Vilka Har Flest Följare Facebook – Lista Med Mest Populära

Facebook är föregångaren till webbplatser som Twitter och Instagram, så naturligtvis är antalet användare massivt. Dessutom är Facebook den plattform med flest aktiva användare.

På Facbook finns det ett antal användare som har en enorm mängd följare. I denna artikel listar vi de personer på Facebook som har flest följare.

Fotbollstjärnor, musiker, skådespelare och till och med faktiska idrottslag finnes på listan. Vissa av dessa konton kan överraska dig, men många av dem får framgång med den globala faktorn. Ju mer känt ett lag, idrottare eller kändis är globalt, desto fler följare har de. Det finns därför en tydlig korrelation mellan dessa.

Vad vi ska säga är att det finns många falska konton som skapas för att följa kändisar. Vissa av dessa konton är praktiskt taget skräppost men räknas fortfarande i det totala antalet. Facebook har arbetat hårt för att försöka ta bort dessa konton men mer kommer bara att komma. Med det sagt finns det risk att en viss andel av dessa kontons (och alla konton för den delen) består av fake följare, bottar.

Värt att notera är att på grund av att dessa konton hela tiden får fler följare kan det vara svårt att hålla koll på hur många de har. Det är inte helt omöjligt att ordningen ändras om något konto växer mycket mer än andra, tex på grund av en kampanj eller liknande.

Nu ska vi kika närmare på vilka som har flest följare på Facebook.

De 10 mest följda Facebook-kontona


10. YouTube

Tro det eller inte, videoplattformen YouTube är det 10: e mest följda Facebook-kontot. YouTube är trots all en av de tidigaste plattformarna för människor att ladda upp virala videor på Internet. YouTube har totalt 81,5 miljoner följare på Facebook.

9. Rihanna

Som en internationell popstjärna har Rihanna samlat ihpp över 81,9 miljoner följare på Facebook. Hon är verksam inom musik-, mode- och filmindustrin så det är lätt att se varför hon är en så populär kändis.

8. Lionel Messi

Lionel Messi är en fotbollstjärna som är populär världen över. Han har har omkring 87 miljoner följare på Facebook.

7. Eminem

Eminem är ett av de största namnen inom hiphop. Hans livslängd inom musikbranschen tillsammans med populariteten för hans musik har resulterat i över 91,4 miljoner följare på Facebook.

6. Real Madrid CF

Vi hoppar nu in i de idrottslag som tar över Facebook. Real Madrids Facebook-konto har över 92,4 miljoner följare och en del av det kan vara tack vare sin stjärnspelare Cristiano Ronaldo.

5. FC Barcelona

Samtidigt toppar FC Barcelona Real Madrid med över 94,5 miljoner följare vilket kan ha att göra med Lionel Messi, som helt klart är en av de bästa spelarna i professionell fotboll.

4. Coca-Cola

Coca-Cola är en dryck som alla älskar. De älskar det så mycket att de visar det genom att följa dem på Facebook. Coca-Cola har fått hela 99,3 miljoner följare.

3. Vin Diesel

Fast and furious är ett globalt fenomen och är populärt världen över. Så det är förståeligt att en av dess viktigaste stjärnor Vin Diesel. Diesel har otroligt många följare som når över 100 miljoner.

2. Shakira

Shakira är ett annat globalt fenomen som fans på Facebook inte kan få nog av. Hon var en gång den mest följda kändis på Facebook men hennes över 104,5 miljoner följare har toppats.

1. Cristiano Ronaldo

Nummer ett på listan är fotbollsfenomenet Cristiano Ronaldo. Ronaldo är stolt över att vara den bästa av de bästa inom sin sport, därför har han en enormt stor följarbas på Facebook. Han är den mest följda personen på Facebook med över 117 miljoner följare.

Leave a Reply

Related Posts