Optimera Facebook Annonser -Så Gör du!

Optimera Facebook Annonser -Så Gör du!

Om du har letat efter omfattande information om hur du optimerar Facebook-annonser är du på rätt plats.

Det första steget i att optimera Facebook-annonser är att ställa in dem korrekt. Nästa är att förfina din strategi genom testning och spårning. Facebooks annonsalgoritmer gör huvuddelen av optimeringsarbetet genom det sofistikerade annonsauktionssystemet. Din roll är att placera dina annonskampanjer strategiskt.

Facebook är en av de största onlineannonseringsplattformarna, med flera miljoner företag världen över närvarande på sin plattform.

En annan viktig anledning är att på grund av den ökande mängden användare på Facebook kan den sociala mediejätten samla oöverträffade kvantitativa och kvalitativa konsumentdata som möjliggör hyper-targeting-kapacitet hos Facebook Ads Manager. Om du tänker på de specifika egenskaperna hos din ideala kund är det mycket troligt att du kan leverera en annons till någon som passar just den profilen.

Du behöver inte vara ett företag med flera miljoner dollar för att lyckas annonsera på Facebook. Utan ett erfaret Facebook-annonseringsteam är det dock svårare för mindre varumärken att nå sin annonspotential. Till exempel är ett vanligt misstag som många reklamnybörjare stöter på att öka ett inlägg istället för att skapa en annons.

Boosting är ett snabbt sätt att betala för en bredare räckvidd på ditt befintliga Facebook-inlägg med bara några få klick. Många småföretag är dock inte medvetna om att samma resurser skulle vara bättre att använda en mycket riktad och målmedveten annons i Facebook Ads Manager.

Facebooks algoritmer är utformade för annonsframgång, men ditt varumärke kommer bara att gynna om du vet hur du optimerar dina kampanjer och det kommer att gå långt att söka expertråd.

Optimera dina Facebook-annonser som ett proffs av:

• Förstå nyckeltal
• Välja rätt annonsmål
• Definiera din målgrupp
• Designa och testa dina annonser
• Spåra och optimera dina kampanjer
• Skapa en ominriktningsstrategi
• Låt oss ta en djupare titt på dessa optimeringstaktiker.

Förstå de viktigaste mätvärdena

Att optimera Facebook-annonser innebär att man tar en datadriven metod för att förbättra dina kampanjresultat. Du måste behärska de kritiska mätvärdena för att korrekt bedöma dina annonsresultat och avgöra om ditt annonseringsarbete strävar mot dina stora affärsmål.

Dessa viktiga mätvärden fungerar som riktmärken för att analysera dina kampanjresultat:

1. Omvandlingar

En konvertering är när din målgrupp interagerar med din annons och klickar till dess uppmaning (CTA). Om din önskade åtgärd är ett webbplatsbesök kommer du att räkna om konverteringen om en användare besökte din webbplats på grund av din annons. Omvandlingsfrekvensoptimering är nyckeln för alla delar av din webbplats, men särskilt dina annonser.

2. Frekvens

Frekvens är det uppskattade antalet gånger en enskild användare ser din annons, beräknad genom att dividera antalet visningar efter annonsens räckvidd. Detta hjälper dig att mäta hur effektiv din inriktning är och att undvika att visa en annons för samma person för ofta.

3. Kostnad per klick (CPC) och klickfrekvens (CTR)

CTR är procentandelen användare som klickar på din annons och tar dem till formuläret eller hemsidan som du använder. När din CTR (click through rate) är låg kan det betyda att ett stort antal personer inte är intresserade av dina annonser. CPC berättar om den faktiska kostnaden för ett genomsnittligt klick – de metriska annonsörerna strävar efter att hålla CPS så låg som möjligt.

4. Kostnad per åtgärd (CPA)

CPA, cost per action, tillåter annonsörer att bara betala för specifika åtgärder som tas från Facebook-annonsen. Till exempel är ett appföretag inte intresserat av att känna till kostnaden per klick utan är intresserad av dess kostnad per appinstallation. Facebook erbjuder flexibilitet i CPA-spårning och fakturering.

5. Avkastning på annonsutgifter

Konverteringsvärde är motsvarande intäkter som ditt företag tjänar för varje konvertering. Det är det totala konverteringsvärdet dividerat med dina reklamkostnader. Att ha många annonser som lyckas konvertera återspeglar en hög ROI för ditt varumärke.

