Hur Ser man om Någon Nekat Vänförfrågan på Instagram?

Hur Ser man om Någon Nekat Vänförfrågan på Instagram?

Till att börja med heter det inte “vänförfrågan” på Instagram.

Instagram blir man inte “vänner” med användare, utan istället börjar man följa dem, och de kan välja att följa tillbaka. Men bara för att du följer någonting betyder inte att de kommer att följa tillbaka, till skillnad från en vänförfrågning, till exempel på Facebook, där det är ömsesidigt.

Det man dock refererar till på Instagram när man säger vänförfrågning är en följförfrågan. På Instagram kan man ha antingen en privat eller allmän/öppen profil. Har du en öppen profil kan vem som helst se dina inlägg. Men om din profil är privat innebär det att man först måste skicka en följförfrågan (vänförfrågan) som ägaren av kontot måste godkänna. Användaren kan antingen acceptera, neka, eller låta den vara.

Om du undrar hur du ser om någon nekat din vänförfrågan av ett privat konto på Instagram har du kommit till rätt ställe.

Om deras konto är privat måste du skicka dem en följningsförfrågan. När någon sätter sitt konto privat, vill de inte att slumpmässiga personer följer dem – detta gör att de kan välja vem deras följare är genom att avslå eller acceptera följande begäran.

När ett konto inte är privat, betyder det att vem som helst kan följa kontot – det är vanligtvis för personer som vill gruppera sitt konto och inte har något emot att få nya följare. Konton som går privat vill begränsa personer som följer dem. Många skräppostkonton kan följa dig om du inte är privat och det kan minska ditt engagemang eftersom de tenderar att inte engagera sig i ditt inlägg mycket.

Hur du kan veta om din vänförfrågan på Instagram nekats

Om någon nekar din vänförfrågan på Instagram komme du att kunna se det. Däremot kommer du inte att få någon notis. Sättet som du ser detta på är att när du besöker deras profil,  istället för att se att det står “begärt” att följa, ser du Följ. Med andra ord, om du klickar på den skickar du en vänförfrågan. Men om du redan har skickat en vän förfrågan till kontot och du ser att det står så, vet du att du blev nekad. Givetvis kan du skicka en till förfrågan, men om du har blivit nekad en gång kommer du sannolikt att bli det igen.

Om de accepterar din begäran kommer den begärda att ändras till “följer”. Nu kommer du också att kunna se deras inlägg och interagera med dem. Det finns inget sätt att se ett privat konto utan att de accepterar din följ begäran. Om du går in på en profil som du har skickat en vänförfrågan till och det fortfarande står “begärt” eller “requested” innebär det att de inte har svarat på din vänförfrågan. De behöver inte svara på din vänförfrågan om de inte vill, men det betyder oavsett att du inte får följa deras konto och se deras inlägg, trots att de inte direkt har nekat din förfrågan.

Om du har avslagits, är chansen stor att de inte vet vem du är. Folk sätter sina konton på priva för att de inte vill att vissa typer av konton eller personer de inte känner följer dem. Om du försöker följa någon du inte känner, kommer de sannolikt att avslå din begäran.

Om ditt konto är offentligt och de kan se dina inlägg kan de avslå dig eftersom de inte gillar den typ av innehåll som du publicerar. Om du vill att de ska acceptera dig kan du antingen göra ditt konto mer tilltalande eller blå privat så att de eventuellt kan bli nyfikna på att se vem du är.

En annan anledning till att din begäran kan avvisas är om att ditt konto ser ut som ett spam-konto. När ditt konto ser ut som ett skräppostkonto, till exempel, du har inga bilder är chansen troligt att folk kommer att avslå din begäran.

Om de följer personer som följer dig, är det mer troligt att de accepterar din begäran eftersom det inte verkar som om du är en främling. Du kan följa personer som de följer i hopp om att de följer dig tillbaka – när de ser att du följs av personer som de följer, är det mer troligt att de accepterar din begäran.

Leave a Reply

Related Posts