Hur Checkar Man In på en Plats på Facebook?

Hur Checkar Man In på en Plats på Facebook?

Vad är exakt Facebook-platser? Detta är en platsbaserad tjänst som låter dig dela dina platser med människor i ditt sociala nätverk.

Den introducerades ursprungligen för iPhone, men kan också användas på andra mobila enheter som Android. Ladda ner Facebook-applikationen till din smartphone för att använda den. Om din smartphone har ett GPS-system och använder platstjänster (och du har dem aktiverade), för att bestämma din plats, kan du checka in.

Om du inte har GPS i telefonen eller om du vill komma åt platser från din dator kan du använda webbplatsen touch.facebook.com. Notera dock att du givetvis behöver åtkomst till internet i alla fall. Platserna var dock verkligen designade med den mobila användaren i åtanke. När allt kommer omkring brukar du inte bära din bärbara dator till filmer, klubbar eller andra arenor, så generellt sett bör du inte ha några problem att bara checka in via appen.

Så varför använda Facebook-platser? Bortsett från nyfikenhetsfaktorn har den andra fördelar. Du kan se vilka av dina vänner som är i närheten. Du kan hålla dig uppdaterad om evenemang -baserat på derars incheckningar. Till exempel, om dina lokala Facebook-vänner ska på en konsert, kan du gå med i dem.

Ha dock i åtanke att när du checker in så vet folk exact var du är – och att du inte hemma. På så sätt är det inte omöjligt att folk kan använda denna funktion till att se när folk är hemma och när de inte är det.

Fortsättningsvis kan Facebook check-in möjliggöra cyberstalking. Facebook har alltid kunna säga var du är, men nu länkar den dig till en specifik plats. Så här gör du:

Hur du checkar in på en plats på Facebook

  • Från din Facebook-applikation klickar du på knappen “Incheckning”.
  • Välj en plats från listan som visas, baserat på senaste incheckningar från dig och dina vänner, nära din nuvarande plats. Du kan också hitta en ny plats eller lägga till din egen genom att söka.
  • Om du vill, säg vad du gör på den här nya platsen eller kolla in andra vänner.
  • Din incheckning visas på dina vänners nyhetsflöden.
  • Det finns flera säkerhets- och sekretessalternativ för att hantera dina incheckningar.

Du kan också anpassa vem som ser dina incheckningar. Välj alternativet “Dölj detta från” på fliken “Anpassad” i ditt kontos “Sekretessinställningar” för att förhindra oönskade tittare, till exempel din chef. Med vänner skickar Facebook dig en förfrågan om någon försöker checka in. Om du accepterar med, kommer den vännen kunna checka in med dig. Haken är dock att ditt godkännande ger incheckning tillstånd till vilken vän när som helst att också checka in om du har godkänt en.

Liksom många funktioner är Facebook Places enklare att komma in på än att komma ur. Om du vill inaktivera det tar det flera steg. Gå först till ditt kontos “Sekretessinställningar”:

  • Klicka på “Anpassa inställningar;” leta efter “Saker jag delar” och välj “Bara mig” för “Platser jag checkar in på.”
  • I samma avsnitt avmarkerar du kryssrutan “Inkludera mig” i rutan “Människor här nu”.
  • Under “Anpassa inställningar”, “Saker som andra delar”, inaktivera alternativet “Vänner kan kolla in mig i platser”.
  • Under “Apps och webbplatser” klickar du på “Redigera dina inställningar.” Under “Information tillgänglig via dina vänner” avmarkerar du “Platser jag checkar in på.”

Leave a Reply

Related Posts