Välj rätt annonsmål

Innan du går djupare in i att optimera Facebook-annonser är det viktigt att först förstå Facebooks annonsstruktur. Det första lagret för att skapa annonser är att ställa in kampanjen och välja ditt kampanjmål från en standardlista. Detta mål kommer att avgöra Facebooks optimerade leverans av de annonsuppsättningar du skapar i din kampanj.

• Medvetenhet

Kampanjer under medvetenhetsmålet är främst för nya varumärken eller företag som expanderar till en ny plats. Du skulle välja varumärkesmedvetenhet eller nå som mål om ditt mål är att skapa intresse och göra ditt varumärke bekant för en större publik.

• Hänsyn

Hänsynsmålen är inriktade mot att locka din publik att engagera dig och lära dig mer om ditt varumärke. Till exempel gör leadgenereringsmålet dig att skapa unika Facebook-leadannonser med ett inbyggt lead-capture-formulär.

• Omvandlingar

När din målgrupp redan finns i din leadpool är din önskade åtgärd att konvertera dem till en betalande kund. Konverteringsmålet låter dig välja mellan en webbplats, applikation, Facebook Messenger eller WhatsApp som destination för att spåra konverteringar på din annons.

Definiera din målgrupp

Din kampanj är inställd på ett enda mål men du måste anpassa exakt vem som ser dina annonser.

Var och en av dina kampanjer har ett enda mål, men du måste ange varje målgruppssegment du försöker rikta dig in för att bättre anpassa din kommunikationsstrategi. Så det är en bra idé att spendera tid på att anpassa målgruppen för varje kampanj.

Du kan optimera Facebook-annonser så att flera annonsuppsättningar tillgodoser dina olika målmarknader under ditt kampanjparaply.

För att skapa en Facebook-publik inkluderar du dina idealkunders egenskaper och användare som passar den här profilen blir en del av vem som ser din annons. På samma sätt är det viktigt att lägga till uteslutningsparametrar för att minimera dina annonsutgifter genom att förhindra att publiken överlappar varandra. Om du till exempel riktar in dig mot en viss uppsättning webbplatsbesökare i en annonsuppsättning, se till att utesluta dem i alla andra målgrupper under samma kampanj.

För att optimera ytterligare med hjälp av uteslutningsparametrar finns det allmänna typer av målgrupper som du måste utesluta, t.ex. företagets anställda, arbetssökande och icke-engagerade besökare. Nyckeln till att spara på din annonsbudget är att bedöma alla målgrupper som dina specifika annonser inte kommer att gynna och utesluta dem genom att skapa anpassade målgruppslistor.

Till exempel, i en ny appinstallationskampanj skulle du skapa en anpassad målgrupp för användare som redan har installerat appen och sedan ange detta under målgrupper att utesluta. Du kan optimera varje målgrupp för varje annons du skapar genom att testa flera versioner och granska dina kampanjdata för att se vilka som genererar flest potentiella kunder och försäljningar. Du har möjlighet att spara och märka den här publiken för framtida bruk.

Här är sätten att definiera din målgrupp för Facebook-annonser:

Demografi

Du kan ställa in parametrar för din målgrupps plats, ålder och kön med tanke på Facebooks strikta antidiskrimineringspolicy. Facebook tillhandahåller en panel för att se uppskattade resultat och att göra ändringar under demografi återspeglar ofta betydande förändringar i uppskattningar av annonsräckvidd.

• Detaljerad inriktning

På grund av djupet av personuppgifter på Facebook känner algoritmerna till användarnas intressen och beteenden. Till exempel kan Facebook identifiera sportfans eller husdjursälskare. Alla betrodda Facebook-annonsbyråer skulle rekommendera dig att rikta in dig på en intressegrupp i taget för att hjälpa dig att bedöma dina kampanjresultat bättre.

Anpassade målgrupper

Du kan rikta dig till användare som tidigare har interagerat med ditt varumärke genom att välja anpassade målgrupper. Facebook registrerar detta genom sitt spårningsverktyg, Facebook Pixel. Detta är relevant för ominriktningskampanjer som är fokuserade på din målgrupp som mest sannolikt kommer att konvertera.

  • Designa och testa dina annonser

Varje del av din annons påverkar och även små skillnader i hur du konfigurerar din annons kan påverka dess resultat. Att använda riktade nyckelord i dina rubriker håller ditt innehåll relevant för din publik samtidigt som du bidrar till dina SEO-initiativ för sökmotoroptimering. Optimerade annonser utformas eftertänksamt och testas konsekvent.

