Facebook Live Stream – Allt du Behöver Veta!

Facebook Live Stream – Allt du Behöver Veta!

Ända sedan livestreaming presenterades på Facebook har det använts flitigt och blivi populärt bland användare.

Inte bara företag utan även befintliga nyckelaktörer har fokuserat på live streaming-lösningar för att ligga före sina konkurrenter.

Det har blivit en kärnstrategi för digitala marknadsförare att nå miljoner runt om i världen utan några geografiska begränsningar.

Flera sociala medieplattformar erbjuder idag livestreamingslösningar och konkurrensen om att vinna flest användare har varit hård. Vilken plattform som vinner tävlingen om live streaming får tiden utvisa.

Facebook är en av de äldsta och mest populära sociala medieplattformen som har miljontals aktiva användare över hela världen oavsett ålder och kön.

Facebook live videostreamningstjänster hjälper märken att växa och därmed öka försäljningsledningarna och öka varumärkets närvaro.

Facebook live stream gör det möjligt för varumärken och kunder att interagera i realtid genom att kommentera och därmed resultera i att kundernas varumärkesrelationer skapas.

Facebook live videostreamningstjänster gör det enkelt för ett varumärke att förmedla sitt budskap och meddelande tydligare utan risken att det går förlorat vilse i röran av reklam.

Live streaming via Facebook gör det möjligt för varumärken att dela sina evenemang, lansera produkter, produktdemonstrationer, vara värd för interaktiva sessioner som Q & A och så vidare.

Facebooks livestreaming funktion är också populär bland vanliga användare för att dela med sig av en roliga händelser med vänner i realtid.

Så startar du en livestream på Facebook

Är du redo att livestream a på Facebook? Klicka på knappen “Gå live”. Så snart du trycker på knappen kommer dina följare att meddelas. Du kan till och med dela Facebook live stream till andra sociala plattformar och därmed locka en bredare publik.

Facebooks livestreamingtjänst tillåter märken att streama i 90 minuter. När din livesgtream är över stannar den i en 24-timmars tidslinje är över, vilket gör att tittarna kan se din Facebook live stream i efterhand i fall de missade den.

Kommentarsfunktionen är inte aktiverad i den sparade versionen av Facebook live stream. Endast under tiden som du streamar.

Under Facebook live kan man svara på de mest värdefulla frågorna som ställs av publiken och fästa de toppkommentarerna högst upp.

Livestreaming på Facebook är ganska enkel och bara ett klick bort. I den här artikeln kommer vi att dela en komplett guide som anger hur man sänder livevideo till Facebook. Hur man sänder livevideo på Facebook?

1. Öppna appen och klicka på kameraikonen: Först måste du öppna appen i din smartphone eller i enheten från vilken du planerar att strömma live. Besök nyhetsflödet för din sida. En kameraikon finns på vänster sida av sökfältet, tryck bara på den. Facebook kommer att be om viss tillåtelse att få åtkomst till din enhet och mikrofon för att sända livevideo på Facebook. Du kan till och med gå live från din Facebookprofil genom att trycka på ”GO LIVE” -knappen.

2. Justera sekretessinställningarna: När du har beviljat tillståndet är du nu redo att trycka på GO LIVE-knappen och sänd din livevideo på Facebook och nå miljoner runt om i världen. Du kan justera inställningar och göra din streamoffentlig eller privat enligt din önskan. Genom att hålla kontoinställningar för allmänheten kan ett stort antal målgrupper se Facebook live stream. Privata inställningar begränsar en specifik uppsättning målgrupper för att se på live streaming.

Du kan begränsa den specifika platsen eller en viss uppsättning personer från att komma åt din Facebook live stream. Om du använder live liveströmningstjänster på Facebook för att marknadsföra ditt varumärke hjälper du att utöka din räckvidd genom att göra dina inställningar tillgängliga för allmänheten. Om Facebook live streaming-lösningar används för företagsändamål tjänar privata inställningar syftet.

4. Skriv en attraktiv beskrivning för din Facebook live stream: Skriv en fängslande beskrivning för din Facebook live stream med rätt nyckelord. Beskrivningen visas på nyhetsflöden för människor. En attraktiv beskrivning med en övertygande titel håller människors uppmärksamhet och får de att bli nyfikna att titta på din live stream. Det ger en inblick i vad ditt videoinnehåll handlar om och hjälper tittarna att förstå syftet med din livestream på ett mycket bättre sätt.

5. Anpassa Facebook live stream genom att tagga vänner: Du kan lägga till en personlig touch till din Facebook live stream genom att tagga folk i Facebook Live. Genom att lägga till platsen där du streamar live, etc. väcker du intresse för människor att titta.

6. Ställ in kamerans riktning: Innan du trycker på “Start Live Video” -knappen, justera kameran där du vill att den ska peka. Bestäm i förväg om du vill behålla kameravyn som en selfie eller bakifrån. Justera inställningarna därefter innan du slår på “Go Live” -knappen.

7. Klicka på “Start Live Video” -knappen för att starta din livevideo på Facebook: Sänd live-video till Facebook genom att klicka på “Start Live Video” -knappen för att starta live-sändningen av ett evenemang. När du klickar på knappen startar en nedräkning på 3,2,1 facebook och du strömmar live direkt på nolltid. Så snart du startar Facebook live-stream kommer det att börja visas i nyhetsflöde som alla andra inlägg. Facebook-direktupplösningslösningar gör att du kan strömma i cirka 90 minuter.

8. Interagera med din live-publik: När du sänder livevideo på Facebook kan du interagera med dina potentiella kunder och tittare i realtid. Att ta värdefulla förslag från kunder får dem att känna sig värderade och uppskattade. Du kan till och med svara på de mest lämpliga frågorna som ställs av kunderna under Facebook live streamen.

9. Klicka på “Slutför” för att avsluta facebook live stream: När du avslutar din live stream klickar du på finish-knappen när du fortsätter med detta, kommer videon att sparas på din tidslinje som alla andra inlägg.

10. Spara din livevideo på din kamerarulle: Spara din Facebook live stream till din kamerarulle. Det gör att du kan dela den med andra sociala medieplattformar och därigenom få mer exponering.

Leave a Reply

Related Posts