Hur Ser man om Någon Nekat Vänförfrågan på Instagram?

Hur ser man om någon nekat vänförfrågan på Instagram? Hur stoppar man vänförfrågningar på Instagram? Hur ser man skickade vänförfrågningar Instagram? Dessa några av frågorna vi besvarar i artikeln!

Till att börja med heter det inte “vänförfrågan” på Instagram.

Instagram blir man inte “vänner” med användare, utan istället börjar man följa dem, och de kan välja att följa tillbaka. Men bara för att du följer någonting betyder inte att de kommer att följa tillbaka, till skillnad från en vänförfrågning, till exempel på Facebook, där det är ömsesidigt.

Det man dock refererar till på Instagram när man säger vänförfrågning är en följförfrågan. På Instagram kan man ha antingen en privat eller allmän/öppen profil. Har du en öppen profil kan vem som helst se dina inlägg. Men om din profil är privat innebär det att man först måste skicka en följförfrågan (vänförfrågan) som ägaren av kontot måste godkänna. Användaren kan antingen acceptera, neka, eller låta den vara.

Om du undrar hur du ser om någon nekat din vänförfrågan av ett privat konto på Instagram har du kommit till rätt ställe.

Om deras konto är privat måste du skicka dem en följningsförfrågan. När någon sätter sitt konto privat, vill de inte att slumpmässiga personer följer dem – detta gör att de kan välja vem deras följare är genom att avslå eller acceptera följande begäran.

När ett konto inte är privat, betyder det att vem som helst kan följa kontot – det är vanligtvis för personer som vill gruppera sitt konto och inte har något emot att få nya följare. Konton som går privat vill begränsa personer som följer dem. Många skräppostkonton kan följa dig om du inte är privat och det kan minska ditt engagemang eftersom de tenderar att inte engagera sig i ditt inlägg mycket.

Hur du kan veta om din vänförfrågan på Instagram nekats

Om någon nekar din vänförfrågan på Instagram komme du att kunna se det. Däremot kommer du inte att få någon notis. Sättet som du ser detta på är att när du besöker deras profil,  istället för att se att det står “begärt” att följa, ser du Följ. Med andra ord, om du klickar på den skickar du en vänförfrågan. Men om du redan har skickat en vän förfrågan till kontot och du ser att det står så, vet du att du blev nekad. Givetvis kan du skicka en till förfrågan, men om du har blivit nekad en gång kommer du sannolikt att bli det igen.

Om de accepterar din begäran kommer den begärda att ändras till “följer”. Nu kommer du också att kunna se deras inlägg och interagera med dem. Det finns inget sätt att se ett privat konto utan att de accepterar din följ begäran. Om du går in på en profil som du har skickat en vänförfrågan till och det fortfarande står “begärt” eller “requested” innebär det att de inte har svarat på din vänförfrågan. De behöver inte svara på din vänförfrågan om de inte vill, men det betyder oavsett att du inte får följa deras konto och se deras inlägg, trots att de inte direkt har nekat din förfrågan.

Om du har avslagits, är chansen stor att de inte vet vem du är. Folk sätter sina konton på priva för att de inte vill att vissa typer av konton eller personer de inte känner följer dem. Om du försöker följa någon du inte känner, kommer de sannolikt att avslå din begäran.

Om ditt konto är offentligt och de kan se dina inlägg kan de avslå dig eftersom de inte gillar den typ av innehåll som du publicerar. Om du vill att de ska acceptera dig kan du antingen göra ditt konto mer tilltalande eller blå privat så att de eventuellt kan bli nyfikna på att se vem du är.

En annan anledning till att din begäran kan avvisas är om att ditt konto ser ut som ett spam-konto. När ditt konto ser ut som ett skräppostkonto, till exempel, du har inga bilder är chansen troligt att folk kommer att avslå din begäran.

Om de följer personer som följer dig, är det mer troligt att de accepterar din begäran eftersom det inte verkar som om du är en främling. Du kan följa personer som de följer i hopp om att de följer dig tillbaka – när de ser att du följs av personer som de följer, är det mer troligt att de accepterar din begäran.

Hur vet man om man är begränsad på Instagram?

Det finns flera tecken på att ditt Instagram-konto är begränsat. Några av de vanligaste är:

 1. Du kan inte göra vänförfrågningar eller följa fler konton än vad som är tillåtet.
 2. Dina inlägg syns inte för alla dina följare eller kan visas som mörka i deras flöden.
 3. Din profil kan vara begränsad i sökresultaten.
 4. Du kan inte använda Instagrams direktmeddelandefunktion eller interagera med andra användares inlägg.
 5. Ditt konto kan ha blivit avaktiverat eller raderat.

Instagram använder automatiserade system och mänskliga granskare för att övervaka innehåll och upptäcka oregelbundenheter. Om ditt konto upprepade gånger bryter mot deras policy, kan det bli begränsat eller avaktiverat. Om du tror att ditt konto har blivit begränsat av misstag kan du kontakta Instagrams support och försöka få ditt konto återställt.

Varför får man konstiga vänförfrågningar på Instagram?

Det finns flera anledningar till varför du kan få konstiga vänförfrågningar på Instagram:

 1. Botar: Vissa konton är skapade av automatiska system (botar) som skickar vänförfrågningar till många användare i syfte att öka sin egen följarskara.
 2. Scammers: Vissa användare skickar vänförfrågningar för att få tillgång till dina personliga uppgifter eller för att skicka skadliga länkar eller annat oönskat innehåll.
 3. Spam: Vissa användare skickar vänförfrågningar för att marknadsföra en produkt eller tjänst.
 4. Automatisk följning: Vissa tredjepartsappar och tjänster lovar att öka din följarskara genom att automatiskt följa andra användare, och kan leda till att du får vänförfrågningar från användare som inte är intresserade av att vara vänner med dig.

