Hitta Influencers Gratis: Så Gör Du

Hitta Influencers Gratis: Så Gör Du

Du har skapat en bra produkt – nu vill du locka det erkännande och den feedback som den förtjänar! Att jobba med influencers för exponering är ett bra sätt att få ordet ut om din nya produkt på nolltid är ett extremt effektivt marnkadsföringssätt.

Hitta influencers vars värden matchar ditt varumärke som kan hjälpa din målgrupp och Hitta influencers vars värden matchar ditt varumärke.

Att hitta rätt personer att visa upp dina produkter kan vara svårt, särskilt när du inte vet var du ska börja. Så här är 5 tips om hur du hittar influencers som kan hjälpa dig att öka kännedomen om ditt företag och dina produkter på ett effektivt sätt.

Om du väljer att inte använda en plattform eller en byrå för din influencer marknadsföring måste du bygga upp relationer med influencers själv. Många företag väljer denna väg eftersom att byråer kostar pengar och kan i många fall göra kampanjerna väldigt dyra. Den goda nyheten är att det finns många sätt som du kan hitta influencers gratis på. Du måste bara veta sätten som du kan göra det effektivt på.

För att göra detta måste du först identifiera de inflytande som reglerar din nisch. Om du är en aktiv online-deltagare i din nisch kan du redan ha en bra uppfattning om vilka som är de bästa influencersarna. I andra fall måste du först göra omfattande forskning. Lyckligtvis finns det en mängd olika influencer marknadsföringsverktyg för att hjälpa dig.

Vi har valt ett antal influencer verktyg här som är antingen gratis eller freemium. Freemium-verktygen är verktyg som du behöver betala för att få tillgång till de flesta funktionerna. Men de erbjuder också begränsade möjligheter gratis. Vi kommer också att dela med oss av vårt egna gratis influencer sökningsredskap som hjälper dig att filtrera och söka bland tusentals influencers för att hitta de somp passar just ditt företag bäst.

Till att börja med kommer du att behöva överväga var du hoppas att hitta dina potentiella influencers. Många arbetar på sociala medier, så några av dessa verktyg fokuserar på att hitta de viktigaste och bästa influencersarna i sociala medier.

Hitta influencers gratis: Funder över…

Du bör först överväga var din målgrupp spenderar sin tid. Om du riktar dig till äldre människor, söker du ofta efter influensers i Facebook-grupper som pratar om din nisch. Om din målgrupp är tonåringar kan du fokusera mer på Snapchat, Youtube eller Instagram. Me andra ord, fundera på vilken sociala medie plattform som din målgrupp spenderar tid, och sedan fundera på att samarbeta med influencers på den plattformen.

Många influencers blivit kända tack vara deras bloggar. Vi har några verktyg här som hjälper dig att hitta de mest inflytelserika bloggarna i din nisch.

1. HypeAuditor – Top Instagram Influencers Ranking

Du kan använda HypeAuditor för att bestämma Instagram influencers rankning med antalet kvalitativa och engagerade följare

HypeAuditors AI analyserar och rankar bloggare av kvalitetsföljare och autentiskt engagemang. De samlar rå data från olika källor, depersonaliserar och presenterar den. De tar bara riktiga följare och därmed riktiga influencers. Algoritmen rankar sedan influencers och bildar de globala top influencers listorna. Denna uppdateras dagligen.

Du kan antingen välja en lista över de topp 1000 influencerna, som täcker alla nischer eller alternativt bryta listan i en av 14 kategorier. I sin tur kan du antingen välja influenser listor som täcker alla länder, eller välj en lista bara inklusive influencers från ett av 17 utvalda länder.

HypeAuditor tillhandahåller följande information om varje inflytare i varje lista:

  • Deras nuvarande ranking (och förändringen sedan förra månaden för vissa listor)
  • Influencerns Instagram användarnamn
  • Ämnen influensern talar om/fokuserar på
  • Deras följares länder
  • Deras följare
  • En uppskattning av deras äkta engagemang
  • Om du klickar på någon influenser kommer du att komma till en sida som ger ytterligare information och statistik om deras Instagram-prestanda, kvalitetsresultat för kvalitén, demografin av deras följare och engagemang.

