Facebook Profilbesök – Kan du Se Besökare?

Facebook Profilbesök – Kan du Se Besökare?

En av de vanligaste frågorna som människor ställer sig om sociala medier är “vem tittade på min Facebook-profil?” Naturligtvis vill vi veta vem som interagerar och vilka som stalkar den under tystnad.

Men tyvärr är faktum att det inte finns något legitimt sätt att se vem som tittar på din Facebook profil.

Det finns dock några sätt som människor hävdar att du kan kolla vem som besökte din Facebook-profil.

Vi vil varna för tredjepartsappar som påstår sig ge dig en lista över personer som tittade på din Facebook-profil är dåliga nyheter. För säkerhet och integritet ska du aldrig ladda ner dessa appar – särskilt om de ber om lösenord eller annan info. De säljer sannolikt de uppgifter du just gav dem tillgång till, till en tredje part, alternativt använder dem för att hacka ditt konto.

Det här är datainsamling, och att tillåta åtkomst eller tillåtelse att visa dina uppgifter delar också dina vänner.

Om detta är en funktion som Facebook ville ha, skulle de bygga in den i appen, på samma sätt som hur LinkedIn tillåter premiummedlemmar att se den här informationen. Så håll dig borta från appar som påstår att de kan spåra denna information och rapportera sådana tjänster till Facebook.

Det finns ett annat populärt “hack” som svävar på Internet och påstår sig visa vem som besökte din Facebook-profil. Metoden innebär att man tittar på koden “Visa sidkälla” och söker efter “InitialChatFriendsList.” Genom att göra detta avslöjar profilnumren, men det finns inget sätt att bekräfta att dessa nummer och konton faktiskt representerar personer som besökte din profil. Och det finns inga hårda data från Facebook för att kontrollera detta mot.

Dessa nummer kan vara personer du redan har kontakt med eller personer du ofta chatta med på Facebook Messenger.

Faktum är att data som härrör från källkodsmetoden ger en lista som är identisk med konversationslistan som du kan hitta i din profils högra sidofält.

Varför låter inte Facebook dig se vem som tittade på din profil?

Det finns inget officiellt sätt att se vem som tittar på din Facebook-profil, och det främsta skälet  är integritet. Det skulle vara en PR-mardröm för Facebook om det fanns ett sätt för icke-vänner att se din sida och för användare att veta om den.

Vi letar alla upp vänner, tidigare vänner, ex och kollegor på Facebook, och vi vill inte att användare ska veta när vi letar upp deras sida. Om detta var möjligt finns det en chans att folk skulle spendera mindre tid på webbplatsen och därmed skada Facebooks intäkter.  Men det finns några Facebook-hemligheter som webbplatsen vill att du ska veta.

Så ser du vem som har sett din profil på Facebook

Facebook har haft en hel del av sekretessfrågor tidigare, men en sak som företaget uttryckligen inte tillåter är att användare kan se vem som tittar på sin profil enligt deras officiella policy.

Facebooks API ger inte utvecklare tillgång till sådan information, och de erbjuder inte heller en funktion eller rapport för detta naturligt på deras webbplats eller mobilapp.

Inte bara finns det inget officiellt inbyggt verktyg för detta, utan det finns inte något säkert eller bekräftat sätt att göra detta heller. Det är ett av många andra “fakta” på Facebook som inte är sanna.

Så som svar på frågan, nej du kan inte se profilbesökare och vem som har besökt din Facebook profil.

Hur kan jag se hur andra ser min profil på Facebook?

Det finns flera sätt att se hur andra ser din profil på Facebook. En av dem är att använda “Visa som”-funktionen. Följ dessa steg för att använda den:

 1. Gå till din Facebook-profil.
 2. Klicka på fliken “Vänner” på din profil.
 3. Klicka på “Visa som” och välj vem du vill se din profil som.

