We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “OK, I Agree”, you consent to the use of cookies.

Så Byter du Profilbild på Facebook Utan att det Syns

Så Byter du Profilbild på Facebook Utan att det Syns

Om du någon gång har bytt profilbild har du märkt att denna ändring hamnar högt upp i folks nyhetsflöden vilket innebär att ALLA ser att du bytt profilbild och interagerar med inlägget. Men om du vill byta profilbild utan att någon ser, och utan att de interagerar med din nya profilbild? Är det möjligt?

Som tur är är Facebook i allmänhet ganska bra på att låta dig konfigurera dina integritetsinställningar, men det finns fortfarande några brister.

Ett av de vanligaste “problemen” är bristerna när det kommer till att uppdatera din profilbild utan att meddela någon på din vänlista.

Även om du kan ladda upp foton till Facebook privat, när du ändrar detta foto till din profilbild så publiceras det igen. Varför? Är det många som frågar sig. Många menar att profilbilder är helt annorlunda från vanliga inlägg, och vi håller med. Men trots detta behandlar Facebook profilbilder som helt vanliga inlägg-

Ändå finns det ett par sätt runt detta “problem”. De är inte alltid helt effektiva till 100%, men de fungerar. Förhoppningsvis kommer Facebook förhoppningsvis inom sinom tid implementera ett officiellt sätt att göra detta på, och då kommer vi inte behöva ta detta omvägar för att se till att du kan byta profilbild på Facebook utan att det syns.

Här är sätten.

1.Redigera fort

Detta är det mest uppenbara alternativet, som du säker har tänkt på tidigare. Det är inte den mest effektiva metoden, men om du gör det på rätt sätt kan det fungera väl, och det är trots allt huvudsaken.

Denna metod fungerar speciellt väl så läng du inte har en enorm vänlista.

Du genomför denna metod genom att ladda upp din profilbild och sedan snabbt gå in på din tidslinje och markera meddelandet som privat innan någon annan kan se den. Detta kräver lite snabbhet, som du kan föreställa dig. Ett tips är att inte byta profilbild när du vet att dina vänner är inloggade. För minst risk, bytt profilbild när du vet att minst av dina vänner är inloggade. Desto fler som är inloggade, desto mindre är chansen att lyckas.

Först ska du bara ladda upp din profilbild som normalt genom att navigera till din profil och klicka på din profilbild. Välj ett foto som ska användas som din avatar och beskär den på lämpligt sätt. Klicka på “Spara”. Navigera nu till din tidslinje så snabbt du bara kan. Klicka på den lilla sekretessikonen bredvid tidsstämpeln och välj “barajag” eller “Only Me”. Nu kommer detta meddelande att vara helt osynligt för dina vänner.

Om du var tillräckligt snabb skulle det innebära att ingen han see ditt foto till att börja med.

De kommer att märka att din profilbild ändras, men det är det enda. De kommer inte att se i notiser eller dylikt att din profilbild har ändras, så därför kommer de sannolikt inte att gå och kommentera på den. Dock, med denna metod, om de skulle vilja kan de fortfarande gå till din profil och klicka på bilden för att kommentera den. Men de är mindre benägna att göra det när profilbytet inte har annonserats.

När du markerar meddelandet som ”Only Me” förblir själva bilden fortfarande offentlig. Så om du bara är bekymrad över oönskade likes och kommentarer borde den här metoden vara tillräckligt bra. Om du inte vill att folk ska röra din avatar alls, kan dock nästa metod vara hjälpsam.

Tvärtom så kanske du inte bryr dig om folk ser din profilbildsuppdatering, bara att du inte vill att de ska kommentera på den. Om det är så är det inga problem. Gå bara till din tidslinje, klicka på den nedåtvända pilen i det övre högra hörnet av din profiluppdateringspost och klicka på “Stäng av aviseringar för det här inlägget”.

2: Använd ett privat album

För metod 2 kommer du att göra i princip samma sak som ovan, med ett extra steg. När du laddar upp en ny bild som en profilbild händer två saker. Först görs det en offentlig Facebook-bild. För det andra publiceras ett offentligt meddelande som säger att du har ändrat din profilbild. Alternativ 1 tar hand om det andra resultatet, men inte det första. Det finns ett sätt att avstå från det genom att skapa ett privat album som endast är avsett för profil.

Snabbguide – Byter du Profilbild på Facebook Utan att det Syns

  • Klicka på knappen för uppdateringsinfo för all information du vill uppdatera och tryck på redigera.
  • Klicka på sekretessinställningsknappen bredvid det specifika objektet du ska ändra och ändra sedan inställningen till “Bara mig.”
  • Ange din nya information och spara sedan den. Eftersom du ställer integritetsinställningen till “Only Me” eller “bara mig” kommer ingen att se informationen på deras flöde men kan inte heller se den på din tidslinje.
  • Klicka på Aktivitetsloggknappen längst upp på din tidslinje
  • Klicka på knappen bredvid vilken uppdatering du just har gjort och välj “dölj från tidslinjen”
  • Gå tillbaka till din tidslinje och gå tillbaka till avsnittet om uppdateringsinfo och all ny information du just har uppdaterat och ändra sekretessinställningen tillbaka till dess ursprungliga tillstånd. Eftersom du har gömt uppdateringen på din egen tidslinje visas inte heller uppdateringen i dina vänners tidslinje, men om de mycket specifikt klickar på din sida kommer de att se den uppdaterade informationen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts