Facebook API – Allt du Behöver Veta

Facebook API – Allt du Behöver Veta

Facebook är fortfarande det största sociala nätverket i världen. Genom att utnyttja dess storlek kan nå publik som var tidigare svårtillgänglig. Facebook har mer än 2 miljarder aktiva användare. Företaget grundat av Mark Zuckerberg har blivit en central socia medieplattform för digitala företag över hela världen. Om du äger ett företag måste du fundera över din Facebook-närvaro, åtminstone att överväga om det kan hjälpa dig att uppmärksamma dina produkter eller tjänster.

Om du går ett steg längre kan du utvärdera om du kan använda deras API: er. Alla företag kan få tillgång till en serie kraftfulla API: er.

Graph API är det primära sättet att få data in och ut från Facebook-plattformen. Det är ett HTTP-baserat API som appar kan använda för att programmera fråga data, lägga till nya berättelser, hantera annonser, ladda upp foton och utföra en mängd andra uppgifter.

Det grundläggande

Graph API är uppkallad efter idén om en “social graf” – en representation av informationen på Facebook. Den består av:

  • noder – i princip enskilda objekt, till exempel en användare, ett foto, en sida eller en kommentar
  • kanter – anslutningar mellan en samling av objekt och ett enda objekt, till exempel Foton på en sida eller kommentarer på ett foto
  • fält – data om ett objekt, till exempel en användares födelsedag eller sidans namn

Vanligtvis använder du noder för att få data om ett specifikt objekt, använder kanter för att få samlingar av objekt på ett enda objekt och använder fält för att få data om ett enda objekt eller varje objekt i en samling.

Facebook Lead Ads

Annonser på Facebook är ett av de bästa sätten att locka till sig potentiella kunder online och nå en större publik. De hjälper alla typer av företag att få kontakt med konsumenter som är intresserade av sina produkter och tjänster.

Med Facebook Lead Ads kan användare enkelt registrera sig i ditt företag; en knapp och ett formulär visas i varje meddelande. Det som är bra med det är det faktum att Facebook i förväg fyller de begärda uppgifterna: namn, telefonnummer, e-postadress etc. Detta gör att potentiella kunder blir mycket mindre motvilliga att skicka sina personliga uppgifter och ta reda på dina erbjudanden och tjänster eller registrera sig i din plattform.

Detta API integreras med de mest populära CRM: erna och gör att du kan exportera registreringsinformation till en CSV-fil och sedan analysera dem med dina egna affärsverktyg.

När du har lagt in meddelandet med knappen för att fånga “leads” kan du använda andra Facebook-verktyg för att marknadsföra ditt meddelande och nå fler människor.

Facebook Dynamic Ads API

Genom att skapa dynamiska annonser är detta ett annat mycket användbart API för onlineföretag som fokuserar på e-handel. Du kan använda din ERP för att skapa ett produktflöde med foton, beskrivningar och priser för varje objekt i din katalog, eller använda ett internt verktyg för att använda detta.

Efteråt kan du använda API för dynamiska annonser för att skapa en process som samlar in denna information på dina produkter och genererar automatiskt artiklar till din Facebook-sida. För att nå den avsedda målgruppen måste du ange parametrarna för att inkludera eller utesluta demografiska grupper efter behov: efter geografisk plats, exklusive en grupp för vilken du säljer inga produkter etc.

Dessutom kan du lägga till “retargeting” så att annonserna visas för personer som besökte din webbplats men enligt dina analyssystem inte slutförde ett köp. Detta är en mycket användbar funktion eftersom det resulterar i högre konverteringsgrader.

Slutligen kan du välja pris för visningar och den totala annonskostnaden. Detta gör att du kan utnyttja de tider när de pågående auktionssystemen i Facebook är mindre aktiva och visa dina annonser utan att spendera pengar lika mycket pengar. Som ett resultat kan du kontrollera din budget och dela den över flera dagar eller veckor istället för att spendera den direkt.

För mer information kan du styra måladressen med interna verktyg eller populära tredjepartslösningar som Google Analytics.

Facebook Insights API

Detta API är mycket populärt bland media men kan användas av nästan alla företag. Målet är att kontrollera hur dina meddelanden på Facebook fungerar, som delas mest och som får bättre reaktioner.

Du kan också skapa flera versioner av samma meddelande med olika foton eller videor, beskrivningar och alla typer av alternativ. När du har valt den bästa kombinationen kan du marknadsföra ditt urval på Facebook så att det når fler människor.

På detta sätt blir din Facebook-sida ett automatiskt test- och felsystem där du marknadsför de bästa resultat och de meddelanden som kan få mest trafik eller kunder till ditt företag.

Mix & matcha

Dessa är bara ett fåtal av API: er och SDK: er som erbjuds av Facebook. De är robusta om än enkla och kommer verkligen att göra en skillnad för ditt företag om du vet hur du ska blanda och matcha och anpassa dem för att maximera deras prestanda.

Och du kan gå ett steg längre med Graph API (känner dina potentiella kunder), Marketing API (skapa dynamiska kampanjer) och Business API: er (få försäljning direkt från Facebook).

Leave a Reply

Related Posts