Du kan också använda tredjepartsverktyg för att se din profil som någon annan, eller även skapa en annan Facebook-konto och besöka din profil som en annan person. Men det är viktigt att komma ihåg att det inte är okej att skapa falska konton eller använda någon annans information utan deras tillstånd, det är mot Facebooks regler.

Kan man se vem som tittat på händelser Facebook?

Facebook inte ger möjlighet för användare att se vem som har sett deras händelser. Det finns vissa tredjepartsappar och webbplatser som påstår att de kan visa vem som har sett en händelse, men dessa är oftast bluffar och kan innebära en säkerhetsrisk för ditt konto. Dessa tredjepartsappar be om tillgång till ditt konto och det är inte rekommenderat att ge dem det.

Facebook har också sagt att det inte finns någon möjlighet att se vem som har sett en händelse eftersom det skulle innebära en kränkning av användarnas integritet.

Kan man följa någon på Facebook utan att det syns?

Det är möjligt att följa någon på Facebook utan att det syns för den personen, genom att lägga till dem i din lista “Följer” istället för att skicka en vänförfrågan. När du lägger till någon i din lista “Följer” kan du fortfarande se deras inlägg och aktivitet på din flödes-sida, men de kommer inte att få veta att du följer dem.

För att lägga till någon i din lista “Följer”:

 1. Gå till personens profil.
 2. Klicka på knappen “Följ” och välj “Följ Privat” i menyn.

Det är viktigt att notera att det finns vissa begränsningar för den här funktionen. Personer som du lägger till i din lista “Följer” kan fortfarande se att du har besökt deras profil, och om de är dina vänner kan de fortfarande se dina kommentarer och reaktioner på deras inlägg.

Kan man dölja att man är vän med någon på Facebook?

Ja, det är möjligt att dölja att man är vän med någon på Facebook. En möjlighet är att använda listor för att organisera vännerna och dölja viss information från vissa vänner.

Följ dessa steg för att dölja att du är vän med någon på Facebook:

 1. Gå till din profil.
 2. Klicka på “Vänner”
 3. Klicka på “Redigera” bredvid “Vänner” och välj “Lägg till i lista”
 4. Skapa en ny lista och lägg till personen i den.
 5. Gå till “Sekretessinställningar” och välj “Vänner och listor”
 6. Välj den nya listan och ändra inställningar för vem som kan se innehållet du postar eller taggar den personen i.

Det finns också tredjepartsappar som påstår att de kan hjälpa dig att dölja att du är vän med någon på Facebook, men dessa är oftast bluffar och kan innebära en säkerhetsrisk för ditt konto. Dessa tredjepartsappar be om tillgång till ditt konto och det är inte rekommenderat att ge dem det.

Varför har vissa följare på Facebook?

Facebook finns det två sätt att följa någon: genom att skicka en vänförfrågan eller genom att lägga till dem i din lista “Följer”. När du följer någon, kan du se deras inlägg och aktivitet på din flödes-sida, även om ni inte är vänner.

Det finns flera anledningar till varför vissa personer väljer att följa någon på Facebook. Några av de vanligaste är:

 • Intresse: En person kan vara intresserad av att ta del av innehållet som den andra personen delar, som exempelvis nyheter, roliga videor, bilder eller musik.
 • Kändisar: Många kändisar har ett stort antal följare på Facebook eftersom många människor är intresserade av att se vad de gör och vad de har att säga.
 • Vänner: Personer kan också följa sina vänner eller bekanta för att hålla kontakt med dem och se vad de gör.
 • Business: Företag och varumärken kan också ha många följare på Facebook för att marknadsföra sina produkter och tjänster eller för att interagera med kunderna.
 • Nätverkande: Facebook är ett bra verktyg för nätverkande, där personer kan följa olika personer i sin bransch eller med liknande intressen för att bygga relationer eller för att hålla sig uppdaterade om vad som händer inom branschen.

Leave a Reply

Related Posts