2. Discover.ly

discover.ly influencer marknadsföringsprogram

Discover.ly är en Chrome-plugin som hjälper dig med ditt nätverk. Du kan använda den för att se dina e-postmottagare, LinkedIn och Facebook-anslutningars sociala konton och uppdateringar i ett sidofält. Det betyder till exempel att du kan se gemensamma Facebook-vänner om någon du ansluter sig till dig på LinkedIn.

Faktum är att du även kan se dina sociala nätverkskonfigurationsanslutningar på ett stort antal andra sociala medier och plattformar. Dessa inkluderar Google+, Klout, Angel Base, FourSquare och Behance.

En användning för Discover.ly för att hitta influencers är att se om någon av dina befintliga kontakter har kontakter med influencers i din nisch. Om du hittar några anslutningar kan du sedan utnyttja dina kontakter för att introducera dig influencerna.

4. social crawlytics

Social Crawlytics hemsida influencer marknadsföringsprogram

Sociala Crawlytics låter dig spåra och analysera innehåll och konkurrenter. Du kan använda den för att upptäcka vilka inlägg som är mest populära och delade på specifika webbplatser. Till skillnad från några andra sociala övervakningsplatser kör du rapporter om sociala crawlytics av specifika domäner. Du kan till exempel analysera dina konkurrenter för att avgöra vad som har varit deras mest framgångsrika innehåll och hur människor har delat den.

I början ger Social Crawlytics dig 2.500 poäng att använda. Varje webbadress du granskar kostar dig ett visst antal poäng. Några av dina krediter regeneras varje vecka, och du får också bonuspoäng genom att skicka en tweet på uppdrag av Social Crawlytics.

Rapporten Social Crawlytics är ganska detaljerad om den sökandes sociala prestanda. Detta inkluderar detaljer om de bästa författarna och deras totala antal aktier. Detta kan ge dig möjliga influencers.

4 sätt att hitta influencers

Ett av de mest populära segmenten av detta webbseminarium var diskussionen om de fyra metoderna för identifiering av influenser. Här är de fyra sätten att hitta online influencers, med några exempel på varje typ:

1. Google

Det här är helt enkelt jakten och spetsmetoden för att upptäcka influencers. Google är faktiskt ett fantastiskt verktyg för att hitta influencers gratis, men du måste så klart veta hur du ska söka och vad du letar efter. Google är dock tidskrävande och inte så noggrann och exakt när det kommer till att hita relevanta influencers.

2. Nätverk

Influenser nätverk blir allt populärare eftersom de minimerar de ansträngningar som företag behöver använda för att hitta relevanta influencers att samarbeta med.. Influensbyråer, reklambyråer, PR-företag och nystartade företag skapar influensanätverk som vanligtvis är inriktade på ett ämne (t.ex. bloggar) eller en plattform (t.ex. YouTuber). Varumärken kan sedan arbeta med nätverksinnehavaren som källa till influencers för att hitta de absolut bästa.

Dessa nätverk kan vara ett riktigt nyckelfärdigt alternativ för varumärken, men det är självklart att utbude av influencers är mindre än vad du skulle hitta via en influencer databas eller en marknadsplats. Ett tips är: bygg relationer med online influencers innan du behöver dem, för då kommer de va betydligt mer benägna att vilka stötta och hjälpa dig.

3. Influencer handelsplats

En influencer marknad/handelsplas fungerar genom att föra samman båda sidorna av onlineinflytande tillsammans. Influencers är överens om att vara en del av marknaden och lista vilka typer av aktiviteter som de skulle vara intresserade av. Märken kan sedan matcha influencers med deras behov, och marknadsplatsen visar vägen. Det är ett matchmaker-tillvägagångssätt för online influencers.