Det är viktigt att vara försiktig med att acceptera vänförfrågningar från okända konton, och att alltid vara på din vakt mot bedrägeri och spam. Du kan också använda Instagrams funktioner för att rapportera eller blockera konton som du tror är oseriösa.

Hur tar man bort en vänförfrågan?

Du kan ta bort en vänförfrågan på Instagram på följande sätt:

 1. Gå till din profil och klicka på menyn med tre prickar i högra hörnet.
 2. Välj “Inställningar” och sedan “Vänförfrågningar”
 3. Leta upp den vänförfrågan du vill ta bort och tryck på “Avböj” eller “Ignorera” bredvid personens namn.

Alternativt kan du också avböja vänförfrågan direkt från notifikationen som du fått när personen skickat vänförfrågan. Öppna notifikationen, klicka på “Avböj” eller “Ignorera” bredvid personens namn.

Notera att om du avböjer en vänförfrågan, kommer personen inte längre kunna skicka en ny vänförfrågan till dig. Om du ångrar dig och vill ta tillbaka avböjd vänförfrågan, så måste du be personen att skicka en ny vänförfrågan.

Hur ser man skickade Följarförfrågningar på Instagram?

Du kan se skickade följarförfrågningar på Instagram genom att följa dessa steg:

 1. Gå till din profil och klicka på menyn med tre prickar i högra hörnet.
 2. Välj “Inställningar” och sedan “Vänförfrågningar”
 3. Klicka på “Följarförfrågningar”
 4. Där kan du se alla skickade följarförfrågningar till användare som du inte fått svar på än.

Du kan också se om en användare har accepterat din följarförfrågan eller inte, om du går in på deras profil, om du har skickat en följarförfrågan till en användare så kommer det att stå “Avvaktar” bredvid följ knappen. Om användaren har accepterat din följarförfrågan, kommer det att finnas en grön ruta med texten “Följer” bredvid följ knappen.

Kan man följa någon på Instagram — utan att det syns?

Kan man följa någon på Instagram — utan att det syns?Ja, det är möjligt att följa någon på Instagram utan att det syns. Det kallas för “dold följning”. När du väljer att följa någon i dold läge, syns det inte för personen att du följer deras konto, och det kommer inte att dyka upp i din lista över följande eller i din profil.

För att göra en dold följning på Instagram, kan du göra följande:

 1. Gå till profilen på den person som du vill följa.
 2. Klicka på “Följ” knappen bredvid deras namn.
 3. Välj “Följ Privat” från menyn som dyker upp.

Du kan också göra det genom att gå in i inställningar på din profil, välj “Konto” och sedan “Synliga för”. Där kan du välja vilka som ska se när du följer någon.

Notera att du fortfarande kommer att se inlägg från personen du följer i din flöde, om de inte har satt sina inlägg som privat.

Hur gör man så ingen kan skicka vänförfrågan?

Du kan göra så ingen kan skicka vänförfrågningar till dig på Instagram genom att ändra dina privata inställningar. Följ dessa steg för att göra det:

 1. Gå till ditt konto på Instagram.
 2. Klicka på din profilbild i det övre högra hörnet för att öppna menyn.
 3. Klicka på “Inställningar”.
 4. Välj “Sekretess”
 5. Scrolla ner till “Kontoinställningar” och välj “Vem kan skicka vänförfrågningar”
 6. Välj “Följare” eller “Ingen” för att hindra andra från att skicka vänförfrågningar till dig.

Med det valet kan endast personer som redan följer dig skicka vänförfrågningar till dig eller ingen kan skicka vänförfrågningar till dig.

Hur stoppar man vänförfrågningar på Instagram?

Det finns flera sätt att stoppa vänförfrågningar på Instagram:

 1. Blockera användaren: om du inte vill ha vänförfrågningar från en viss användare, kan du blockera dem. Detta kommer att hindra dem från att skicka dig vänförfrågningar och kommentera dina inlägg.
 2. Stäng av vänförfrågningar: du kan välja att stänga av vänförfrågningar helt genom att gå till inställningar och välja “privacy” – “interactions” – “vänförfrågningar” och stänga av den.
 3. Begränsa vänförfrågningar: om du inte vill stänga av vänförfrågningar helt, kan du begränsa dem till endast människor du känner eller folket du följer.
 4. Lägg till en bekräftelse för vänförfrågningar: om du vill ha ytterligare kontroll över vem som kan skicka vänförfrågningar till dig, kan du lägga till en bekräftelse för vänförfrågningar. Detta innebär att du måste godkänna vänförfrågningar innan de blir accepterade.
 5. Var försiktig med vem du följer: var försiktig med vem du följer, eftersom det kan leda till vänförfrågningar från folk du inte känner.
 6. Var försiktig med vem du accepterar vänförfrågningar från: var försiktig med vem du accepterar vänförfrågningar från, eftersom det kan leda till fler vänförfrågningar från folk du inte känner.

Notera att dessa åtgärder kan göra det svårare för dig att hitta nya vänner och följare på Instagram, men det ger dig mer kontroll över vem som kan kontakta dig.

Leave a Reply

Related Posts