• Välj lämpligt format

Du kan välja mellan tillgängliga annonsformat beroende på vad som visar dina produkter eller tjänster bäst. Formaten inkluderar foton, videor, karuseller eller berättelser. Se till att din annons är komplett med en övertygande rubrik och beskrivning. Vi rekommenderar att du alltid inkluderar en CTA-knapp som är anpassad till önskad åtgärd, till exempel “Läs mer” eller “Ladda ner”.

• Planera ditt innehåll

Knappen “Ladda ner” kan användas för en annons som erbjuder en gratis mall eller andra liknande blymagneter. Dina annonser har den bästa chansen att konvertera med välplanerat innehåll. När du väljer din media kan du ladda upp en, välja en stockbild eller använda Facebooks dynamiska kreativa verktyg som anpassar kreativa variationer av dina annonskomponenter.

• Ha strategiska annonsplaceringar

Facebook låter dig välja dina annonsplaceringar i sitt publiknätverk. Tillgängliga placeringar som Facebook-flöde, Instagram Stories och Messenger Inbox beror på ditt mål. Annonsplaceringar kan väljas manuellt eller automatiskt genom ett system som är utformat för att placera dina annonser enligt den lägsta totalkostnaden.

• Använd A / B Split Testing

Även om det dynamiska annonsverktyget automatiserar dina annonsvarianter, ersätter det fortfarande inte A / B-tester som ger exakta jämförelser av dina annonsresultat. Ett A / B-test på Facebook låter dig välja en variabel att testa – bilder, Leveransoptimering, Publik eller Placering – på flera olika annonser. Annonserna visas för ett segment av din målgrupp och systemet levererar en vinnare baserat på faktiska resultatdata. När du har hittat de annonser som fungerar bäst genom A / B-test är det lämpligt att skapa fler annonser som liknar dem.

• Kontrollera annonsbudget och schema

Det är viktigt att kontrollera budgeten och leveransschemat för dina annonsuppsättningar. När du ställer in en daglig eller livstidsbudget har du kontroll över din mediabudgetstildeling. Du får bättre resultat när du visar dina annonser under högsta Facebook-timmar eller specifika timmar baserat på data som samlats in från just dina följare online-aktivitet. Facebook erbjuder kampanjbudgetoptimering för att hjälpa dig att optimera dina annonser.

Spåra och optimera din kampanj

Det enda sättet att mäta den verkliga effekten av dina optimeringsinsatser är att titta på kampanjdata. Ditt team måste ställa in nyckeltal (KPI) baserat på dina mål. Dessa mätvärden som är relevanta för ditt mål fungerar som grund för att veta om din kampanj lyckas.

Din kampanjinformation är central för hur du optimerar Facebook-annonser till din fördel. Det hjälper dig att göra förbättringar som att fördela mer budget till dina bäst presterande annonser och justera annonsschemat för att visa varje annons vid den mest lämpliga tiden.

När det gäller Facebook-leadannonser kan dina data till exempel visa att användare klickar på din länk men inte fortsätter att skicka lead-capture-formuläret. Detta kan vara ett tecken på att dina Facebook-leadannonser har skapats med för många formulärfrågor. Med noggrann spårning av data som denna kan ditt varumärke optimera dina annonskomponenter och övergripande resultat.

Facebook Pixel är det som möjliggör konverteringsspårning på din webbplats och andra annonsdestinationer. Du kan använda Pixel-analysen för att utvärdera din marknadsföringstratt och identifiera möjligheter att förbättra dina omvandlingsfrekvenser.

Utforma en vinnande målinriktningsstrategi

Den obegränsade reklampotentialen tillsammans med den kraftfulla Ads Manager-plattformen gör Facebook till en idealisk plattform för att växa ditt företag.

En strategi som marknadsföringsexperter på Facebook-annonser rekommenderar är annonsinriktning. Det är en specifik optimeringsstrategi som fokuserar på att skräddarsy din inställning för dina Facebook-anpassade målgrupper baserat på var de befinner sig i kundtratten.

Förutom att optimera annonskampanjer prioriterar Facebooks algoritm innehåll av hög kvalitet för att upprätthålla en bra användarupplevelse (UX) på sin plattform.

Leave a Reply

Related Posts