Så Blockerar du Någon på Facebook!

Så Blockerar du Någon på Facebook!

Det finns olika sätt att “bli av” med vänner på Facebook. Och olika metoder ger olika resultat.

Att blockera någon är mer allvarligt än att ta bort dem som vän dem. När du blockerar någon kommer de inte längre att kunna göra saker som att tagga dig i inlägg eller se inlägg på din tidslinje. Om du är vänner när du blockerar dem kommer det automatiskt att ta bort dem som vän. Med det sagt bör du tänka efter noga innan du gör detta val.

Om du vill blockera någon blir du glad av att höra att det är en relativt enkel process.

Hur man blockerar någon på Facebook

1) Gå till sekretessgenvägar

Längst upp till höger på varje Facebook-sida finns det ett litet frågetecken. Klicka på frågetecknet och välj sekretessgenvägar. Detta tar dig till Facebooks polisområde för trakasserier.

2) Berätta för Facebook vem som stör dig

Under sekretessgenvägar ser du ett alternativ märkt “Hur hindrar jag att någon stör mig?” När du klickar på den länken uppmanar Facebook dig att ange namnet på den person du vill blockera. När du har angett deras namn klickar du på Blockera.

3) Bekräfta att du vill blockera dem

Att blockera någon är ett stort steg, så Facebook kommer att be dig bekräfta ditt val. När du klickar på Blockera första gången tar Facebook upp en lista. Välj den specifika personen listan som du vill blockera och klicka sedan på Blockera igen. Du är klar!

Vad händer när du blockar någon på Facebook?

När du blockerar någon döljs dina gamla inlägg och kommentarer från dem. Vare sig det är på deras tidslinje eller någon annanstans. På samma sätt försvinner deras inlägg, kommentarer, likes osv. Från ditt flöde. Allt mellan dig och den blockerade personen försvinner ur din synvinkel. Men alla dessa saker kommer fortfarande att vara synliga för andra.

Att blockera någon döljer praktiskt din profil för varandra. Du kan inte komma åt deras Facebook-profilsida alls. Så varken du eller den blockerade personen kommer att kunna skapa ett nytt inlägg på varandras tidslinje.

När du blockerar någon på Facebook och om de söker efter din profil på Facebook visas du inte i Facebook-sökresultaten. På samma sätt, om du söker efter den blockerade personen, visas de inte i dina sökresultat.

Ibland kan den blockerade personen visas men om du klickar på profilen kommer det att bli en tom sida.

När du har blockerat någon kommer de inte att se dina Facebook- eller Messenger-stories – även om du inte har blockerat dem på Messenger.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts