Facebook Profilbesök – Kan du Se Besökare?

Facebook Profilbesök – Kan du Se Besökare?

En av de vanligaste frågorna som människor ställer sig om sociala medier är “vem tittade på min Facebook-profil?” Naturligtvis vill vi veta vem som interagerar och vilka som stalkar den under tystnad.

Men tyvärr är faktum att det inte finns något legitimt sätt att se vem som tittar på din Facebook profil.

Det finns dock några sätt som människor hävdar att du kan kolla vem som besökte din Facebook-profil.

Vi vil varna för tredjepartsappar som påstår sig ge dig en lista över personer som tittade på din Facebook-profil är dåliga nyheter. För säkerhet och integritet ska du aldrig ladda ner dessa appar – särskilt om de ber om lösenord eller annan info. De säljer sannolikt de uppgifter du just gav dem tillgång till, till en tredje part, alternativt använder dem för att hacka ditt konto.

Det här är datainsamling, och att tillåta åtkomst eller tillåtelse att visa dina uppgifter delar också dina vänner.

Om detta är en funktion som Facebook ville ha, skulle de bygga in den i appen, på samma sätt som hur LinkedIn tillåter premiummedlemmar att se den här informationen. Så håll dig borta från appar som påstår att de kan spåra denna information och rapportera sådana tjänster till Facebook.

Det finns ett annat populärt “hack” som svävar på Internet och påstår sig visa vem som besökte din Facebook-profil. Metoden innebär att man tittar på koden “Visa sidkälla” och söker efter “InitialChatFriendsList.” Genom att göra detta avslöjar profilnumren, men det finns inget sätt att bekräfta att dessa nummer och konton faktiskt representerar personer som besökte din profil. Och det finns inga hårda data från Facebook för att kontrollera detta mot.

Dessa nummer kan vara personer du redan har kontakt med eller personer du ofta chatta med på Facebook Messenger.

Faktum är att data som härrör från källkodsmetoden ger en lista som är identisk med konversationslistan som du kan hitta i din profils högra sidofält.

Varför låter inte Facebook dig se vem som tittade på din profil?

Det finns inget officiellt sätt att se vem som tittar på din Facebook-profil, och det främsta skälet  är integritet. Det skulle vara en PR-mardröm för Facebook om det fanns ett sätt för icke-vänner att se din sida och för användare att veta om den.

Vi letar alla upp vänner, tidigare vänner, ex och kollegor på Facebook, och vi vill inte att användare ska veta när vi letar upp deras sida. Om detta var möjligt finns det en chans att folk skulle spendera mindre tid på webbplatsen och därmed skada Facebooks intäkter.  Men det finns några Facebook-hemligheter som webbplatsen vill att du ska veta.

Så ser du vem som har sett din profil på Facebook

Facebook har haft en hel del av sekretessfrågor tidigare, men en sak som företaget uttryckligen inte tillåter är att användare kan se vem som tittar på sin profil enligt deras officiella policy.

Facebooks API ger inte utvecklare tillgång till sådan information, och de erbjuder inte heller en funktion eller rapport för detta naturligt på deras webbplats eller mobilapp.

Inte bara finns det inget officiellt inbyggt verktyg för detta, utan det finns inte något säkert eller bekräftat sätt att göra detta heller. Det är ett av många andra “fakta” på Facebook som inte är sanna.

Så som svar på frågan, nej du kan inte se profilbesökare och vem som har besökt din Facebook profil.

Leave a Reply

Related Posts