du inte längre känner för att följa för att öppna mer utrymme för vänner.

Vänner Vs. följare

Facebook-vänrelationen är intressant i jämförelse med andra sociala nätverk och andra relationer. Där de flesta andra webbplatser följer en riktning, utgör Facebooks vänförfrågningar ryggraden i en ömsesidig relation. Du kan inte vara vänner med någon utan att båda parter samtycker och någon av parterna kan avbryta förhållandet.

Gränser för vänförfrågningar

Du kanske undrar om det finns några gränser för antalet vänförfrågningar du kan skicka på en dag. Svaret är att det inte finns det (nästan). Du kan skicka alla 5 000 vänförfrågningar under en kort tid. Notera dock att det emellertid finns en gräns för antalet väntande, ignorerade vänförfrågningar du kan ha vid en viss tidpunkt.

Facebook anger inte detta nummer uttryckligen någonstans, men personer som gör antaganden och personer som upplever konsekvenserna är överens om att det troligen är 1 000. Det betyder att du kan skicka upp till 1 000 vänförfrågningar på en dag, eller alla tillsammans. Du kan antagligen skicka några fler, eftersom många av dessa människor accepterar innan dagen är slut.

Du kan bara ha 1 000 ignorerade vänförfrågningar i taget innan Facebook vidtar åtgärder. Åtgärden är att blockera din förmåga att skicka vänförfrågningar under antagandet att du är ett botkonto och dina förfrågningar är skräppost. Bots och spam är ett stort problem på sociala medier och i synnerhet på Facebook, så det är rimligt att de arbetaf för att motverka detta.

Naturligtvis är det ganska sällsynt att du har en lista med över 1 000 personer som du vill skicka en vänförfrågan till. I allmänhet, om du försöker bli vän med så många människor, kommer du förmodligen bara att gå ner i medlemslistan för en grupp eller en sökresultatsida och skräppost med dessa inbjudningar. I så fall riktar du dig inte riktigt till de personer du vill vän och så är det skräppost enligt någon definition.

Leave a Reply

Related Posts