Oavsett vilken metod du väljer för att hitta influencers, och oavsett vilken av de åtta sakerna du vill att de ska göra, kom ihåg att bästa möjliga scenariot är att bygga relationer med influencers innan du behöver dem. Dina kampanjer kommer att bli mycket effektivare om du känner till influencern och vice versa än om du står inför “vår kampanj börjar 3 veckor. vi behöver hitta och aktivera några online influencers rätt NU. Tyvärr är detta faktiskt ganska vanligt, och vad som händer är att företagen ofta blir desperata efter att hitta influencers att samarbeta med att de tar den första bästa som de hittar, utan att analysera om det faktiskt är en bra match.

Hitta influencers som bäst passar din verksamhet

1. Bestäm din målgrupp

Välj först vilken marknad du vill rikta in – var specifik! När du väl har ställt in en marknad bestämmer du vilken målgrupp din produkt är mest relevant för – tänk på ålder, kön, livsstil, hobbies, alla väsentligheter. Detta hjälper dig att begränsa din sökning och välja rätt personer för din influencer-kampanj.

2. Bedöm dina värderingar

Det är viktigt att du delar samma värderingar och intressen som den person som marknadsför ditt varumärke. Eftersom produkten kommer att vara förknippad med influencers egenskaper är det avgörande att det inte finns någon konflikt mellan den bild som de beskriver och hur man vill ses av konsumenterna. Om du är ett varumärke som specialiserar sig på ekologiska produkter, vill du leta efter hälso- eller skönhetsinflytande som främjar en hälsosam livsstil i motsats till användare som skickar bilder från en lokal snabbmatskedja.

3. Välj makro eller mikroinfluencers

Medan makroinfluencern når en bredare publik, med mikroinfluencern kommer du att kunna nå en mer riktad och engagerade publik. Mikroinfluencern följs vanligen av personer med liknande intressen som deras, medan makroinfluensor har en bred publikgrupp. Genom att välja mikro influencers kan du se till att din produkt ses av ett mer relevant och engagerat efterföljande.

4. Leta efter kvalitetsinnehåll

Hitta influencers som skapar kvalitetsinnehåll som ditt varumärke kommer att associeras med.
Hitta influencers som kan skapa kvalitetsinnehåll. Kom ihåg att det du delar kommer att vara kopplat till ditt varumärke – se till att de representerar det bra!

Influencers har visat sig bli en stor trend av en anledning: de har ett öga på hur man presenterar ett föremål på ett snyggt sätt. De har behärskat visuellt berättande, så det skulle vara märkligt att inte använda detta till din fördel! Kom ihåg att undvika pixelerade, suddiga foton – hitta influencers som konsekvent ger högkvalitativa och skarpa bilder. Dessutom kan märkta inlägg användas i digitala annonser för att sprida varumärkeskännedom senare.

5. Kontrollera ingreppshastigheten

Sist men absolut inte minst – kontrollera engagemanget för en influensers inlägg. Ett lågt engagemang kan vara en tydlig indikation på att användaren har köpt likes eller följare och inte växer sin publik organiskt. Du bör undvika profiler som dessa till varje pris! Att samarbeta med sådana influencers kommer att vara ett slöseri med pengar, eftersom de faktiskt inte har kunnat tillhandahålla kreativt innehåll som skulle locka till sig och behålla ett engagerat efterföljande.

Sök influencers gratis med Veloce Influencer

Det sista sätteratt hitta influencers gratis som vi delar med oss av i denna artikel är vår alldeles egna Influencer network/database som består av flera tusen influencers. Vår databas är helt gratis och tillåter dig att filtrera influencers baserat på en rad olika kriterier för att hitta den influencern som passar just dig bäst.

Sök influencers gratis med Veloce nu!

Artikel skriven av en contributor för Veloce.

Leave a Reply

Related Posts